Mevlüt Özcan

Mevlüt Özcan

“Acaba ne demek istedi?” diyenlere

“Acaba ne demek istedi?” diyenlere

Bir önceki günkü yazım bazı fitne çevrelerinin dikkatini çekmiş olmalı ki, kendi anlayışlarına göre fitne kazanlarına koyup kaynatmaya başladılar. Millî Gazete yazarı "acaba ne demek istedi?" diyerek de "masumiyet zırhı"na bürünmeye özen gösterdiler.

Elhamdülillah biz vazifemizi de haddimizi de biliriz. Kaynağımızı ve nereden geldiğimizi çok iyi biliriz. Bize saygısızlık isnat edenlere aldığımız terbiye ölçüsünde cevap vermesini de çok iyi biliriz.

Geçtiğimiz hafta yapılan Saadet Partisi kongresi neticesi bizleri üzen sonuçlar olmuştur. Bu menbadan gelen birisi olarak olanların olmaması dileğimiz olmuştur. Bundan sonrası da bu işin içinde olanların meselesidir. Nasıl olacaksa ve hayırlısı da ne ise Allah (c.c.) onu o sonucu ihsan etsin diye dua ederiz. Bize düşen budur.

Cumartesi günkü yazımı parti kongresi sonucuyla irtibatlandırmak büyük insafsızlıktır. Yazımdan Prof. Dr.Necmettin Erbakan Hocam ve çevresindekilere karşı oluşum gibi gösterenleri, böyle zorlamada bulunanları nefretle kınıyorum. Siyasi oluşumda bulunanların hiçbirine karşı olmam mümkün değildir. Hepsine hürmet ederim.

Yazımın bütünlüğü içinde değerlendirilmesi gerekir. Bütün yazarların yazılarında da bu kural aranır. Doğrusu budur. Paragraf, cümle, kelime alıp eğip bükerek bir takım zorlamalarla fitne ateşi yakmak yakanların akıbetini tutuşturur.

Yazım gençlere bir mesaj mahiyetindedir. Peygamberimiz (s.a.v.) Efendimiz'in tebliğine kulak veren, O'nun emrinde ve hizmetinde İslam'a hizmet eden gençlerin ne büyük ivmeler kazandığını bilmeyenlere öğretmek, bilenlere hatırlatmaktır.

Günümüz nemrutlarına çekilen dikkati bir şeyleri vesile ederek başkalarını kötülemeye, "bak işte böyle" demeye kalkışmak insafa sığmayacak bir davranıştır.

Ne demiş şair:

İnsanlığı görmedikten gelirsen

Kafaya da, kelleye de baş derler.

Biri leşte öter, biri gülşende

Kargaya da, bülbüle de kuş derler

Durduk yerde ortaya laf atarsan

Adama da, eşeğe de "çüş" derler.

Biz 94 yaşında Edirne Selimiye Camii'ni yapan MimarSinan'ın ruhuyla beslenen yaşı kemale ermişlerimize ve 10 yaşından itibaren küfrün karşısında Hz. Ali Efendimiz gibi iman ile duran gençlerimize dua eder hizmette üzerimize düşeni de yapmaktan geri kalmayız. Biz bize düşeni yaparız. Bu böyle biline...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mevlüt Özcan Arşivi