Necati Özfatura

Necati Özfatura

Hizmetler devam etmeli

Hizmetler devam etmeli

Kim ne derse desin, cumhuriyet tarihinde bu ülkeye en büyük hizmeti, yatırımı bugünkü iktidar ve Ak Partili belediyeler yapmıştır. Bu, inkarı mümkün olmayan bir gerçektir. Bu gerçeği herkesin kabul etmesini beklemek gerçeğe aykırıdır. Ak Partili belediyelerin ve Ak Parti iktidarının asla ve asla hizmet şevkleri kırılmamalıdır. Aksine ülkeye hizmet aşkları çığ gibi arttırılmalıdır. Geçmişte Turgut Özal’a cephe alanlar onu mumla arar oldular. Geçen gün Sultanahmed Camii’nde Turgut Özal için Mevlid okutulması bunun en son nişanesidir. Türkiye’nin kalkınmasına, ekonomik 10 güçten biri olmasına, insan hak ve hürriyetlerine, demokrasiye, çok partili parlamenter sisteme karşı olanlar az değildir. Ve bunların tamamına yakını elit imtiyazlı ve (sözde) aydınlardır. Medyanın çoğu ise demokrasi ve kalkınmanın değil, oligarşik diktanın yanındadır.
Posta gazetesinde Hakan Çelik’in şu değerlendirmesi son derece önemlidir: “Ak Parti liderliği Antalya örneğinden yola çıkarak, biz ne kadar hizmet yaparsak yapalım seçmen bunu görmüyor diye düşünmemelidir... Diğer taraftan Doğu ve Güneydoğu’da DTP’nin aldığı oylara bakarak; halk yapılan işlerle ilgili değil herşeyi etnik köken belirliyor düşüncesine kapılmamalıdır.”
THY küresel krizle ve zaman zaman varili 100 dolara yaklaşan yakıta rağmen 2008 net kârını yüzde 327 artırarak 1 milyar 134 milyon TL’ye çıkarmıştır. THY Güney Avrupa’nın en iyi havayolu şirketi seçildi. Küresel gelirin yüzde 90’ına ve dünya ticaretinin yüzde 80’ine sahip dünyanın en gelişmiş 20 ülkesi içinde yoksulları düşünen ve yardım eden tek ülke Türkiye’dir.
Son 7 yılda yapılanlara gözünü kapayanlar maalesef geçmişi unutmuşlardır. 15 yıl önce İstanbul’un durumu son derece kötü idi. Çöp yığınları, su kesintilerini özleyenler mi var? 15 Mayıs’ta başlayan ve 30 Eylül’e kadar E-5 ve yan yollar 3 kat taş mastik asfaltla yenilenecektir. Bu sistem ABD ve bazı Avrupa ülkelerinde kullanılmaktadır.
İSMEK 218 kurs merkezinde 123 branşta ücretsiz eğitim veriyor. 1996 yılından bu yana 810 bin İstanbullu eğitim gördü. Her işi yaparım sözü artık mazide kaldı. Kurs görenler iş sahibi oldular.
2008 yılında 132 bin 776 kişiye 26 milyon 816 bin 251 TL. devlet yardımı yapıldı. (Yakacak-gıda-sağlık-giyim-eğitim-maddi...)
Metrobüs hattı Avcılar- Beylikdüzü, Kadıköy-Bostancı ve Harem-Kozyatağı yakında gerçekleşecektir. Beylikdüzü’ne İDO iskelesi yapılacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Necati Özfatura Arşivi