Abdulkadir Özkan

Abdulkadir Özkan

Emanet sahibine teslim edildi

Emanet sahibine teslim edildi

Saadet Partisi Olağanüstü Kongresi coşkulu ve heyecanlı bir şekilde başladı, emanetin sahibine teslim edilmesi ile sonuçlandı. Milli Görüş partilerinin kongrelerini 1974 yılından beri takip ettim. Genellikle coşkulu olmuştur. Bu coşku olayların gelişimine göre bazen zirve yapmıştır. Dünkü kongrede coşkunun zirve yaptıklarından birisiydi. Sanki Milli Görüşçüler yıkılmadık dimdik ayaktayız mesajı verdiler. Bu mesaj son aylarda yaşanan gruplaşma ve kopmaların ardından yaşananlara bir cevap niteliği taşıyordu.

Erbakan Hoca'nın delegeler tarafından genel başkanlığa adaylığının teklifi ve oy birliği ile genel başkan seçilmesi ile de Milli Görüş hareketi yeniden sahibine teslim edilmiş oluyordu.

Aslında Erbakan Hoca her zaman Milli Görüş hareketinin lideri idi. Ne var ki, son olaylar sanki bu konuyu tartışmalı hale getirme gayreti olarak ortaya çıkmış bu ise ister istemez böyle bir gelişmeyi kabul etmeyenlerin partilerini sahiplenmeleri sonuçlanmıştır. Son kongrenin anlamı budur.

Bundan önceki bir yazımda da belirttiğim gibi Saadet Partisi'nden kopmalar kalanların gayretini ve heyecanını bilemişti. Bu durum kongre öncesi yapılan toplantılarda açıkça görülüyordu. O heyecan kongreye de yansımıştı. Çünkü, salonu ve salonun dışını dolduran birlerce insan gün boyu hemen hiç susmadan sevgilerini, coşkularını ve Erbakan'a bağlılıklarını haykırdılar. Özellikle büyük umutlarla partinin teslim edildiği kadrolardan bir kısmının ayrılıp gitmeleri ve yeni parti kuracaklarını açıklamalarının sebep olduğu üzüntü ve kırgınlık Saadet Partisi kongresine heyecan olarak yansıdı. Bu arada adeta bir heyecan patlaması yaşanması pek çok Milli Görüşçünün göz yaşlarını tutamamasına yol açtı. Kongre sonunda pek çok Milli Görüşçünün sesi kısılmıştı.

Hemen belirteyim ki benim için Erbakan Hoca'nın genel başkanlığa adaylığı sürpriz oldu. Buna rağmen bu adaylığı yadırgamış değilim. Sadece kongre öncesi hep başka isimlerin tekrarlanıyor olması sebebiyle sürpriz oldu. Erbakan Hoca'nın aday gösterileceğini ilk duyduğumda akılma gelen cümle, "Emanet sahibine teslim edildi" cümlesi oldu. Çünkü, geçmişte hep bir takım eleştiriler olmuştu. Söz gelimi ömrünü bu davaya adamış Recai Kutan Bey bir takım kişiler tarafından sanki emanetçilik eleştirilecek bir hususmuş gibi emanetçilikle nitelendirilmiş, bunun ardından da Numan Kurtulmuş'un genel başkanlığa geldiği daha ilk günlerden itibaren bir kan uyuşmazlığı dikkatlerden kaçmamıştı. Böyle olunca da Numan Kurtulmuş ve arkadaşlarının hareketten kopmaları gündeme gelmişti. Bu bakımdan dünkü kongre daha önceki bir takım sıkıntıları ortadan kaldıracak şekilde sonuçlanmıştır. Saadet Partisi'nin yeni yönetimi Milli Görüş bayrağını yeniden burca dikmek için gayret gösterecektir. Elbette tüm Milli Görüşçülere de önemli görevler ve sorumluluk düşmektedir. Herkes bu davaya omuz verecek, yeniden iktidara taşımanın gayreti içinde olacaktır.

Bu duygularla Saadet Partisi Kongresinin ülkemiz ve insanlık alemi için hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdulkadir Özkan Arşivi