Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

MEGA - KA!

MEGA - KA!

MGK’da bu defa, geç kalan “Mıntıka Temizliği” konuşulmuş olabilir mi?
Öte yandan hükümetin, Anayasa değişikliği, Yargı reformu ve TSK’nın yönetimdeki yeri ve rolü konusunu masaya yatırması gerekir..
Çetelere yönelik “Sağlıklı bir yargılama” için yargıdaki ve Mediadaki çetecilerin temizlenmesi de şart. Sanırım bu son olaylardan sonra Eminağaoğlu, Kanadoğlu gibi isimler de artık yelkenlerini indirirler.. “Sıra Genelkurmay Harekat Dairesi’nde mi?” diye sormak geliyor içimden..
Kozmik odada iyi bir araştırma yapılsa eminim oradan daha gidecekleri, oraya açılan birçok gizli kapı bulacaklardır.. Masadaki işlerin dosyasının Genelkurmay Harekat Dairesi’nde olduğunu söylüyor bazıları. “Bu iş çözülürse; 33 asker meselesi de, 1986’da düşen helikopter, faili meçhuller, 1980’lerin ikinci yarısında Urfa kırsalında bir yüzbaşıyı öldürenler ve daha birçok olay çözülür” diyor aynı kaynaklar.. İnternette bu konuda o kadar çok bilgi var ki.. Ersever de, Apo Gerçeği, ya da Jandarma Genel Komutanını öldürenler de.. Faili meçhullerin, birtakım illegal örgütlerin nasıl örgütlendiği de. Kim kimle ilişkili, hangi istihbarat örgütü ile ortak neler yapılmış! Bizimkiler dışarıda, dışarıdakiler içeride hangi haltları yemişler, gizli kalan birçok şeyin ipuçlarını artık yakalamak zor değil. Vicdan sahipleri açık ya da gizli bu bilgileri savcılara aktarmaya başladılar.
Bu konularda uzman birine soruyorum da, bu kadroların denetim altına alınması için tek tek isim ve görev yerlerinin incelenmesi, silah depoları, mali kaynakları, kişi (Resmi ve özel) ve kurum (Vakıf, Şirket, Dernek, Oda, Birlik, Sendika, Yayın Kuruluşu vd) olarak sivil uzantılarının tesbit edilmesi, dış bağlantılarının gözden geçirilmesi gerekiyor.. Bunların bir kısmı, diğer resmi kurumlarda. Onların o makamlardan tasfiye edilmesi şart.
Bunun Milli Güvenlikle alakası yok. Bunlar darbeci bir kadro.. Özellikle Emniyet ve İstihbarat birimlerindeki uzantılarının tesbit edilmesi gerekiyor.. Bu arada Başbakan kendi parti ve grubundaki, üst düzey bürokratlar arasındaki unsurları gözden geçirse iyi eder.. Bana kalırsa Cumhurbaşkanlığı denetim mekanizmasını harekete geçirmeli. Meclis Başkanlığı yeni bir soruşturma komisyonu kurmalı. İnsan Hakları Komisyonu ve Milli Savunma Komisyonu da harekete geçmeli.
Başbakan bizzat bu duruma el koyabilir. Kendi denetim mekanizmasını harekete geçirebilir.. MSB de..
Aynı denetim İçişleri Bakanlığı ile birlikte jandarma için de sözkonusu edilebilmeli..
İhanet, bu “masum gizlilik”in içinde yatıyor olabilir mi?
Daha Kürt Ergenekonu çözülmedi. Hâlâ işin başındayız. Ama Arınç Suikastı olayı ile başlayan süreç, Ergenekon davasından çok daha önemli. Bu olay, siyaset ve media dünyasında kim kimdir çok açık bir şekilde gözler önüne serdi. Birileri suçüstü oldular..
Bu adamlar anlamıyorlar mı, anlamak mı istemiyorlar. Direndikçe kolları kanatları kırılacak..
Varsayalım Ergenekon tasfiye oldu. Bu adamlar kendi küllerinden yeniden dirilirler ve hem de bu defa Anti Ergenekon kimliği ile..
Semitikler de öyle. Anti Semitikler kazanırsa, onlar Anti Semitik bayrağını en tepeye dikenlerden olacaklardır.. Vahşi kapitalizmi, ya da faşizmin taraftarları, icabında yeri geldiğinde komünist olmakta bir an bile tereddüt etmeyeceklerdir..
Cumhuriyet gazetesi bir zamanlar faşist, sonra komünist, ardından şeriatçı olmadı mı? Yine olurlar..
