Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Teşekkürler İHH

Teşekkürler İHH

teşekkürler Yıldırım
İHH tarihin akışını değiştirecek, büyük ve önemli bir iş yaptı.. Bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak..
Gazze’ye uygulanan ambargoyu duymayan kaldı mı? Şehidlerimizin kanı Gazzeli çocuklar için bir hayat iksiri olacak. İsrail yönetiminin ve Siyonizmin çirkin yüzü, vahşeti bir daha açık bir şekilde teşhid edildi.. Bu noktadan sonra İsrail’i savunmak, bu saldırıyı hafife almak bu cinayete ortak olmak anlamına gelecektir.
Bu sonuç, sadece İsrail ve Siyonizmin çirkin yüzünü değil, İsrail’in yeryüzündeki kişi, kuruluş, uluslararası örgütler, partiler ve hükümetlerin de sonunu getirecek bir hadisedir.. İsrail harakiri yapmıştır.. Kendisi ile birlikte müttefiklerini de ölümcül bir şekilde yaralamıştır..
Bir gemideki 600 sivil insan ve bir insani yardım örgütünün bir hamlede bu kadar büyük bir iş başarmış olması inanılamayacak bir hadisedir.. Bu protestolar olacak ve bitecek. Ama sürdürülmesi gereken başka çalışmalar var.. Öncelikle Gazze gemisinin Kızılay tarafından teslim alınarak Gazze’ye ulaştırılması ve tabii daha önce de Rachel Corrie gemisinin güvenliğinin acil olarak sağlanması gerekiyor..
Mevcut İsrail kanunları, Türk hukuku, uluslararası hukuk açısından neler yapılabilir, bunun süratle tamamlanması gerekiyor. Sonra da bu hukukta aksayan yönler ve denetim mekanizmasındaki eksikler, boşluklar tesbit edilerek, yeni uluslararası hukuk düzeni açısından bu örnekten yola çıkarak yeni bir güvenlik anlaşmasının hazırlanması çalışmalarına başlanmalıdır..
Lockerbie olayını hatırlar mısınız, hani bir Libyalı terörist tarafından düşürüldüğü iddia edilen bir uçak vardı. O saldırıdan sonra ne oldu? ABD gitti Kaddafi’nin evini vurdu.. Sonra 25 yıl süren bir ambargo uyguladılar. Libya’yı sömürebildikleri kadar sömürdüler, daha sonra tazminat aldılar, ardından da petrol karşılığı o Libyalıları serbest bırakıp ambargoyu kaldırdılar.. ABD’nin yaptığı gibi yapılacaksa, Türk uçaklarının gidip İsrail limanlarını, o askeri karargahı vurması ve sonra da İsrail’de toplam tarihinin yarısı kadar ambargo uygulanması gerek..
Şimdi Gazze’den ambargonun kaldırılması ve İsrail’e ambargo uygulanması gerek.. Elinde nükleer bir güç bulunan ve insanlık dışı vahşi saldırılara onay verebilen bu çeteci kabile topluluğunun kontrol altına alınması gerek.. Mısır yönetimi de, Ürdün yönetimi de aklını başına almalı.. İsrail’in kuyruğuna takılarak bir yere gidemeyeceklerini ve bir gün bu öfkenin kendilerine de yönelebileceğini düşünmeliler..
İsrail uluslararası camiada yalnız kaldı ve şimdi tüm gemi yolcularını serbest bırakıyor.. Birçok ülkede liman işçileri İsrail gemilerine yükleme yapmıyorlar.. İsrail’e öfke bir çığ gibi büyüyor..
İsrail tüm tutukluları serbest bırakacak. Gemiler Gazze’ye gönderilecek. İsrail özür dileyecek, tazminat ödeyecek ve ayrıca bu cinayetin sorumluları yargılanarak cezalandırılacak..
Bu sonuç, bundan sonra bir daha buna teşebbüs edecekler ve İsrail’in peşinden koşanlar için ders olmalı.. İsrail uluslararası camiada ilk kez bu kadar yalnızlaştı ve meşruiyeti bu ölçekte tartışılmaya başlandı.. Bu arada haber vereyim, Rachel Corrie gemisi Gazze için Malta’dan Girit’e doğru ilerliyor.. Esirler ülkelerine döndükten sonra işin gerçeği daha iyi ortaya çıkacak ve yeni bir süreç başlayacak.. Son olarak, Mısır’ın Refah kapısını açtığı haberleri de geldi..
Gazze konusunda birileri kafaları karıştırmaya çalışıyor.. Geminin yola çıkmasını eleştirenler de var, Gazze’yi PKK ile kıyaslayan da.. Oysa, suçu ne olursa olsun, bir grup bir bölgeyi ele geçirip kontrolü elinde tutuyor diye, o bölgede yaşayan kadın, çocuk, yaşlı sivil insanları da hedef alan saldırılar gerçekleştirmek ya da onların hayatlarını kaybetmelerine sebeb olan bir izolasyon uygulamak, insani, ahlaki ve hukuki değildir.. Gazze yolcuları yola çıkarken şunu söylediler: “Gazzeliler, İsrailli çocukların ölümüne yol açan bir ambargo uygulasalardı, o zaman bu gemilerin rotası İsrail’deki çocuklar olurdu!”
Birileri bu büyük insani taahhüdün farkında değil.
