Erdoğan'ın Trablus'u

Erdoğan'ın Trablus'u

Pazar gecesi Bekir Fuat'la Lübnan'a gittik. Lübnan'ın ikinci büyük şehri olan Trablus'ta, Mavi Marmara şehitleri için düzenlenen bir anma toplantısına davetliydik. İki günlük ziyaretimiz sıla-i rahim gibi geçti.

Bazı notlar:

Trablus'un her tarafında, binalarda ve arabalarda ay-yıldızlı al bayrak dalgalanıyor. O kadar çok ki, Türkiye'nin hiçbir şehrinde o kadarını görmedim.

Duvarlarda Recep Tayyip Erdoğan ve Mavi Marmara şehitlerinin resimleri... Ağzını açan "Türkiye" diyor, "Erdogan" diyor, "Davutoglu" diyor, "Hürriyet Gemisi" diyor.

Erdoğan, Trablusluların yaşayan en büyük kahramanı. AK Parti yönetimindeki Türkiye'yi, tünelin ucunda beliren ışık gibi görüyorlar. Bu toprakların 'makus talih'ini yenecek bir kurtarıcı gibi.

Trablus Belediye Başkanı Dr. Nadir Gazal'nin verdiği yemekte tanıştığımız bir Türk anlattı: "Sadece Sünnilerin değil, Şiilerin de Türkiye'ye büyük iltifatı var. Hatta Hıristiyanların. Herkes İsrail'den mustarip olduğu için Davos ve Mavi Marmara hadiseleri herkesi Türkiyeci yaptı. Tanıdığım Hıristiyan bir kadın, 'Erdogan için her gün dua ediyoruz' diyor."

Katıldığımız açık hava toplantısında binlerce insan ay-yıldızlı al bayrağı sallayarak "Türkiye, Türkiye", "Erdogan, Erdogan" diye haykırdı. Konuşma yapmak için kürsüye davet edildiğimde Türkçe "Erdogan, Erdogan, durmak yok, yola devam" anonsu yükseldi. Orada Ak Parti veya hükümet adına bulunmuyordum, ama ne gam? Trabluslulara, Lübnanlılara, genel olarak da Araplara umut ve cesaret aşılayan Recep Tayyip Erdoğan'ın temsilcisi gibi takdim edilmekten hiç rahatsız olmadım, hatta gayet memnun oldum. Sonuçta iltifat, Erdoğan'ın şahsında, tarihî arka planının hakkını vermeye başlayan Türkiye'ye.


* * *
Kudüs'e girdiğinde "Ey Selahaddin! Haçlı Seferleri daha yeni bitti, biz kazandık!" diyen İngiliz generali Alenbi, ey!

Kardeş halkları suni sınırlarla birbirinden ayıran Mistır Sayks ve Mösyö Piko, ey!

"Türkler Arapları sömürdü", "Araplar Türkleri arkadan vurdu" diye diye Araplarla Türklerin arasına psikolojik duvarlar ören emperyalistler, ey!

Türkiye bayrağını kendi bayrakları kabul edip bağırlarına basan Araplara ve Filistin bayrağını kendi bayrakları kabul edip bağırlarına basan Türklere bakın ve derdinize yanın; Recep Tayyip Erdoğan'ın karizması 100 yıllık fitnenizi yerlerde süründürüyor, "Böl, parçala, yönet" tezgâhınız Mavi Marmara şehitlerinin kanında boğuluyor, elhamdülillah.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi