Yener Dönmez

Yener Dönmez

Terör örgütlerini birleştiren sihirli kelime

Terör örgütlerini birleştiren sihirli kelime

CHP’liler geçen hafta İstanbul’da İl Başkanı Berhan Şimşek eşliğinde İstiklal Caddesi’nde “Hayır” yürüyüşü yaptı. Yürüyüşte Grup Yorum’dan şarkılar okundu, caddeden devrim sesleri yükseldi.
Sanki CHP’nin değil, DHKP-C’nin yürüyüşüne döndü, şarkılar ve sloganlarla ortam. Grup Yorum’un yakın olduğu yasadışı fraksiyonu bilmeyen yok.
Ancak daha ilginci: CHP ve MHP’nin yanısıra Türkiye’de ilk defa terör örgütlerinin de sihirli “hayır” kelimesinde birleşmiş olması.

DHKP-C referandumun boykot edilmesi gerektiğini yayın organlarında dile getirirken, sandık başına gideceklere de “Hayır” çağrısı yapıyor.
THKP/C DEV-YOL ise benzer şekilde önce “boykot” çağrısı yaptı. Sonra bunun evet lehine olacağını değerlendirerek hayır çağrısı yapmaya başladı.
MLKP “Anayasa Paketine Hayır” kampanyasının en etkili örgütlerinden. Binlerce el ilanı dağıtıp, duvarlara yüzlerce afiş yapıştırdı, onbinlerce broşür dağıttı.
TKP-ML Konferans Örgütü olaya daha felsefik yaklaşıp, Anayasa Paketi’nin, ‘Darbe Anayasası’nın halka bir defa daha onaylatmak olduğunu, bu nedenle hayırcı olduklarını açıkladı.
Örgütlerin nasıl tek merkezden benzer biçimde yönetildiğini görmek açısından bu fotoğraf önemli.

Gelelim büyük ağabey PKK’ya...
PKK bütün yayın organlarından boykot çağrısı yaparken, Anayasa değişikliğine şiddetle karşı çıkıyor. Tıpkı demokratikleşme yönünde her adımı, Türkiye’yi kana bulayarak aksattığı, geciktirdiği ve engellediği gibi.
KCK’nın belinin kırılması sebebiyle referandum öncesi şehir içi çatışmalarında muvaffak olamadı örgüt. Ancak, özellikle köylerde referandumda baskı uygulamaları bir sürpriz olmayacak.

Evet çıkmaması için CHP ve MHP’nin önderliğinde, terör örgütlerinin desteğiyle süren kampanyanın karşısındaki tek güç ise Anadolu insanı...
Bugüne kadar demokrasi ve özgürlükler yolunda atılan her adıma, bütün tehdit, baskı ve korkutmalara rağmen destek veren Anadolu İnsanı, bir defa daha bütün maskeleri düşüp, “Hayır” etrafında birleşen bu cepheye dersini verecek.

Tabanıyla alakası kalmayan, kendisi, çocukları, yedikleri/içtikleri ve aile düzenleriyle tıpkı birer CHP’li gibi yaşayan sağ çevreler ise, asıl büyük dersi alacak ve ağır hesabı ödemek durumunda kalan kesim olacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yener Dönmez Arşivi