Necati Özfatura

Necati Özfatura

Ermeni açılımı

Ermeni açılımı

Dış politikada hatada ısrar büyük tahribata sebep olur. Maalesef Türklerle bin yıl birlikte yaşayan ve Osmanlı devrinde “Millet-i Sadıka” olarak bilinen Ermeniler 1878 Berlin Antlaşmasından sonra başta Rusya, ABD ve çok sayıda Hıristiyan ülkenin tahrik ve telkinleri ile Osmanlıya isyan etmişlerdir. Osmanlının Birinci Dünya Savaşı öncesi ekonomisi Ermeniler başta olmak üzere Rum ve Yahudi azınlıkların elinde idi. Hınçak ve Taşnak cemiyetleri Ermenilere en büyük zararı vermişlerdir. (Sözde) Ermeni soykırımı ve Büyük Ermenistan hayali ile Ermenileri oyaladılar. Ermenistan bu oyuna gelmeseydi bugünkü gibi yoksul bir ülke değil, Kafkasya’nın en refah ülkesi olurdu...
Amerika Birleşik Devletlerindeki milyonlarca ve Fransa’daki yüz binlerce Ermeni, Ermenistan’ın refahını Türk düşmanlığı ile önlemektedir. Dış Ermeniler 20 yıldır bağımsız olan Ermenistan’ı “4 T” projesi ile aldatmaktadır. 4 T ise (Terör, Tanıma, Tazminat ve Toprak) talebidir. Birinci Dünya Savaşında Rusya’dan gelenler bazı Osmanlı vatandaşı Ermenileri aldatarak; Doğu’da 3. Ordumuzu arkadan vurdular. Doğu’da Müslüman (Türk-Kürt-Çerkez-Azeri) asıllı Osmanlı vatandaşlarını katlettiler.
Alman General Bronsantfon Selendorf, Doğu Anadolu’daki Ermenilerin Şam, Beyrut, Musul, Bağdat gibi bölgelere gönderilmesini Enver Paşa’dan istedi. 1915 hadisesi asla soykırım değildir. “Tehcir” mecburi iskandır. Soykırım olsaydı İstanbul ve diğer bölgelerdeki Ermenilere de yapılırdı.
Osmanlı devrinde Ermeni asıllı 2 Ermeni vatandaş “Sadr-ı azam” yani bugünkü “başbakan” olmuştur. Balkan Savaşında ise Osmanlı Dışişleri Bakanı Ermeni idi. Ve bunun 4 müsteşarı da paşa unvanlı Ermeni idi. Garabet Artin Paşa ise Mareşal idi. 1. ve 2. Meşrutiyet Meclislerinde Ermeni asıllı 31 milletvekili 4 senatör bulunuyordu...
Ermenistan Yüksek Mahkemesi 10 Ekim 2009 tarihli Türkiye- Ermenistan protokolünü anayasaya uygun buldu. Fakat birkaç sakıncalı yer tespit etti. Başbakanlık ve Türkiye Dışişleri Bakanlığı sakıncalara tepki gösterdi. Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev ile Ermenistan Devlet Başkanı Serj Sarkisyan Münih’te 6. zirve olarak bir araya geldiler. Karabağ meselesini görüştüler. Ancak netice alınamadı. Münih’te görüşmeler olurken Karabağ’da zaman zaman Azerbaycanlı öldürülmektedir. AGİT Misk Grubu eş başkanları Fransız Bernard Fassler, Rus Yuri Merziyakov ve ABD’li Robert Braditke Aliyev’i -tansiyonu yükseltmemesi için- ikaz etmektedir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Necati Özfatura Arşivi