Abdulkadir Özkan

Abdulkadir Özkan

Ey Filistinli çocuk

Ey Filistinli çocuk

Ankara Temsilcimiz Ferhat Koç elindeki kağıdı uzatarak kadim dost İbrahim Halil Çelik'ten bir mesaj getirdiğini söyledi. Kağıdın bir yüzünde aziz kardeşimin her zamanki inceliğini yansıtan beni biraz da mahcup eden satırlar takdimi, öbür yüzünde ise Mehmet Adil Oymak'ın "Ey Filistinli çocuk" başlıklı şiiri. Oymak'ı uzun yıllardan beri tanırım ama İbrahim Halil Çelik'le çok eskilere dayanan bir dostluğumuz vardır... 12 Eylül 1980 darbesinin ardından siyasi yazı yazmanın hemen hemen imkansız olduğu günlerde Anadolu yollarına düşmüş, röportajlar yapıyordum. Bu seyahatlerimin birini de Şanlıurfa'ya gerçekleştirmiştim. O günlerde aziz dostum Halk Eğitim Müdürü'ydü. Beraberce tüm Urfa'yı dolaşmış, bana mihmandarlık etmişti. Daha sonra Urfa ziyaretim Millî Gazete'de dizi olarak yayınlandı. Ne var bunda diyebilirsiniz... 12 Eylül darbesinin hemen arkasını ve o günlerin insanların ruhunda oluşturduğu korkuyu, bu korku sebebiyle pek çok okuyucumuzun gazetemizin Ankara Bürosu'na gelmeye çekindiği günlerde devlet memuru olan İbrahim Halil Çelik önüme düşmüş, çektiğim fotoğraflarda görünmekten çekinmemişti. Aziz dostum Çelik ile ondan sonra da ilişkimiz ve dostluğumuz sürdü. Elbette günümüzde dost bulmanın çok zor olduğu hatırlanırsa bu dostluğun önemi daha iyi anlaşılır.

İşte bu aziz dostun, "Bugünlerdeki manaya uygun, bu güzel şiiri köşenizde neşrine ferman buyurmanız dileğiyle, saygılar, sevgiler" sözcüğü ile noktalanan notunu okur okumaz dilimden dökülen sözler, "Aman efendim... Siz ferman buyurduktan sonra bize bu fermana uymak düşer" oldu.

Daha sonra Ferhat Koç dostum Mehmet Adil Oymak'ın yeni bir şiir kitabın hazırlığı içinde olduğunu, bu şiirinde çıkacak yeni kitabında yer alacağını belirtti.

Bu izahatın ardından günlük siyasetin dışında ama gündemin tam içinde olan "Ey Filistinli çocuk" şiirini siz okuyucularımla paylaşmak istiyorum:

Kıbleteyn'den biri'dir Mescid-i Aksa

Kıblegahımızdır bizim

İsra'nın Uruc'un şahidi

Elçilerin Elçilerinin yurdu

Kuds-ı Şerif dergahımızdır bizim

Toprağı mübarek kılmıştır

Eşref-i Mahlukatın ayağı

Peygambelerin türbegahı

Haram ayaklarla çiğnenmekte

Mirac'ın Mekanı ahımızdır bizim

Aydınlığı beyazı yitirdik

Gece, karanlığımız siyahımızdır

Filistin kan-gözyaşı

Namusumuz şerefimiz

Günahımızdır bizim

Ey Filistinli çocuk

Ellerin Ebabil pençesi elindeki sicil

Devirmededir karanlıkları

Şehadetle aydınlanan yüzün

Fecrimiz şafağımız sabahımızdır bizim

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdulkadir Özkan Arşivi