Hüseyin Öztürk

Hüseyin Öztürk

Adamların Siyasi Tarihi Komplolarla Dolu

Adamların Siyasi Tarihi Komplolarla Dolu

CHP’nin ve adamlarının siyasi tarihini inceleyen herkes görecektir ki, hiç vazgeçmedikleri tek özelliklerinin, komploculukları ve komplo senaryoları altında yine komploculuk üreterek imkân elde etmeleridir.
Deniz Baykal’ın yaşadıkları malum. Her zaman söylüyoruz zevkli anları kimseyi ilgilendirmez, aslında dertli anları da ilgilendirmemeli. Taraflar birbirinden şikâyetçi değilse, karşılıklı aile bireyleri arasında herhangi bir rahatsızlık yoksa rahatlıkla durumu hazmediyorlarsa, bu halin toplumu ilgilendirmesi çok anlamlı gelmez bana.
“Aman efendim işte her ikisi de sıradan insanlar değil, bu kişiler siyasetçi, ülkeyi yönetmeye talipler, toplumun önündeler, onlar böyle yaparlarsa başkaları ne yapmazlar” gibi hemen herkes bir şey söyleyebilir. Aslında böyle söyleyenlerin de ellerine aynı fırsat geçse, sanırım bir adım bile geri atmazlar.
Tabii şu ayrıntıyı belirtmeliyim, “Bu mesele toplumu ilgilendirmemeli” derken, sadece Baykal ve onun gibiler için söylüyorum. Yoksa CHP ve aynı zihniyete sahip partilerin dışında başka siyasi partiden biri olsa veya ülkenin ekonomik, siyasal ve kültürel alanında söz sahibi birileri olsa, bal gibi milleti ilgilendirir ve halk gereken dersini verir.
Neyse lafı başka mecraya çekmeden, komplo teorisinden nasıl komplolar üretilir ona bakalım. Bu noktada Deniz Baykal’ı hakikaten tebrik ediyorum. Yahu adam kendi başına gelenlerden bile komplolar üretti ve ortalığı allak bullak etti. Nasıl tebrik etmezsiniz!.. En ağır şartlarda bile fırsat kollayabiliyor. Doğrusu şapka çıkarmamak elde değil.
Basın toplantısını herkes izledi. İlişkisini reddetmedi komplo da komplo diyerek iktidara veryansın etti. Israrla “On beş günlük bir hadise” diyordu. Demek ki böyle bir görüntünün ortaya çıkacağından haberdardı. Devletin organlarıyla paylaşması gerekirken paylaşmamıştı. Satır aralarında ve konuşurken takındığı beden dilinden anlaşılıyordu.
Deniz Baykal’ın bu ilişkisi sayesinde komplodan nasıl komplo üretilir onu öğrenmiş olduk. İnsani amaçlı olarak Pensilvanya’dan gelen geçmiş olsun dileğini ranta çevirerek, hemen belli adamlarınca; Pensilvanya’dan gelen mesajda; “iktidara dikkat çekildi ve iktidar adres gösterildi” diye ortalığı velveleye vermesi, komplodan komplo üretme değil midir?
Allah’a şükür ki kısa sürede gelen yeni bir açıklamayla büyük bir iftira kampanyasının önüne geçilmiş oldu. Gelen mesaj netti. “Hiçbir yer hedef gösterilmemiştir. Bu bir iftira ve yalandır” denildi. İşte bunun için çok hayret ediyorum Baykal’a.
Adamın neyi var neyi yok internete düşmüş, derdiyle boğuşması gerekirken, iyi niyetle gelmiş insani bir telefonu bile ranta çevirdi ve hedef saptırabildi. Allah bu ve bunun gibi insanlardan değil Türkiye halkını, bütün dünya insanlığını korusun ve kollasın.
Siyasi hayata komployla başlayan, komployla devam eder. Siyasi yol haritasını komplolarla belirleyenler bir daha o yoldan çıkamazlar. Şöyle basit ve hızlıca CHP’nin belirlediği komplo dolu siyasi yol haritasından biri iki hatırlatma yapalım.
Aklıselim ve ehli vicdan her insan, şu soruya kendisi cevap versin: Tek parti döneminde uygulanan ‘açık oy gizli tasnif,’ millete karşı kurulmuş bir komplo değil midir? CHP’ye oy vermeyen köylülere komplolar kurularak zindanlara atılmamışlar mıdır?
27 Mayıs darbesi ve Menderes’in idamı bir komplo değil midir? Ayrıca Menderes’in idam gerekçeleri arasında bulunan ve üstelik Baykal gibi açık ve net hiçbir belgesi olmayan, sadece sözlü olarak bilinen bir kadın davası var mıdır yok mudur?
Çok uzağa gittik yakın zamana gelelim. Millet hedef alınarak yapılan ve yapılacak olan ve mantar gibi her gün biri ortaya çıkan darbe planlarını Baykal bugüne kadar kabul etmedi mi? Reddetmeyi bir tarafa bırakın, arkalarında destek olduklarını söylemedi mi?
Kısaca Baykal’ın komplocu zihniyeti “özelinden” daha tehlikelidir. Esas onu görmeli.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hüseyin Öztürk Arşivi