2010 Dünya Kupası ve Güney Afrika gerçekleri

2010 Dünya Kupası ve Güney Afrika gerçekleri

2010 Dünya Kupasının başlamasına 3 gün kaldı. 32 ülke bu turnuva için mücadele edecek. Takımlar günler önce Güney Afrika'ya gittiler. Hazırlık kampları sessiz sakin sürerken, fırtınaların kopmasına az kaldı.

GÜNEY AFRİKA YAPABİLİYOR TÜRKİYE YAPAMAZ MIYDI?

2010 Dünya Kupası herkesin bildiği üzere Güney Afrika da oynanacak. Güney Afrika bir yana Afrika kıtasında şu ana kadar böyle büyük bir turnuva oynanmamıştı. Bu açıdan bu organizasyonun Afrika kıtasına taşınması futbola farklı bir boyut kazandırdı ama Güney Afrika bu turnuvayı düzenlemeyi hak etti mi? Her türlü altyapıdan yoksun olan bu ülkede, karayolları Türkiye kadar yeterli mi? Turnuvanın yapılacağı şehirler konaklama bakımından İstanbul, Ankara, İzmir gibi şehirlerle yarışabilir mi? Bunu gelecek futbolseverler için kurulan çadırlarla anlıyoruz. Yetersiz tüm şartların yanı sıra birde can güvenliği yok. Bu bakımdan turnuva için yoğum güvenlik önlemleri alınmaya çalışılıyor.

Böyle bir ortamda futbol heyecanı coşkuyla yaşanacak demek hayal olur. Bazı tatsızlıklar bizi bekliyor.

Bu turnuva ile Avrupa'nın bize 2016 için ne kadar çok haksızlık yaptığı ortadadır. Yıllarca sömürülen Afrika'nın ise Avrupa tarafından sömürülmesi devam etmektedir. Afrika da insanlar açlıktan ölürken çöl gibi yerlere dev statları inşa etmek neyin nesi oluyor. Bu statlar kimlerin vergileriyle yapıldı. Yapılan statlar yaklaşık 2 milyar dolar maliyete sebep oldu. Turnuva bittikten sonra bu statlar yalnızlığa terk edilecek. Zamanla da çürümeye yüz tutacaklar.

Bırakın artık insanları sömürmeyi de İnsan a yatırım yapın. Stat yapmak insana değil sömürüye hizmettir.

Bu kadar maliyete sebep olan statlar yapılırken, Güney Afrika da son 100 senede eğitim için kaç lira yatırım yapıldı. Güney Afrika aç… Güney Afrika eğitimsiz…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi