Hüseyin Öztürk

Hüseyin Öztürk

AK Parti’de rahatsız milletvekilleri

AK Parti’de rahatsız milletvekilleri

Parti ayırımı yapmadan milletvekillerinin geneli için şunu söylemek mümkündür. Vatandaş en küçük derdinden en büyük problemine kadar, her meselesini milletvekillerinin halletmesini ister. Vekiller de haklı olarak vatandaşı çok fazla dinlemek istemezler.
Bu tavırlarından dolayı vekilleri eleştiriyor değilim. Vatandaş olsun, vekil olsun her insanın kendine göre haklılığı ve önceliği değişkendir. Elbet vekiller halkın temsilcileri olarak TBMM’ye seçilip gönderilmişlerdir ve vatandaşla ilgileneceklerdir.
Tabii bu ilginin büyük bölümü; vatandaşın oğluna kızına iş, ihaleler takibi, tayin ve terfi gibi hakkına razı olmayanların haklarını almak için yanlış yollara sapmak değildir. Toplumun genel talebi üzerine çalışmak ve gayret etmektir. Vekiller özel işlerin takibi için değil, tüm yurttaşların huzur, güven ve refahı için oradadırlar.
Hele AK Parti milletvekilleri, diğer parti vekillerinden daha farklı oldukları ve farklı olmaları gerektiği için, onların asla boş zamanları yoktur ve hiçbir dalgalanmadan etkilenmemelidir. Hissî davranmak, nefse esir olmak, öfkelenmek, kızmak ve fevri hareket etmek gibi bir lüksleri kesinlikle yoktur.
AK Parti’ye oy veren milyonlarca seçmenin ekseriyetinin istediği budur. “Memlekete hizmet etsinler, insanlığa faydalı olsunlar ve altmış yıldır halkı korkutan, tehdit eden, sadece belli zihniyete hizmet eden zorba uygulamalardan devleti de milleti de kurtarsınlar” diye TBMM’ye gönderilmişlerdir.
Biliyorsunuz, bu çerçevede hazırlanan Anayasa paketiyle ilgili olarak AK Parti’de 20 civarında milletvekilinin rahatsız olduğu iddia edilmekte. Öyle demek isterim, iddia olsun isterim. Kimler olduğuna dair kesin bilgi olsa da isim zikretmek istemem. Yani malum vekillerin, “Güneş Motel” örneği olarak tarihe kayıt edilmelerini arzu etmem.
Biliyorsunuz Güneş Motel’de milletvekili satın alan ve TBMM’nin haysiyetiyle oynayan kişi de dürüstlüğüyle (!) ünlü Bülent Ecevit’ti. AK Parti’de arıza çıkarmak isteyen vekillerin de geleceği Güneş Motel’dir ve millet böyle bir yıkımın altından kolay kolay kalkamaz. Türkiye’nin şahlanan arabasını deviren kişiler olarak bedduayla anılırlar.
Bilinir ki, Türkiye bugüne kadar ne zaman düzlüğe çıkmak için son viraja girmişse, CHP zihniyeti tarafından hep devrilmiştir. Allah sonlarını getirsin ve kıyamete kadar devletin “D”sini bile nasip etmesin. Bütün devrilmelerde CHP zihniyeti başroldedir ve ideolojilerinin gereği Türkiye’nin önünde hep takoz olmuşlardır.
Vatandaşa göre “AK Parti’de rahatsız olduğu iddia edilen vekiller; ya CHP’lilerin ya MHP’lilerin ya da darbecileri destekleyen iş çevreleriyle, medya patronlarının etki alanına girip; dünyalıklarını halletmişler, belli garantiler almışlar ki böyle yapmaktalar” denilmekte.
Yeri gelmişken yeni Anayasa paketinden rahatsız olan vekillere şunu hatırlatmak isterim: Trakya Üniversitesi rektörü olan şahıs, başörtülü doktorları konferansa almamış. Adama “helal olsun” diyesim geldi. Yıllarca dirsek çürütmüş, doktor olmuş insanları bile ideolojisi uğruna konferansa almamış ve kafa tutmuş ya, bu adamın heykelini dikmek isterim. Gerçekten isterim.
İlgili kişinin iman ettiği ideolojisine bağlılığına bakar mısınız?
Evet, sayın rahatsız vekiller, toplu halde mi olur, ayrı ayrı mı olur, bu rektörün yaptıklarıyla ilgilenmelisiniz. Madem yeni anayasadan rahatsızsınız, o kadar milletvekilinin içinde sadece siz bilinçlisiniz. Bir de bu meseleye el atın ve Türkiye’nin önünü aydınlatın. Sonra demokratikleşme yasasına neden karşı çıktığınızı anlatırsınız.
Sayın vekiller; Türkiye sizin baktığınız yerden başka, halkın baktığı yerden başka gözüküyor. Bu değişiklik paketi ile belli bir kesim tarafından, yıllardır yağmalanan Türkiye’nin önü açılacaktır. Gelin demokratikleşmeye köstek olmayın. Tarih ve millet böyle yapanları hiç affetmedi, sizi de affetmeyecektir. İşte bu da tarihe düşülmüş bir nottur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hüseyin Öztürk Arşivi