Ahmet Akgündüz

Ahmet Akgündüz

Kimler evet, kimler hayır demeli

Kimler evet, kimler hayır demeli

12 Eylül 2010’da yapılacak referandumda:
- Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir diyenler evet; hâkimiyet Danıştay ve Yargıtay gibi TAY’larındır diyenler hayır demeli.
- Laiklik dinsizler kadar dindarlara da medeni hakların tanınmasıdır diyenler evet; laikliği dinsizlik olarak anlayanlar hayır demeli.
- Milliyetimiz bir vücuttur, ruhu İslamiyet, aklı Kur’an ve imandır diyenler evet; ırkçılıktır diyenler hayır demeli.
- Irkçılığı başkasını yutmakla beslenmek ve bir Frenk illeti olarak kabul edenler evet; siyasetin aleti olarak görenler hayır demeli.
- Başörtüsünü Allah’ın emri olarak gören ve başı açık ve kapalı bütün hanımefendilere saygı gösterenler evet; siyasi simge olarak görüp ebediyen değiştirilemez Anayasa maddelerine aykırıdır diyenler hayır demeli.
- İmam-Hatip okullarını vatan evlatlarının maddi ilimler kadar manevi ilimleri de öğrendiği eğitim yuvaları kabul edenler evet; belli bir siyasetin arka bahçesi gibi kabul edenler hayır demeli.
- Yargıyı 5.000 adet mezhepdaşı ile dolduran ve bununla iftihar edenlere dur demek isteyenler evet; yargı bizim son kalemizdir diyenler hayır demeli.
- 28 Şubat dönemindeki zulme rıza göstermeyenler evet; yüzlerce dindar insanın taraflı kararlarla ordudan ve üniversitelerden atılmasına taraftar olanlar hayır demeli.
- Üniversiteleri bilim yuvasına çevirip kapılarını her Türk vatandaşına açmak isteyenler evet; bu bilim yuvalarını askeri kışlalara çevirenler hayır demeli.
- Yüksek yargıyı siyasetten ve mezhepçilikten arındırmak ve bağımsız kılmak isteyenler evet; 28 Şubat’ta yüksek yargı mensuplarını acemi erler gibi komuta kademesinin emrine verecek kadar alçalanlar hayır demeli.
- Halkçılar ile ırkçıların ittifak yaparak millet iradesini alaşağı etmesine gönlü razı olmayanlar evet; bu ittifaka taraftar olanlar hayır demeli.
- Beyin takımı Ermenilerden ve dinsiz ekipten oluşan PKK’ye taraftar olmayanlar evet; onlarla birlikte hareket edenler hayır demeli.
- Türkiye’yi İslam âleminin bayraktarı olarak görmek isteyenler evet; batının kuyruğu olmaya devam edelim diyenler hayır demeli.
- Kahraman ve mücahit ordumuzun fertleri imanlı komutanlardan oluşsun diyenler evet; namaz kılanları ve içki içmeyenleri ordudan atalım diyenler hayır demeli.
- Millete hizmet Hak’ka hizmettir diyenler ve ‘Bir milletin efendisi o millete hizmet edendir’ anlayışına sahip olanlar evet; memuriyeti taraftarlarına rüşvet olarak dağıtanlar hayır demeli.
- Kuvvet hakta ve kanunda olmalıdır diyenler evet; kanun kuvvettedir diyenler hayır demeli.
- Ergenekon terör örgütüne karşı olanlar evet; ona taraftar olanlar hayır demeli.
- Anadolu topraklarında yükselen minarelerden duyulan Allahu Ekber sesinden lezzet alanlar evet; rahatsız olup başka ülkelere kaçmayı tavsiye edenler hayır demeli.
- Hakkı hak olarak gören ve ona uyanlar evet; batılı takip edenler ise hayır demeli.


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Akgündüz Arşivi