Aslında daha bilinenlerin çoğu açıkça konuşulmuyor. Yoksa öldüreni öldürüp, onu da kendi arkadaşına öldürttüler.. Bunlar kendi adamlarına da aynı şeyi yapıyorlar. Yine de insanlar koşarak aynı tuzağa düşmeye devam ediyorlar..
Korkarım bu hastalık, zaman içinde bu derin yapıyı tasfiye edenlere de bulaşacak.. Şeytanca bir oyun bu.. Birileri benim bu korkumu bugün anlamsız ve saçma bulabilir ama, göreceksiniz bu konu zaman içinde nasıl bir sorun haline gelecek. Bu iş bulaşıcı hastalık gibidir; bazı kişi ve kurumlar, gazeteciler, bürokratlar, patronlar, nasıl olduğunu bile anlamadan kendilerini böyle bir işin içinde görecekler. İşin farkına vardıklarında ise yakalarını kurtarmak için çok geç kalacaklar.. Ben, ne işkence gören ve ne de işkence edenlerden olmak istiyorum.. İşkence görmekten daha vahimdir belki de işkence eden konumunda olmak, manevi açıdan..
Eğer beni ilk defa kandırıyorlarsa, o hainlere Allah lanet etsin. Eğer aynı delikten ikinci kez ısırılıyorsam, Allah onları kahretsin ve ben bunu hak etmişim demektir.. Eğer aynı yılan tarafından 3. defa ısırılıyorsam, o zaman sadece yılanın suçu yok; aslında onu, beni sokmaya tahrik ve teşvik eden ben olduğum için asıl suçlu benim belki de..
Dünki haberlere bakar mısınız: Ergenekon sanığının avukatı ölü bulundu. Karargahta arama yeniden başladı.. Amirale suikastta iki albay ifade verdi. Reşadiye baskınında 6 yeni gözaltı.. Dolapdere’de bomba paniği. Bu arada CHP'li Kılıçdaroğlu'nun boş arama emri iddiasının arka yüzü de ortaya çıktı. CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, meslekten ihracı istenen Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner ile buluşup Erzincan merkez komutanlığına gitmiş. Komutanlıktan kendilerine belge servisi yapılmış... Kılıçdaroğlu’na da bunun açıklanması kalmış..
Bana kalırsa bundan sonra intiharlar, şüpheli ölümler, birtakım suikastlar arkası arkasına gelecek..
Bir defa Özel Harbin Kozmik odasına girilmiş olması başlı başına büyük bir olay.. Burada arşiv var. Tek arşiv burada değil. İstanbul, Afyon, Bolu, Balıkesir, İzmir, Adana, Elazığ, Trabzon, Erzincan, say sayabildiğin kadar.. Özellikle İstanbul’da birkaç yerde olduğu söylenir.. Ama uygulamaya sokulan planlar Genelkurmay Harekat Dairesi’nin masasında bulunur.. Arşivde ihtimal planları, öncesi ve sonrasını bulursunuz..
Gelinen nokta, Ergenekonda bir dönüm noktası olacak. Aslında son bir hafta içindeki gelişmeler, Ergenekonun başından beri katettiği mesafeden çok daha önemli. Bu durumda, Ankara’da 2. bir Ergenekon davası açılabilir.. Abdulkadir Aygen’den sonra şu Yıldırım Beğler’in verdiği bilgiler müthiş ipuçları içeriyor.. İddialar Tuncay Güney’in anlattıklarından çok daha öte şeyler..
Sanırım savcılara şu son olaylardan sonra gelen bilgiler, öyle birkaç haftada okuyamayacakları kadar çok. Bu bilgi ve belgelerin incelenmesi ve gerekli çalışmaların yapılabilmesi için onlarca yeni savcı tayin etmek gerek..
Ergenekona destek olan birileri, Kozmik odaya da girildikten sonra artık girilemeyecek bir yer ve dokunulamayacak bir kişi olmadığını görüp yelkenleri suya indirebilirler..
Son operasyonları, internet üzerinden yaptıkları enformasyon bombardımanı da anlamsız bir hale geldi..
Akşam vakitlerine kadar süren MGK’dan yapılan açıklamada farklı bir bilgi yok.
Bakalım, önümüzdeki günlerde, Askeri Şûrayı beklemeden ordu kademelerinde yeni bir düzenleme de gündeme gelecek mi?
Her şey mümkün..
Dilerim bu MEGA KARANLIK dönemi artık sona erer, hep birlikte aydınlığa çıkarız.
Selâm ve dua ile.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdurrahman Dilipak Arşivi