Necati Özfatura

Necati Özfatura

Demokrasiyi istemeyenler

Demokrasiyi istemeyenler

Anayasa değişiklik paketinde muhalefet ön yargılı hareket ediyor. Muhalefet parti milletvekillerinin konu hakkında hiç şahsi görüşü yoktur. Genel Başkan evet diyorsa onlar da evet, yanlış diyorsa onlar da yanlış diyorlar. Oysa alternatifsizlik ve inisiyatifsizlik partileri içten çökertir. DYP’li eski bakan Nevzat Ercan “Millet kendi iradesi dışında davrananlara cevabını sandıkta veriyor. Biz bunu yaşadık ve milletin tavrını gördük...” demiştir.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli yargının tavrını eleştirerek; “Yargı kime hesap veriyor, Türkiye’de? Hiç kimseye hesap vermiyor yargı. Böyle bir yargı olur mu?” demiştir.
Yüksek yargının tepkisi duygusal ve siyasi. Ama hukuki değil. 21. asrın ideolojisi üç ayaklı model. (Tripple bottom line) “3BL” (İnsan varlığının ekonomik, çevresel ve sosyal boyutta geleceğe doğru gelişmesinin sürdürülebilirliği konsepti.)
“Auto-golpe” (kendi kendine darbe) üç kuvvetten birinin diğer iki kuvvete darbe yapmasıdır. 1982 darbe anayasası ile yasama ve yürütmeye karşı darbe yapılmıştır...
Danıştay baskını yapıldığında laik cumhuriyete yapılan saldırı denmiş idi. “Allahü ekber diyerek tabancasını ateşledi...Türkiye’nin 11 Eylül’ü... Laikliğe kurşun... Yargıçlar bir baş örtüsü kararından dolayı vuruldu... Katil irtica yanlısı...” şeklinde ve daha nice manşetler atıldı ve yazılar yazıldı. Bu baskının bir düzmece olduğu artık ortaya çıkmaya başladı. Yani gerçek Danıştay baskınıyla Ergenekon arasındaki karanlık bağın aydınlanmaya başlaması ve birinci Ergenekon davasıyla Danıştay davasının birleştirilmesiyle işler iyice açığa çıktı.
Kanlı Danıştay baskını Türkiye’de istikrar ve demokrasiye kurulan büyük bir komplonun parçası idi. Ve gerçek tarafsız hakim ve savcılar bu gerçeği ortaya çıkararak ülkeye büyük hizmet etti. AK Partinin kapatılması davasında Danıştay baskını bu parti aleyhindeki delillerden biri idi. Neticelenmemiş bir davada delillerinden birinin delil vasfını kaybetmesi ile davanın düşmesi gerekir. Maalesef ülkede hukuk değil güç dengesi mücadelesi yaşanmaktadır. Bazılarının hukuk dışına çıkmaları onlar için tabii bir haldir. Parti kapatma davalarının arkasında sürekli bir organizasyon vardır. Merhum Turgut Özal’dan bu yana; eskisi gibi cahil ve her şeyden habersiz ve talepleri olmayan bir millet yok artık.


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Necati Özfatura Arşivi