Mevlüt Özcan

Mevlüt Özcan

Muhterem Müslümanlar!

Muhterem Müslümanlar!

Din kardeşleriyiz

Allah (CC), Kur'ân'da bizler için "Mü'minler kardeştir" (Hucurat: 10) buyurarak bizleri dinde kardeşler ilan etmiştir. Bundan dolayı bizler, inanan insanlar olarak birbirlerimizin dostlarıyız. Dostlar olarak birbirlerimize:

•İyilik ederiz. İyi yöne sevkederiz. İyi örnek oluruz. İyilikte birbirlerimizle yarış ederiz...

• Kötülüklerden alıkoyarız. Kötülük işlemeye fırsat vermeyiz. Kötülük işleyenlere engel oluruz.

• Namazlarımızı muntazam kılarız.

• Zekâtlarımızı eksiksiz veririz.

• Daima Allah ve Rasulü'ne itaat eder, emirleri üzere yaşarız.

Bu vasıflarımızdan dolayı Allah (CC), bizlere merhamet eder ve nimetlendirir. Asla şüphemiz olmaz ki, Allah güç, hüküm ve hikmet sahibidir... (Tevbe S.A.: 71)

Müslüman olmanın gereği, günahta güç birliği yapmamaktır.Biz Müslümanlar günah irtikap etmekte değil, iyi ve güzel ameller işlemekte yardımlaşırız. Sözlerimiz ve davranışlarımız daima iyilik ve güzellik telkin eder. Allah ve Rasulü'nün bizden istediği bu vasıflara haiz Müslüman olmaktır. (Maide S.A. 2)

Muhterem Müslümanlar!

Bizler öyle bir inanca sahibiz ki, kendimiz için ne istiyorsak istediklerimizi mü'min kardeşlerimiz için de istemedikçe iman etmiş sayılamayacağımızı bize telkin eder. (Buhari, İman, 7) Bunun numunesi daima önümüzde ve belleğimizde canlıdır. Peygamberimiz Efendimiz: "Sahabelerim gökteki yıldızlar gibidir" buyurur. Bizlere onlar gibi olmak yakışır.

Hicret olayını bir düşünsenize... Peygamberimiz Efendimiz, Mekke'den Medine'ye hicret etmiş. Arkasından Müslümanlar ve Müslüman olanlar Medine'ye akıp gelmişler. Bu gelenlere muhacir deniyor. Medine'deki Müslümanlar Ensar. Ensar ile Muhacirler arasında öylesine bir kardeşlik oluşmuş ki, İslâm'ın gerçekleştirdiği bu özel kardeşlikle, Müslümanlar birbirlerine iyilik ve ikram ettiler, koruyup gözettiler, yardımlaştılar. Ensar, bütün imkânlarını muhacir kardeşleriyle paylaştılar. Bugün o kardeşliğe her zamandan çok daha fazla hepimizin ihtiyacı var.

Günümüzde o güzel hasletler kayboldu. Allah ve Rasülü'ne itaatte gevşeklik oluştu. Birbirlerimizle çekişmeye, sözlerimizle davranışlarımız arasında çelişmelere sebebiyet verdik. Böylece İslâm'ın bize verdiği gücümüzü kaybettik. Bundan dolayı da Allah'ın rahmetinden mahrumlaştık. (Enfal S.A.46)

Muhterem Müslümanlar!

Müslüman olduk. Ne zaman Müslümanca yaşarsak o zaman bütün olumsuzluklardan kurtuluruz. Hep birlikte Müslümanca yaşayalım ve kurtulalım. Çünkü kurtuluş İslâm'dadır...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mevlüt Özcan Arşivi