Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Türkiye, Honduras olabilir mi?

Türkiye, Honduras olabilir mi?

Honduras’ta halk sokağa çıktı, darbecilere karşı sokaklarda oturma eylemi yapıyor. Kaldırımlardan geçen darbecilerin üzerine su döküyor, çöp boşaltıyor, yoldan geçen darbecileri taşıyan araçları taşa tutuyor..
Honduras halkı; ülkesini, halkını, onurunu, geleceğini, kendi çocuklarını birtakım darbeci generallerin karanlık emellerine alet etmemek için çocuklarına sahip çıkıyor.
Kaç darbe yaşamış ve darbecilere karşı hiçbir şey yapamamış bir halkın çocuğu olarak utanıyorum ve büyük bir hayranlıkla Honduras halkını kutluyorum..
Ne mutlu size ey Honduras halkı..
Biz darbecilere karşı hiçbir şey yapamadık değil, sanık sandalyesine oturtmamız gerekirken hâlâ onları lüks villalarda beslemeye devam ediyoruz.. Yetmedi, hâlâ darbe anayasaları ile yönetiliyoruz ve darbecileri lüks lojmanlarda besliyoruz.. Mesela Evren’i önce yargılayalım, karar verilsin. Sonra da yaşı gereği affedilmesi için kampanya başlatalım..
Peki bugün geldiğimiz nokta ne?
İşte son gerçek:
-“Bizimkilerin mahkemesi” Ergenekon sanığını serbest bıraktı.
-Darbecilerin avukatlığını üstlenen bir parti, işbirliği yaptığı çevreler adına darbecilerin Anayasasının değiştirilmesini engelliyor.
Eruygur’un eşinin “bizden” dediği mahkemede, Ergenekon sanığının tutukluluk kararını iptalden önce yaşanan olaylar herkesin kafasını karıştırdı. Tutuklama kararını veren hakimin apar-topar izne ayrılması da kafa karıştırıcı.. Hakim değişikliği de haklı olarak şüpheye sebep oldu..
Halk bu işi GATA örneğinde olduğu gibi, yargının bir sanığı kurtarmak adına kendi saygınlığına gölge düşürmesi şeklinde algıladı.. Sokaktaki adama sorun, ne demek istediğimi anlarsınız.
O yetmedi, darbe lobisi, Ergenekon’un gönüllü avukatlığına soyunanlar şimdi Çankaya’yı, son yasa değişikliği sebebi ile baskı altına alarak, yasanın iadesini sağlamak istiyor.. Dilerim Çankaya bu baskıya boyun eğmez. Ergenekon’un avukatı AYM’ye gitsin. Bu onun, partisi, AYM için test olur.
Honduras deneyimi dünyadaki liberal, demokrat, darbe karşıtları ve insan hakları savunucuları için sanal ortamda ve gerçek hayatta evrensel bir cepheye ve dayanışmaya sebep oldu.. Honduras bizim için de örnek bir hareket oldu. Honduras anti darbe cephesi Türkiye açısından da büyük bir referans fırsatı oluşturmaktadır.
Eğer Ergenekon konusunda militarist dayatmalar ve demokratik taleplerin engellenmesi konusundaki çabalar bu şekilde devam edecek olursa Honduras demokrasi lobisi Türkiye konusunda da harekete geçebilir. Genç Siviller bu işi başarabilir.
Madem öyle, o zaman bekleyin, bakın şimdi ne olacak.. Bu konuda rekabet keskinleşecek. Herkes mevzi kapmaya çalışacak. Tartışmaların meydan okumaya dönmesi mümkün..
Özellikle bu Askeri Şûra bu işlerin istikametini görmek açısından son derece önemli. Bu süreçte hükümetin izleyeceği politika da bana kalırsa son derece önemli.
Taraflararası bir uzlaşma olduğunu sanmıyorum.
Özellikle son tahliye kararından sonra Ergenekoncuların moral kazandıklarını, cesaretlerini topladıklarını, morallerinin yerine geldiğini düşünüyorum.
Bakalım bizim darbe karşıtları Honduras darbe karşıtları kadar akıllı ve cesur mu, göreceğiz..
Honduras halkının darbecilere karşı direnişlerinde katlanmak zorunda oldukları zorluklar ve tecrübe, bizim için baht kaynağı olsun.
Hey amigos şimdi biz gidip darbecilere karşı direniş tecrübesi kazanmak için internet tartışma odalarına gidiyos, yurt dışındaki darbe karşıtları ile tanışıyos..
Selam ve dua ile..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdurrahman Dilipak Arşivi