Batı medyası ve Müslüman dünyası

Batı medyası ve Müslüman dünyası

MüSLüMANLARI NE ŞEKİLDE GöRüYORLAR
Batı, özelinde Amerikan, medyası, Müslüman erkekleri ellerinde silahla gezen haydutlar, kadınları ise peçe giyen cahil tipler olarak yansıtmakta çok başarılı. Avustralya’dan Amerika’ya kadar Müslümanlara yönelik bu imaj Batılı çoğunluğun aklına kazınırken, birçokları da Müslümanları bu şekilde görmek istiyor. çünkü, bu insanların ülkeleri komşu Müslüman ülkelerle anlaşmazlık halinde. Ne var ki, bazıları da Müslümanların Filistin, Irak ve Afganistan’daki acılar içinde duyduğu sempatiyi terörizmle eş tutuyor.

HER DİNDEN HER çEŞİT İNSAN VAR
Yahudi, Hıristiyan, Hintli veya Müslüman olsun, tüm toplumlarda teröristler vardır. öte taraftan, diğer din toplulukları gibi, İslam’ın da entelektüelleri, sanatçıları, maraton koşucuları, eğlence organizatörleri ve isyancıları vardır.

YA SRİ LANKA’DA OLSAYDI
Eğer, çoğunluğunu Budistlerin oluşturduğu Sri Lanka’da bir terörist olayı olursa, Sri Lanka haberlerde bir kez duyulur. Velev ki, ABD bu ülkeye savaş açarsa, işte o zaman bu ülkeyle ilgili 24 saat 7 gün yayın yapılır.

çoğunluğunu Müslümanların oluşturduğu 50’nin üzerinde ülke var. Eğer yukarıda Sri Lanka’da için verilen örnek Müslüman ülkelere uygulanırsa, o zaman bu ülkeler 50 kez daha fazla haberlerde yer bulur.

BATI'NIN MüSLüMANLARA YAPTIĞINI BİR DüŞüNüN!
Şimdi buna bir de Haçlıların düşmanlıklarını, 1940’larda Filistin toprakları üzerinde kurulan İsrail’i, Batı’nın ve özelde Amerika’nın Ortadoğu Petrolü için gösterdiği aç gözlülük, ABD’nin Ortadoğu petrollerini kontrol altında tutarak Avrupa ve Japonya’nın petrol sevkiyatını kontrol etmesi, çin’in Orta Asya’daki komşularını çin’e karşı desteklemesi, Irak ve Afganistan işgali, İran’a savaş planı ve Pakistan’ı ‘Teröre Karşı Savaş’ın içine çekmesini ekleyin.

AMERİKAN MEDYASI KORKU PSİKOZU OLUŞTURUYOR
Okuyucular, Müslüman ülkelerin ne kadar haberler içerisinde yer alacağını şimdi daha iyi düşünebilir. 2001’deki Amerikan topraklarında gerçekleşen dehşetli saldırılarından sonra şu ana kadar herhangi bir terörist olay gerçekleşmedi. Ancak, ne var ki, hükümet ve medya korku psikozu oluşturmaktan geri durmadı. Paranoya, insanlara ve milletlere her türlü delice şeyleri yaptırabilir. Amerika, patalojik bir şekilde deliye dönmüş durumda. Geçen yıla ait iki haber bunu daha açıklığa kavuşturacak:

FBI NEDEN MARKETLERDE HANGİ YİYECEĞİN çOK SATILDIĞINI ARAŞTIRDI?
FBI, San Fransisko bölgesinde 2005 ve 2006 yılında marketlerde alışveriş yapan müşterilerin bilgilerini elde etti. FBI’ın amacı, bu marketlerde Ortadoğu’ya ait falafel ve diğer yiyeceklerin ne kadar satıldığını kontrol etmekti. Böylece bu bölgede İran ajanlarını yakalayabilecekti. Ancak, operasyonun yasallığı tartışılmaya başlandıktan sonra bu durum sona erdi.

MüSLüMAN BöLGELERİN HARİTALARI NEDEN çIKARILDI?
Los Angeles Polis Teşkilatı Yardımcı Şefi Michael P. Downing, Müslümanların bulunduğu bölgelerin haritalarının çıkarılmasını emretti. Downing, risk faktörü taşıyan Müslüman bölgelerini araştırıyordu. Ki bu bölgeler büyük bir olasılıkla izole olacaklar. Los Angeles Polis Departmanı bu bölgelere ulaşarak Pakistanlı, İranlı ve çeçenlerin nerede olduğunu araştırmak istiyor.

'GöZüNüZ MüSLüMANLARIN üZERİNDE OLSUN'
Los Angeles Polis Departmanı’nın bu planını şu kelimelerle özetlemek mümkün: Gözün Müslümanların üstünde olsun. Neyse ki, yoğun eleştiriler altında bu plan rafa kaldırıldı.

Amerika’da üç milyon Müslüman var. Onların yüzde 1 ya da 30 bini terörist olsun ve bunların dördünden biri kötü aktivitelerde bulunsun. Şimdi ise 7 bin 500 teröristimiz oldu ve bunlar bu ülkeyi yıkmak istiyorlar. Bununla birlikte bu 7 bin 500’ün yüzde 1’i ya da 75 grubu (ya da 300 terörist) planlarını gerçekleştirmede başarılı olsunlar. Bu yıkımın derecesini bir düşünün. Eğer bunlar, büyük otoyollara, hava alanlarına, deniz limanlarına, köprülere, şehir merkezlerine ve demiryollarına saldırırsa, Amerikan ekonomisi durma noktasına gelirdi ve çin ABD’nin kapısına dayanarak borç verdiği parayı geri isterdi. (Amerika büyük ihtimalle bu parayı ödemez ve çin’e savaş ilan ederdi ve bu da ABD imparatorluğunun tabutu olurdu)

MüSLüMANLAR DA NORMAL İNSANLAR GİBİ GüNLüK YAŞIYOR
Müslüman olmayan pek çok kişi gibi, Müslümanlar da ABD tarafından Irak ve Afganistan’da gerçekleştirilen ölüm ve yıkımlar nedeniyle incinmiş olabilirler. Yine, bunun için birçok kişi kızgınlığın verdiği duyguyla öç almak isteyebilir. Ancak, bu sadece duygularla sınırlandırılmış bir şey. Ertesi gün, bunlar öğrenci, işçi ya da işveren olarak okullarına, ofislerine, gaz istasyonlarına, otellerine ve diğer iş yerlerine giderek çalışmaya devam edecekler.

SANKİ MüSLüMANLARIN BAŞKA İŞİ GüCü YOK
Ancak, Müslümanlara biçilen imaj hala ortada ve sıradan insanların delirmiş medyadan gelen nefret bombardımanından bir kaçışı bulunmuyor. Televizyon haberlerinde Müslüman ülkelerle ilgili alışık olduğumuz bir başka görüntü ise Müslüman erkeklerin değişik şekillerde namaz kılarken gösterilmesidir. Sanki, bu insanlar hayatlarında başka bir şey yapmıyor. Birisi, Müslüman nüfusun nasıl çoğaldığını (bu dine yeni girmişler dahil) ya da bunların ekonomilerinin nasıl işlediği, ya da düşük ücretli yetişkin ve çocukların Batılı ülkeler için nasıl üretim yaptığını merak etmez mi?

Ne tüm Müslümanlar ellerinde silahlarla dolaşıyor ne de tüm Müslüman kadınlar burka giyiyor. Pek çok Müslüman sadece kendi alanlarında profesyonel değiller, birçoğu aynı zamanda tarihin akışını da belirliyor.

(çev: habervaktim)

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi