Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Konuşurum ha!

Konuşurum ha!

çete tartışmalarında yeni süreç başlıyor.. Tetikçiler birbirini suçluyor ve tehdit ediyor..
Bana kalırsa basında yer alan ifşaatlara bakıyorum da bu durum geliyorum diyen bir fırtınanın habercisi gibi.
Dink davası ve Danıştay davası sonuçlanana kadar bu tartışmaların sonu gelmeyecek..
Basındaki birtakım ifşaatlar ve bazı köşe yazarlarının hırçın, öfkeli tavırlarını bir kenara not edin. Emekli asker ve emekli yargıçları, bunlara arka çıkan siyasileri ve dernekleri de takib edin.
Bana sorarsanız örtülü bir savaş yaşanıyor.. Bu arada birileri iktidarın gözünü korkutmak için aba altında sopa göstermeye devam ediyor.. Erdoğan da öfkeli tepkiler veriyor.
Birileri adam asmaktan, kan dökmekten söz ediyor.. İş darbe çığırtkanlığını geçti..
Sanki fırsat kolluyorlar gibi.. Hani bir kriz olsa, bombalar patlasa insanlar sokağa dökülseler kendilerine gün doğacak.. Ama olmuyor işte.
Daha önce yazdım. Bu çevrelerin tetikçiliğini yapanlar şimdi patronlarına döndü ve “konuşurum ha” diye tehdit ediyor..
Kendi aralarındaki hesaplaşma tehlikeli olacak.. Birileri suç aleti silahlarını nasıl bir kenara atar ya da toprağa gömerse; şimdi birileri tetikçilerinden kurtulmak için fırsat kolluyor..
Tetikçiler ise işin farkına varmaya başladılar..
Bundan sonra sansasyonel ifşaatlara hazır olun.
Hele bunlardan biri ortadan kaldırılacak olursa; ailelerine, avukatlarına bıraktıkları mektuplar basında yer almaya başlarsa seyredin siz gümbürtüyü.
En azından internete düşecek bilgilere dikkat!
İlk kez derin güçler arasında bir yandan iç hesaplaşma yaşanıyor, bir yandan da en alttakiler tetikçiler bu işin hesabını sormaya hazırlanıyor
Bu insanlar da ne kadar geri zekalı olurlarsa olsunlar; bu kadar çok kullanılınca artık bazı şeyleri sormaya başladılar.. Bir de gazete, radyo, televizyon derken bu işleri sorguluyorlar.. Aileler de bu işin farkına varmaya başladılar.
Dink olayına karşı toplumun tepkisi; Susurluk ve Şemdinli, Danıştay olayı insanları bu konuyu tartışmaya, bu olay üzerinde düşünmeye sevketti.
Bana kalırsa bundan sonra bu işler artık bu işi yapanların başına bela olacak..
Kimse o bir numara artık en yakınından bile korkuyordur..
Dincisi dindarı, Kürtçüsü milliyetçisi, solcusu Alevisi ve Sünnisi aynı oyunun hem kurbanı hem de parçası.
Şunu anlayalım artık Sivas ve Başbağlar aynı çevrelerin işi.
Mumcu'yu Müslümanlar öldürmedi. Ya da Hablemitoğlu'nun katilini başka yerlerde arıyoruz..
Apo sistemin yabancısı değil..
Bu yapı tasfiye edilecek.. Bunu bu işi kuranlar da istiyor.. Açık söyleyeyim ABD de, İsrail de, İngiltere de istiyor.. çünkü bu yapı artık herkesin başına bela.
Bu yapı önce tasfiye edilecek ve sonra konjonktüre uygun bir şekilde yeniden yapılandırılacak..
Tasfiye ederken herkes kendi yandaşlarını bu yıkımın dışında tutmaya çalışıyor ama bu mümkün değil.. Bir de bu işin kontrol dışına çıkan ve Mafialaşan tetikçileri, iş ve Media dünyasındaki uzantıları ne olacak?..
Piyasada o kadar çok şantaj ve tehdit belgesi var ki. O kadar çok silah var ki. Bunları kim nasıl toplayacak? Bu bilgileri ne yapacaksınız?..
Bu bilgiler ortaya çıktığında birçok işadamı emekli yargıç, asker, hatta hâlâ görevde bulunan bürokratlar, bazı siyasiler ve basın mensupları, STK temsilcileri kaçmak zorunda kalır.. Kayıtdışı siyasetin kayıtdışı finansmanını sağlayan patronların işleri bozulabilir..
Bu iş ne kadar geç yapılırsa o kadar sancılı olacaktır.. Bu işi ne zaman yaparsanız yapın sancılı olacak.. Bu iş yapılmadığı sürece de hiçbir zaman işler yoluna girmeyecek..
Eğer yargı ve devlet bir an önce bu işin üzerine gitmezse bu çevreler korku ve panik içinde kendi arasında hesaplaşmaya başlarsa kan gövdeyi götürür..
önce siyasi bir iradenin ortaya konması gerekiyor.. Meclis'in bu konuyu kapalı bir oturumda ele alması gerekiyor. Ardından istihbaratın kapsamlı bir çalışma yaparak emniyet tarafından nokta operasyonlarla yakalanacak çete mensuplarının yargıya taşınması gerek..
Ergenekon davası bu iş iyi bir başlangıç olabilir..
Dava devam ederken bu arada çetelerin silah bırakmaya çağırılması ve ihbarda bulunanlara ceza indirimi sağlanması gerekir..
Bakın bu işi çözemezseniz terörü bitiremezsiniz.. İrtica tartışmaları bitmez..
Bu işi bir an önce bitirmek; belki de bu ülke için olduğu kadar, bizzat bu çetelerin geleceği açısından önemlidir.
Selâm ve dua ile..


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdurrahman Dilipak Arşivi