Ahmet Varol

Ahmet Varol

İyilik Filosu Yola Çıkıyor

İyilik Filosu Yola Çıkıyor

Bugün Allah’ın izniyle saat: 11.00’de Gazze’deki mazlumlara el uzatmak için bir araya gelen iyilik sahiplerinin gemi kafilesi İstanbul’da Sarayburnu’ndan harekete geçiyor.
Şimdi artık Türkiye toplumunun büyük bir kesimi İstanbul’un özellikle tarihi mekânlarını bildiklerinden, çoğunluğu ziyaret ettiği ziyaret etmeyenler de televizyonlar vasıtasıyla tanıdıkları için Sarayburnu’nun nerede olduğunu da bilirler. Ama yine de buranın Osmanlı’nın yüz yıllarca devlet merkezi olan Topkapı Sarayı’nın önünde denize bakan burun olduğu için Sarayburnu diye adlandırıldığını hatırlatmakta yarar var. İstanbul’un şehirlerarası deniz seferlerinde kullanılan limanlarından birinin yer aldığı bu tarihi mekândan harekete geçilmesi anlamlıdır. Gerçi gördüğümüz kadarıyla bu liman, böyle bir uğurlama törenine en müsait mekân olması ve konvoya katılacak yolcuları taşıyacak Mavi Marmara gemisinin de birkaç haftadan beri burada bekletiliyor olması sebebiyle tercih edildi. Ama tarihi konumunu ve anlamını zikretmeden de geçemedim.
Kafileye katılmak için on binlerce insan müracaatta bulundu. Fakat zorunlu olarak gidecek gemilerin kapasitesine göre bir seçim yapıldı. Ayrıca katılmayı arzuladıkları halde şartlarının elverişli olmaması sebebiyle müracaatta bulunamayan daha belki yüz binlerce insan olduğunu tahmin ediyoruz. Dolayısıyla kafilenin gönüllüleri sadece yolculuğa katılanlardan oluşmuyor. Gazze’de kuşatma altında tutulan mazlum insanların elinden tutmak isteyen milyonlarca vicdan sahibinin ittifakıyla teşekkül eden bir kafiledir bu.
Gönül ittifakının ortaya konması için İstanbul ve çevresinde ikamet edenlerden herhangi bir engelleri bulunmayanların, işe gitmek zorunda olmayanların uğurlama töreninde yer almaları gerekir. Eğer bugün yani Cumartesi sizin için tatil günüyse tatilinizi mutlaka Sarayburnu’nda, uğurlama töreninde geçirmeniz gerekir. Bu mübarek uğurlama töreninden sonra da sahilde ve Gülhane parkında gezinerek hafta sonu tatilinizi değerlendirmiş olursunuz. Özel işte çalıştığınız için Cumartesi hafta sonu tatili yapmıyor olsanız bile iş yerinizden yarım günlük izin alarak uğurlama törenine katılmaya çalışın. Böylece buradaki iyilik ittifakını, Gazze’deki mazlumların elinden tutma, işgalci kuşatmaya karşı durma konusunda vicdanların dayanışmasını bütün dünya görmeli. Dualarınızla, desteklerinizle yolcu etmelisiniz kafileyi. Gemilere binenlerin sadece iyilik elçilerinden, temsilcilerden oluştuğunu, asıl kafilenin ise milyonlarca vicdanın ittifakından oluştuğunu bu milyonların önden gönderdiği elçilerini yalnız bırakmayacağını, onlara destek vermeye devam edeceğini bütün dünyaya haykırmalısınız. O sebeple gemilerin uğurlanması törenine katılmak büyük önem taşıyor. Evimin bir köşesine oturup dua ederim ve böylece dualarımla katkıda bulunurum demekle yetinmemelisiniz. Dua elbette önemli ve gereklidir. Ama dualarımızı fiili katkılarımızla, destek amaçlı katılımlarımızla ve eylemlerimizle de güçlendirmeliyiz. Böylece dualarımızdaki samimiyetimizi ortaya koymalıyız. Biz Allah’ın izniyle, irademizi aşan bir engelle karşılaşmazsak ailece uğurlama töreninde yer alacağız.
İkinci önemli uğurlama ise inşallah zorunlu bir sebepten kaynaklanan gecikme olmazsa 25 Mayıs Salı sabahı Antalya limanından olacak. Görevli elemanlar ve gemi personeli dışında kalan yolcular da zaten Antalya limanından binecek, yolcuların pasaport çıkış işlemleri orada yapılacak.
Antalya, Adana’ya yakın bir şehir. Yan yana olmasa da aynı bölgenin şehirlerinden olduğundan komşu sayılır. Bundan önce kara konvoyunda Adanalı kardeşlerimiz büyük bir araç konvoyuyla bizi karşılamış, bir gece yakın ilgi ve gönül muhabbetiyle misafir etmiş, ertesi sabah da yine aynı ilgiyle ve uzun bir konvoyla uğurlamışlardı. İyilikte yarışmak fazilettir. Antalyalı kardeşlerimizden de gemi konvoyunu uğurlama konusunda Adanalılarla yarışmalarını bekliyoruz. İyilikte hem yarışmak hem de yardımlaşmak gerekir. Mersinliler, Konyalılar ve Adanalılar uzakta değiller. Onlardan da durumları müsait olanlar Antalya’daki uğurlama törenine katılmak için oraya gelebilirler. Daha önce kara konvoyuna büyük ilgi gösteren bu kardeşlerimizden aynı ilgiyi bu sefer de bekleme hakkımız var.
Tabii, normalde bu uğurlama törenlerine katılmak istedikleri halde işleri, imkânlarının müsait olmaması ve uzakta bulunmaları sebebiyle katılamayacak milyonlarca kardeşimizin bulunduğunu biliyoruz. Onların da dualarıyla ve gelişmeleri ilgiyle takip etmek suretiyle bu kafileye katılmaları gerekir. Allah bu güzel hayır ittifakını başarıyla amacına ulaştırır inşallah.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Varol Arşivi