Birileri “Neden korumasız çıktılar” diyorlar.. Oturmuşlar stüdyoya ahkam kesiyorlar.. Bugüne kadar neredeydiniz, niye işin bu boyutu ile ilgili akıl verip lobi yapmadınız? Bugün çıkıp iktidarı eleştiren Devlet Bahçeli, neden gemiye destek vermedi, ya da tavsiyede bulunmadı?. Dün bu kampanya için herkes sokaklardayken siz neredeydiniz! Susun. Konuşmayın.. Kan üzerinden siyaset yapmayın.. Yaralara tuz basmayın.. Stüdyo fetvacılarına sesleniyorum: Tatlıses’in dediği gibi, Urfa’da Cambridge vardı da biz mi okumadık? Bu gemileri koruyacak birileri vardı, yardıma hazırdı da biz mi reddettik? Babül Mendeb’de, Somalili korsanlara karşı uluslararası koalisyon kuranlar neredeydi? Bu bilinmiyor muydu? O paşa gitsin, bunu kendi Genelkurmay başkanına sorsun. Akdeniz’de donanması olanlar, 50’ye yakın ülkeden insanların bulunduğu bu gemiden habersiz miydi?. Susun bari.
Biz sivil bir harekettik.. Silahsız, saldırısız bir insani yardım konvoyuna, kendini devlet olarak ilan eden birileri nasıl çıkıp böyle vahşi bir saldırı düzenleyebilir? Hangi asker elbisesi giydirilmiş alçak bir cani, silahsız insanlara bu zulmü reva görebilirdi ki?. Gemiye el koyabilirler, engellerler. Bunlar da suç, ama hadi bunlar oldu. Daha fazlası neyin nesi?.
Biz İsrail’in Münih Olimpiyatları’ndaki saldırıya nasıl cevap verdiğini de biliyoruz, Entebbe baskınını da.. Bunları yapamayız da değil. Hem de daha iyisini yaparız, öyle işi yüzümüze gözümüze bulaştırmadan..
Şimdi, bu iş burada bitmeyecek. Bu baskına karar veren İsrail hükümeti gidecek. Bu kararı uygulayan, en küçük erine kadar hepsinin takipçisi olacağız. Her tokatın hesabı sorulacak, yargılanacak ve mahkum olacaklar.. Dün Hitler’in cani askerlerine kendileri nasıl hesap sordularsa, şimdi bu cinayete destek veren ve operasyona katılan askerler tüm dünyada takip edilecek ve dünya onlara dar getirilecek, hesap verecekler..
Bu iş bitmedi ve aslında yeni başlıyor..
Gazze yolcularını kutluyorum. Bu olay bir milad oldu.. İsrail için bundan böyle hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.. Gazze bizim için bir mektep oldu.. Gazze yolcularının kanı ümmetin vahdedine vesile oldu. İnsanlığın vicdanını harekete geçiren bir iksire dönüştü.. Muhteşem bir iş başardılar. Böyle bir saldırı beklemiyordum ama böylesine büyük bir sonuç da beklemiyordum.
Şimdi uluslararası kuruluşlar, insani yardım örgütlerinin güvenliği ile ilgili yeni bir uluslararası sözleşmeyi imzaya açmalıdırlar.. Devletlerin kişi ve topluluklara yönelik vahşi saldırılarını önleyecek yeni bir uluslararası sözleşmeye, hukuki güvenceye ve yargı sistemine ihtiyaç var..
Selam size. Geçmiş olsun, hoş geldiniz, tebrik ediyorum, kutluyorum..
Davutoğlu’nun, ABD’de, BM tarihinin en sert konuşmasını izledim, tebrik ediyorum. Hükümetin taahhütlerini bir an önce hayata geçirmesini ve bu işin peşini bırakmamasını bekliyoruz.. Önceki gün, başbakan Erdoğan’ı, duygusal ve Müslüman kimliği ile vatandaş Erdoğan’ı ve iktidar partisinin genel başkanı olan Erdoğan’ı dinledik.. Erdoğan’ın en baskın kişiliği “Vatandaş Erdoğan”dı.. Erdoğan’ı tebrik ediyorum.. Teşekkürler İHH, teşekkürler Bülent Yıldırım, teşekkürler tüm Gazze yolcuları..
Bugün bizim için yeni bir şeb-i arustur.. Şehidlerimizi ve şehid ailelerini tebrik ediyorum.. Gülümseyin, şimdi o size gülümsüyor çünkü. Ölümsüzleştiler. Yaralılarımız, şehadet kendilerine ulaşmadı diye üzülmesinler, yapacak işleri var demek ki daha. Allah onlara da hayırlı bir ömür ve hayırlı bir ölüm ya da ölümsüzlük ihsan etsin inşallah.
“Gitmeseydi ölmeyecekti” diyenlere gelince, Peygamberimiz savaştan döndüğünde, Peygamberimizin söylediklerini hatırlayın. Yoksa onlar Allah’ın takdirinde bir değişiklik olacağını mı düşünüyorlar? Ecel gelince hayat durur.. Bu güzel bir ölümdür. “Şöyle olsaydı, böyle olmazdı” ya da “Şu olsaydı, bunlar olmazdı” diyenler, nasıl büyük bir çıkmazda olduklarını keşke akledebilseler..
İnsanlığın onurunu kurtardınız. Yüz akımız oldunuz. Siz ne güzel insanlarsınız. Selam size..
Gevşemeyin, üzülmeyin, zafer inananlarındır ve zafer yakındır..
Selam ve dua ile.
NOT: Belediye başkanları, şehid gelen yerleşim bölgelerinde Gazze şehidleri için özel yerler ayırsalar, ve birtakım caddelere, meydanlara Gazze, ya da şehidlerin adını verseler, “Gazze şehidleri” adını verseler ne iyi olur..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdurrahman Dilipak Arşivi