Hüseyin Öztürk

Hüseyin Öztürk

Şu hayırların neresinde

Şu hayırların neresinde

CHP zihniyetliler vardır
“İnsan” olan her canlı, Almanya Deniz Feneri üzerinden Türkiye’deki Deniz Feneri’ni mahvetme operasyonuna isyan eder. Hele bir de bu operasyonun başında, ortasında, sonunda, hayır ve hasenattan, merhamet ve şefkatten yoksun CHP zihniyetliler var ve hayır yarışının önünü kesiyorlarsa, bu noktada “hayra dur” diyenler kadar, “susanlar da” sorumludur.
Bunları söylediğim için “hayra dur” diyenler değil de “susanlar” eleştirebilir. Kimsenin vicdanının ve cüzdanının kâhyası değilim. Ben sadece iyi niyetli olduğu halde “acaba” diye şüphe ile yaşayan ve doğrudan yana olmak isteyen ama endişeli olan kişi ve kişilere, Deniz Feneri’nin son bir iki yılda yaptığı bazı yardımlardan söz etmek istiyorum.
Yurtiçinde ve yurtdışında meydana gelen felaketlere yaptığı yardımları ve destekleri daha buraya almadım. Sudan’dan Endonezya’ya, Nijer’den Bosna’ya kadar dünyanın dört bir yanına giden yardımları yazıp, o günlerin acısına yeniden dönmek istemiyorum.
Şunu kesin bir ifade ile söyleyeyim ki, Deniz Feneri bir toplu iğnenin dahi hesabını verecek kadar şeffaf bir kurumdur. Hayırda yarışı olmayıp, şerde ses hızıyla koşanlar ile bunlara inananlara kısa kısa birkaç yardım organizasyonundan söz etmek istiyorum.
81 İl 40.000 Aile Projesi:
Doğu İlleri başta olmak üzere yurdumuzun çeşitli bölgelerinden gelen yardım taleplerine hızlıca ulaşabilmek amacıyla başlatılan proje kapsamında, yurt genelinde 81.056 aileden 320.810 kişiye gıda ve giyim yardımı yapılmıştır.
100 Köy Projesi:
Köylerimizdeki mağdur vatandaşlarımıza giysi, gıda, nakit, sağlık taraması ve ilaç yardımları yapılmıştır. Köy sayısı; 334 Kişi sayısı; 2156. Miktar; 88.874 TL. Gıda; 8108. Giyim; 12.753. Eğitim; 2511 Sağlık; 17.220 Eşya; 1946.
1001 Çocuk 1001 Dilek:
Yoksul aile çocuklarının dileklerinin gerçekleşmesi amaçlanan projede 10.500 aileden 25.532 çocuğun dileği gerçekleşmiştir. 300.890 yoksul öğrenciye kırtasiye seti verilmiştir.
Deniz Feneri yurtiçinde 78 okulun yapım ve onarım malzemesini üstlenerek eğitime destek vermiş, 5000 okulun öğrencisine yardım yapmıştır. Ayrıca yardım projesi kapsamında Gsmh’den en az pay alan illerden seçilen 500 ilköğretim okulu öğrencisinin bilimsel ve teknolojik gelişmelerden yararlanmalarını sağlamak, internet ortamıyla dünyaya açılmalarını kolaylaştırmak ve kitap okuma alışkanlığının gelişmesine katkıda bulunmuştur.
Milli Eğitim Bakanlığı ile koordineli olarak valilikler ve İl Milli Eğitim Müdürlükleriyle ortaklaşa yürütülen projeler çerçevesinde toplam 1000 kitaplık, 17 bin 550 kırtasiye seti, defter, öğrencilere giyim ve bilgisayar yardımı yapılmıştır.
2000 öğrenci ve ailesine giyim, gıda ve kırtasiye yardımı yapmak için çalışmalar yapılmış, 610 ilköğretim okulundan tespit edilen ihtiyaç sahibi 1909 öğrenci ve ailelerinden toplam 10 bin 540 kişiye çeşitli yardımlar yapılmıştır.
Bizim kültürümüzde “su medeniyettir.” Bu çerçevede Deniz Feneri susuz köyleri suya kavuşturma projesi gerçekleştirmiş ve köylüyü susuzluktan kurtarmıştır. Yıllardan beri susuzluk çeken köylere su getirilmesini amaçlayan projede 33 köye çeşme yapılmış, toplamda 112 çeşmenin faaliyete geçmesi için altyapı çalışmalarına destek verilmiştir.
2009 yılında ise aşağıdaki köylere çeşme yaptırılmıştır. Düzce Muncurlu Köyüne Çeşme yapımı Düzce Yunus Emre İlkokulu’na çeşme yapımı İzmir Kiraz Solaklar Köyü çeşme yapımı Samsun, Vezirköprü, Kıranalan serisi su projesi gerçekleşmiştir.
Elbet sözüm hayırdan yana olanlara ve “Birisi size haber getirdiğinde onu araştırmadan ve soruşturmadan inanmayınız” ilke, emir ve tavsiyesine uyanlaradır. Şerde yarışanların yüzünü şeytan görsün. Ben onlardan uzağım, onlar da benden uzak olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hüseyin Öztürk Arşivi