Necati Özfatura

Necati Özfatura

Hedefteki ülke Afganistan

Hedefteki ülke Afganistan

ABD’nin Afganistan’a 30 bin ve NATO’nun da 7 bin asker daha göndermesi gündemdedir. Şu ana kadar ABD’nin 800 askeri bu ülkede ölmüş ve 20 milyon dolar harcamıştır. ABD basınına göre Afganistan’da bulunan sadece 1 (bir) ABD askeri için harcanan para ile Afganistan’da 20 okul açılabilir! Fakat ABD savaş ekonomisi ile ayakta duruyor.
ABD ve İsrail Hindistan’ı bölgede süper güç haline getirmeye çalışıyor. Çin’in Hindistan ile arası iyi değil. Çin müttefiki Pakistan’ı kaybetmek endişesi içinde. Pakistan’ı etnik ve dini parçalara ayırmak isteyenler var. Çin ile Hindistan arasında Nepal ve Tibet ihtilafı şu anda dondurulmuş olup, her an gündeme gelebilir. ABD’nin Afganistan’ı işgali aslında Güneydoğu Asya’yı kontrol etmek içindir. ABD Doğu Türkistanlı Uygurları ve Tibetlileri desteklerken; Çin Keşmir ihtilafında Pakistan‘ı desteklemektedir. Rusya ABD’nin Afganistan’a asker yığmasından çekiniyor. Hindistan’ı ABD’ye kaptırmamak için Hindistan ile 4 nükleer santral anlaşması yaptı. Birinci Dünya Savaşı sonu ile İkinci Dünya Savaşı sonu arasında İslam Dünyasında 3 bağımsız ülke vardır. Türkiye, Afganistan ve İran... Osmanlı Devletinin yıkılışı ile ipi kopan tesbih taneleri gibi İslam Dünyası dağıldı.
Bush 2011 Temmuz ayında Afganistan’dan askerlerin çekileceğini söylerken; İngiltere Savunma Bakanı Bins-Worth Afganistan’da en az 5 yıl kalmaları gerektiğini açıklamıştır. Rusya’nın 135 bin askerle yapamadığını ABD ve 43 ülkenin aynı sayıdaki askeri de yapamaz. Obama kendi ve ABD’nin prestijini zorluyor. Afganistan’daki savaş çok bilinmeyenli denklemdir. Taktikler geri tepiyor. Obama silah firmalarının baskısı altındadır. Bunlar Obama’yı kurban seçtiler. Obama dirense Kennedy’in akibetine uğrar. Küba krizinde ben ABD’de idim. Küba’ya nükleer başlıklar taşıyan Rus donanması Atlantik ortasında ABD donanması tarafından durduruldu. Rusya savaşı göze alamadı. Kennedy askeri bütçeyi kısarak halkın refahı için harcama yapmak isteyince; silah firmaları ve Teksas cuntası Kennedy’i katletti. Başkan yardımcısı ve Teksas cuntasının adamı Johnson başkan oldu. Ve silah üretimi devam etti.
Afganistan’da bulunan 50’ye yakın ülkenin Türkiye hariç hepsi işgalci olarak görülmektedir. Ve bunlarla savaşmayı cihad olarak gören Afganlıya göre can ve mal ile mücadele edilmelidir.
Afganistan’da mutlu son yok. ABD+NATO’nun 120 bin askerle sonuca ulaşması hayaldir. Dış güçler sert bir duvara çarptılar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Necati Özfatura Arşivi