Mehmet Şeker

Mehmet Şeker

Bugün de böyle olsun, biz susalım okurlar konuşsun

Bugün de böyle olsun, biz susalım okurlar konuşsun

Tayyip Erdoğan'ın vaatlerini tutmaması karşısında oynatmadığınız kaleminizi, olası bir vaat tutmamaya karşı keskin oynatmanız nasıl bir gerçek ortam sonucudur?

Tugay Kasım


* * *
Sayın Yazar,

Nedense muhalefette başka, iktidara gelince başka türlü konuşmak bizim genlerimizde var ve bu kötü huyumuzu atamıyoruz bir türlü.

"İktidara gelince dokunulmazlıkları kaldıracağız!"

İktidara gelince baktık ki, bu yargıya güvenilmez, eh bizde de fezleke çok fazla çıktı, ne yapalım, bunu "kırmızı kar yağdığında" çözeriz artık.

"İktidara gelince tüm hortumları keseceğiz!"

İktidara gelince; yahu bu hortumlar dayanıksız ve çürük, yağmurda, çamurda güneşte çatlıyor, patlıyor. Bunun yerine boru döşeyelim, hem daha dayanıklı hem de içi pek görünmüyor. Üstelik bizi destekleyen boru şirketleri de birazcık para kazansın.

Çok haklısınız. Giden ağam gelen paşam... Sadece sistem değişiyor ama halkın parasını lüpleme fikri hiç ölmüyor. Kalın sağlıcakla.

Habib Erim


* * *
Okullarda başörtüsü sorunu seçim kazandırır mı bilmem ama MÜSİAD'cıların sigortasız, ucuza çalıştırdığı başörtülü işçiler konusu, sanırım seçimde büyük rol oynar. Nedense dini bütün işadamlarımız, bu konuya gelince, hırsızlık yapmaktan çekinmiyor.

Sizler de bu konuyu hiç umursamıyorsunuz. İyi çalışmalar...

Emre Banaz


* * *
Sayın Mehmet Şeker,

24 Mayıs 2010 tarihli "Kılıçdaroğlu Başörtüsünü Çözer mi?" başlıklı yazınızı beğenerek okudum. Okuduğum ilk yazınızdı. Gandi-Dandi kelime oyununuzu da sevdiğimi belirtmem lazım. Başörtüsü takan kızların üniversite eğitiminden derhal faydalanmasını talep eden, diğer yandan AKP'ye (uzun bir sebepler listesi yüzünden) sempati duymayan bir Türk vatandaşı olarak yazınızın hem tonunu, hem de içeriğini çok olumlu buldum.

Umarım bu tondaki espri ile karışık önyargılardan uzak, uygar bir dille yazılmış, temkinli ve eleştirel yazılarınızı ileriki yazılarınızda da görürüm. Bundan sadece CHP'nin değil, AKP başta olmak üzere diğer bütün siyasal parti ve STK'ların faydalanmasını umuyorum. Herkesin faydalanması hepimizin çıkarına, siyasi kimliği kim olursa olsun. Teşekkürler.

Mehmet Tolgay Çırakoğlu


* * *
Sayın Şeker,

Son günlerde bir Kılıçdaroğlu fırtınasıdır gidiyor. Bir hafta öncesine kadar Ak Parti ve Recep Tayyip Erdoğan diyen arkadaşlarım bile şimdi Kılıçdaroğlu resimleri paylaşıyorlar facebook'ta... Mehmet hocam, neler oluyor? Selamlar

Doruk Aykara


* * *
Ana muhalefet partisinin başkanı olmasına kesin gözüyle bakılan birisi neden "Sayın Erdoğan" ya da içeride ve dışarıda marka olmuş "Tayyib" ismi yerine "Recep bey"i ön plana çıkarma gayretinde olur? Bunu zekice bulan partililer, kürsüde defalarca "Recep bey" derken Kılıçdaroğlu'nun içine düştüğü acziyeti fark edememiş olsalar gerek.

Liderlik, devlet adamlığı, idarecilik, halkçılık, demokratlık, özgürlükçülük... Hangi alanda mukayese ederseniz edin, arada açık bir klasman farkı varken, bu tür basit kelime oyunlarıyla seviyeyi eşitlemeye çalışmak, herhalde bir şark kurnazlığı olsa gerek.

Açık farka rağmen yine de, nezaket gereği, Sayın Kılıçdaroğlu'na "Kemal Efendi" diye hitap etmek doğru olmaz sanırım.

Zahir Emirhan

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Şeker Arşivi