Necati Özfatura

Necati Özfatura

2012 senaryoları

2012 senaryoları

Dünya gazete ve dergilerinde 2012 yılıyla ilgili hayali senaryolar yer almaktadır. Türk asıllı bir kavim olan Mayalar matematik ve astronomi başta olmak üzere ilimde son derece gelişmiş ve M.Ö. 900 ile 250 yılları arasında altın çağını yaşamıştır. Tarihi M.Ö. 1000 yılına uzanır. Medeniyette ileri seviyede olan Mayalar bilinmeyen bir sebeb ile aniden hızla çökmeye başladı. Şehirler terk edildi ve buraları ormanlar kapladı. Mayapan ve Yucatan Yarımadasının yüksek dağlarında gelişmeleri devam etti. Meksika’nın Yucatan, Guatemala, Honduras ve El Salvadorun bir kısmında yaşayan Mayalar, İspanyolların işgaline maruz kaldı ve Maya Medeniyeti tahrip edildi. Dahası Mayalar katliam ile yok edildi. Papazların emri ile ağaçlar Mayaların kanları ile sulandı. Guatemala’nın yüzde 65’i ve Yucatan’da yaşayanların çoğu Maya’dır.
Mayaların takvimine göre 5 bin 126 yıl sonra yeni bir çağ başlıyordu. Ve bu Maya takvimine göre 21 Aralık 2012 “Zamanın sonu” oluyordu. Bazıları buna inanarak dünyanın sonu geldi diyorlar... Yaratılan her şeyin sonu vardır. Elbette kıyamet ile yaratılanların hepsi yok olacaktır. Ancak kıyametin zamanı gaybdır. Sadece Allahü teâlâ bilir. “Kahinler yalan söyler.” Dünyanın en meşhur kahini sayılan 16. asırda yaşamış olan Fransız Nostradamus’un “1999 yılında kıyamet kopacak” haberi yalan çıktı.
Bazı teorilere göre Ani kutupsal kayma “Niburu” isimli dev bir gezegenin elips şeklindeki yörüngesi güneş sistemi ile çatışacaktır. New Scientist dergisinin Nisan 2009 sayısına göre Eylül 2012’de meydana gelecek büyük güneş fırtınası, 150 yıl önceki gibi hayatı felç edecek, en çok zararı Kuzey Amerika ve Avrupa görecektir.
* Bütün elektrik hatları patlamanın etkisiyle kesilecek ve dünya karanlığa gömülecek. * Uydular, televizyon ve cep telefonu sistemleri çökecek ve bütün haberleşme bitecek. * Kanalizasyon ve su sistemleri elektriksiz çökünce susuzluk ve salgın hastalıklar başlayacak. * İlaç fabrikaları ve hastaneler elektriksiz çalışamadığı için kimse tedavi edilemeyecek. * Tarım ve yiyecek üretimleri de makinelere bağımlı olduğundan dünyada kıtlık başlayacak. * Salgın hastalıklar ve gıdasızlık yüzünden 1 yılda -sadece Avrupa’da- yüz binlerce kişi ölecek. * Hayatta kalanların sadece elektrik hatlarını tamir etmesi en azından 20 yıl sürecek...
Tabii bunlar tahmindir. Gaybı yalnız ve yalnız Rabbimiz bilir!..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Necati Özfatura Arşivi