Mehmet Talu

Mehmet Talu

Müslüman AnaBabalara Açık Mektup V

Müslüman AnaBabalara Açık Mektup V

İslâm, beş şey üzerine kuruldu. 1-ALLAHın varlığına ve birliğine inanmak, Hz. Muhammed (S.A.V.) Efendimizin O'nun Peygamberi olduğuna şahadet etmek.

2-Namazı dosdoğru kılmak,

3-Oruç tutmak,

4-Zekât vermek,

5-Hacca gitmek

İmanın şartı altıdır:

1- ALLAH'a iman.

ALLAH vardır, birdir, eşi ve benzeri yoktur.

2- Meleklere iman.

Melekler; yemeyen, içmeyen, erkeklik ve dişiliği olmayan, ALLAHın emrettiğini yerine getiren, nurdan yaratılmış varlıklardır. Cebrail, Mikail, İsrafil ve Azrail (A.S.) büyük meleklerdirler.

3- Kitaplara iman.

ALLAH'ın, peygamberlerine indirdiği yüz dört kitap vardır. Dördü büyük kitap, yüzü sahifedir. Dört büyük kitaptan Tevrat Hz. Musa (A.S.)'a, Zebur Hz. Davud (A.S.)'a, İncil Hz. İsa (A.S.)'a, Kur'an-ı Kerim Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V.)Efendimize indirildi. Yüz sahifenin, on sahifesi Hz. Adem (A.S.)'a, elli sahife Hz. Şit (A.S.)'a, otuz'u Hz. İdris (A.S.)'a, on'u Hz. İbrahim (A.S.)'a indirildi.

4- Peygamberlere iman.

ALLAH Teâlâ'nın, dinini kullarına bildirmek için görevlendirdiği değerli insanlara peygamber denir. Peygamberlerin:

a- Sıdk = doğruluk,

b- Emanet = güvenilirlilik,

c- Fetanet = kuvvetli bir akıl,

d- İsmet = günahlardan korunmak,

e- Tebliğ = kendilerine gelen dini olduğu gibi insanlara tebliğ etme sıfatları vardır.

5- Ahirete iman,

6- Kadere, hayır ve şerrin ALLAH'tan olduğuna iman.

Bu sütunu keserek, her gün her an görebileceğiniz yere asıp, günde birkaç defa okuyarak çocuklarımızla beraber biz de ezberleyelim.

Sevgili çocuklar!

Sizler geleceğimizin taze baharları, geleceğimizin rüyalarısınız. Sevgili çocuklar, biz hepimiz Müslümanız. ALLAH'a inanıyor, Kur'an-ı Kerim'e inanıyor, Hz.Muhammed (S.A.V.) Efendimizin sevgili Peygamberimiz olduğuna inanıyor ve can-ı gönülden iman ediyoruz.

Müslüman olmak bizim için ayrıcalık. Çünkü bizim inanıp, iman ettiğimiz İslâm dini barış ve esenlik dinidir. Dolayısıyla Müslümanlar da barış dininin mensuplarıdır. Nitekim Şair dinimizin bu özelliklerini "Benim Dinim" başlıklı şiirinde ne güzel de anlatır:

"Benim dinim yücedir; ben dinimi severim,

Onu bütün dinlerden üstün tutar, överim.

İslâm'dır benim dinim; dinlerin en güzeli,

"ALLAH birdir" demektir dinimizin temeli.

"ALLAH birdir" diyoruz; "ALLAH birdir" diyoruz,

"ALLAH birdir" demekten başka söz bilmiyoruz.

Peygamberim "Muhammed" iki cihan güneşi,

Peygamberler içinde yoktur O'nun bir eşi.

Kitabımız Kur'an'dır; okuruz O'nu her an,

Çok şükür ALLAH'a, Müslümanız Müslüman!"

İslâm dini, bir nimet, hem de nimetlerin en yücesidir, en güzelidir. Bu en yüce nimeti bize ihsan ettiği için ALLAH'a ne kadar şükretsek azdır. Her şey ALLAH'tandır. Her şey O'na muhtaçtır. O ise hiçbir şeye muhtaç değildir. O vardır ve tektir.

ALLAH yücelerin en yücesidir. En büyük sığınaktır. Gökleri yerleri, dağları denizleri yaratan O'dur. İnsanı yoktan var eden, toprağa can veren de O'dur. O'nun rahmeti ve nimeti saymakla tükenmez. Güneşe göklerde altın bir taç takan, güzel güzel ağaçları yaratan, minicik bir çekirdeği koskoca ağaç yapan yine O'dur.

Yağmurları yağdıran O; toprağa can veren O; kırları, ağaçları yeşillendiren O'dur; yeryüzünü döşek yapan, dağları birer denge unsuru yapan, geceyi gündüzü birbirine ekleyen O'dur.

O'nun her şeye gücü yeter. O gizliyi, saklıyı bilir. O bırakın insanların seslerini, böceklerin ayak seslerini bile duyar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Talu Arşivi