Hüseyin Öztürk

Hüseyin Öztürk

Kur’an-ı Kerim’in Mucizevi Korunması

Kur’an-ı Kerim’in Mucizevi Korunması

Bilinen bir vaka ama tekrar etmekte fayda vardır. II. Dünya Savaşı’nda İngiltere Başbakanı olan ünlü devlet adamı Churchill’in, savaştan sonra Avam Kamarası’ndaki bir konuşmasında şöyle dediği rivayet edilir:
“Biz Çanakkale’de Türklerle savaşmadık, onların Allah’ı ile savaştık ve kaybettik.” Bu ifadeden sonra önünde duran Kur’an-ı Kerim’i eline alarak, sözlerini şöyle sürdürür:
“Şu elimde gördüğünüz kitabı, Müslümanların elinden almadan, onlara yapabileceğimiz bir şey yoktur. Bundan sonraki savaşımız, Kur’an’a ve onun insanlara sunduğu değerlere karşı olacaktır. Ancak o zaman emelimize ulaşabiliriz.”
Allah, Kur’an-ı Kerim’in mucizevî olarak korunacağını, korunmasını da hiçbir kula bırakmadığını ve bırakmayacağını, yüce kitabında beyan etmiştir. Churchill’in bunu bilmesini bekleyemeyiz. Yalnız en azından “Ben de Müslümanım” diyenlerin inanmasını beklemek, Kur’an hakkı olsa gerek.
Kur’an-ı Kerim’de hiçbir ayet, insanlığı hüsrana davet etmez ve bunalıma sürüklemez. Kur’an’ı açıklamak üzere gelen Efendiler Efendisi (s.a.v.)’nin hayatı, Kur’an ahlakı üzerinedir ve O’nun ömründeki her saniyesi; “iyilik, güzellik, barış, sevgi, kardeşlik, çalışma, dayanışma, paylaşma ve adalet” üzerine kuruludur ve Kur’an buyruğundan ayrı değildir.
Bugün ülkemizdeki kargaşanın ana sebeplerinden biri de Kur’an-ı Kerim’in ve Peygamberimiz (s.a.v.)’in, bütün toplumlara sunduğu “insanca yaşam” düsturlarının ya doğru anlaşılmaması ya reddedilmesi veya inkâr edilmeye zorlanmasıdır. Elbet başka nedenler de vardır ama ana sebep bunlardır.
Bu hafta sonu İstanbul’da “Kur’an-ı Kerim’in Mucizevî Korunması” üzerine çok mükemmel bir program gerçekleştirilecek. Gönül ister ki böyle sempozyumlar, ülkemizin her yanında yapılabilsin. Lakin buna ne zaman ne de imkânlar el vermiyor olabilir. Programı takip edemeyenler, medyadan ve internet ortamlarından bilgilenebilirler.
Yeni Ümit Dergisi ile Akademik Araştırmalar ve İnternet Vakfı’nın organize ettiği “Kur’an’ın Mucizevi Korunması” başlıklı sempozyum, 9-10 Mayıs 2009 tarihleri arasında İstanbul FKM’de (Fırat Kültür Merkezi/Çemberlitaş) yapılacak.
Sahasında uzman ilim adamları, Allah Teala tarafından ilâhi koruma garantisi verilen yüce kitabımızın, sebepler açısından nasıl korunma altına alındığını, değişik açılardan yeni bir üslup ve hikmet boyutlarıyla ele alıp anlatacaklar.
Beyazıt Camii İmam Hatibi Suat Gözütok tarafından okunacak Kur’an-ı Kerim Kıraati ile başlayacak olan programın açış konuşmasını, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu yapacak. Yurt dışından ve yurt içinden çok sayıda ilim adamının katılacağı sempozyum, iki gün sürecek. Açılışta ve sempozyumda konuşma yapacak diğer isimler şöyle:
Prof. Dr. Raşit KÜÇÜK (Marmara Üniv. İlahiyat Fak. Dekanı), Prof. Dr. Nesimi YAZICI (Ankara Üniv. İlahiyat Fak. Dekanı), Prof. Dr. Ömer DUMLU (Dokuz Eylül Üniv. İlahiyat Fak. Dekanı), Prof. Dr. M. Akif AYDIN (İSAM Başkanı), Prof. Dr. Muhammed Said Ramazan el-BÛTÎ (Suriye-Dimaşk Üniv. Öğrt. Üy.), Prof. Dr. Hamza AKTAN (Din İşleri Yüksek Kurul Başkanı), Prof. Dr. Ahmet BEDİR (Harran Üniv. İlahiyat Fak), Doç. Dr. Muhittin AKGÜL (Sakarya Üniv. İlahiyat Fak.), Dr. Abdurrahman Muhammed ÖMER (Dahuk Üniv. Eğitim Fak.), Prof. Dr. Abdülbaki GÜNEŞ (Yüzüncü Yıl Üniv. İlahiyat Fak. Dekanı), Prof. Dr. Davut AYDÜZ (Sakarya Üniv. İlahiyat Fak.), Doç. Dr. Mustafa ÜNVER (Ondokuz Mayıs Üniv. İlahiyat Fak.), Doç. Dr. Mesut OKUMUŞ (Hitit Üniv. İlahiyat Fak), Prof. Dr. Abdülhakim YÜCE (Iğdır Üniv. İlahiyat Fak. Dekanı), Prof. Dr. Tayyar ALTIKULAÇ (Diyanet İşleri eski Başkanı), Doç. Dr. Bilal GÖKKIR (S. D. Üniv. İlahiyat Fak.), Dr. Ergün ÇAPAN (Yeni Ümit Dergisi Genel Koordinatörü), Prof. Dr. İshak YAZICI (Ondokuzmayıs Üniv. İlahiyat Fak), Doç. Dr. Yaşar KURT (Hitit Üniv. İlahiyat Fak), Prof. Dr. Mesut ERDAL (Dicle Üniv. İlahiyat Fak), Yrd. Doç. Dr. Fatih ÇOLLAK.
Sempozyumun değerlendirme ve kapanış konuşmasını ise Prof. Dr. Suat YILDIRIM yapacak. Hayırlı ve uğurlu olması dileğiyle, emeği geçen ve geçecek olan herkese teşekkürler.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hüseyin Öztürk Arşivi