Necati Özfatura

Necati Özfatura

Korsan devlet

Korsan devlet

ABD ve İngilizlerin desteği ile Filistinlilerin vatanını gasbederek 1948 yılında kurulan İsrail Devleti korsan bir devlettir. Uluslararası hukuku hiçe sayan ve kendini bu hukukun üstünde gören İsrail Orta Doğu’da barışı önleyen ve İslam Dünyasının göğsüne saplanan bir hançerdir. İsrail’in işlediği katliam ve soykırımlar ne ilk ne de sondur. Ama “Zulüm palidar olmaz.” “Zalimin hasmı Allahü tealadır.”
Geçmişte (1979 yılı) Sovyetler Birliği Afganistan’ı işgal ederek zulüm yapmaya başladığında o tarihte yazdığım yazıda “Afganistan’ın işgali Sovyetler Birliğinin dişlerini kırmakla kalmayacak 2000 yılına varmadan dağılacaktır” demiştim. Tahminim 1991’de gerçekleşti. Gaybı elbette Allahü teala bilir. Ancak tahmin caizdir. Çok yakın değil çok uzak da değil ama en geç 25 yıl sonra İsrail devleti diye bir devlet kalmayacaktır. İsrail’de çöküş ve güç kaybı başlamıştır. İsrail sona doğru gitmektedir. ABD, AB ve nükleer gücü İsrail’in çöküşünü ve tarihe gömülüşünü önleyemeyecektir. Bu yazımı bir yere not edin. İsrail’in yok oluşunu göreceksiniz.
Tamamen insani yardım amaçlı olan bu gemilere saldırı ve yapılan katliam korsanlık değil, eşkıyalıktır. Somalili korsanlar İsrailli caniler yanında çok ehven kalır. Kaldı ki saldırı yapılan bölge “açık deniz”dir. Uluslararası bölgedir. İsrail’in yaptığı devlet terörüdür. İşlediğinin bedelini İsrail çok ağır ödeyecektir...
İsrail’in haksız saldırısının temelinde Türkiye’ye karşı bir öfke vardır. Sebebi Türkiye yakın zamana kadar İsrail, AB ve ABD’nin uysal çocuğu olup, bu güçlerin menfaatleri doğrultusunda hareket ediyordu. AK Parti iktidarı komşuları ile “sıfır ihtilaf” gerçekleştirdi. Neticede Rusya, Balkanlar, Kafkasya, Orta Doğu ve hatta Latin Amerika’ya kadar uzanan bir başarı öyküsü oluştu. Yalnız bölgesel değil küresel güç haline geldi. Bu ise Nil’den-Fırat’a Büyük İsrail hayallerini yıktı.
Orta Doğu ülkeleri sahip olduğu siyasal sistem çıkmazları ve çelişkileri ile Batı emperyalizmine âdeta kapılarını açmıştır. Türkiye’nin son yıllarda Batı emperyalizminin sömürüsüne darbe vuracak ekonomik ve siyasi anlaşmalar yapması İsrail, ABD ve AB’yi huzursuz etmiştir. Akdeniz’de Türk gemisine ve İskenderun’da askerlerimize eş zamanlı saldırı aynı kaynaklı olup, küresel güç olma yolunda olan Türkiye’den intikam alınmasıdır. İsrail 500 yıllık Türk-Yahudi ilişkilerilerine en büyük darbeyi bu hareketiyle indirmiş oldu.


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Necati Özfatura Arşivi