Hüseyin Öztürk

Hüseyin Öztürk

Toplum vicdanında ak bir Murat Yalçıntaş var

Toplum vicdanında ak bir Murat Yalçıntaş var

“Toplumun şahadeti, hukukun şahadetinden yeğdir.”

Murat Yalçıntaş, ömürlerini bu ülke ve insanları için harcamış temiz bir anne ve babanın, temiz bir evladıdır.

Murat Yalçıntaş, önce iyi bir evlat, sonra iyi bir baba, sonra iyi bir insan, sonra iyi bir yönetici, sonra iyi bir iş adamıdır.

Murat Yalçıntaş, ailesinden aldığı terbiyesinin gereği; helal ile haramı birbirinden ayırt ederek, hayatını idame ettiren biridir. Tanıyanların şahadeti böyledir.

Murat Yalçıntaş, karşısındaki insan kim olursa olsun, ona güvenmeyi yeğleyen, söylediğine inanan bir portre çizer. Bu özelliği, insana insanca bakmasının bir gereğidir.

Murat Yalçıntaş’a hayat yolculuğunda eşlik eden, tanıyan ve bilenlerin ortak kanaati, onun; hak ve hukuka riayet ettiği yönündedir.

Murat Yalçıntaş, güvenilen ve inanılan isim olması hasebiyle, ikinci kez İTO başkanlığına seçilmiştir. Onu orada tutan güç, kendisine duyulan “güvendir.”

*

Yaklaşık on gündür bu mevzu gündemde. Haber duyulur duyulmaz, ABD’den döndü ve adalete yardımcı olmak üzere Ankara’ya geldi.

Murat Yalçıntaş’ın şahsı ile ilgili olarak bu on gün içerisinde karşılaştığım hiç kimseden, zerre kadar ima yollu bir inanış görmedim, görene de rastlamadım.

Murat Yalçıntaş’ı yakından ve uzaktan tanıyan herkes bir rüşvet olayına inandı ama kimse bu işin içinde, Yalçıntaş’ın rol alabileceğini düşünmedi, düşünmüyor da.

Henüz neticelenmemiş bir dava hakkında yorum yapmak doğru değildir. Yalnız bildiğimiz şudur ki, toplum vicdanında “ak” bir Murat Yalçıntaş vardır.

Dünya adalet tarihinde, dünyanın adalet terazisinden o kadar çok masum insan gelip geçmiştir ki, yeri ve zamanı geldiğinde tarih bunları itiraf etmiştir. Bunu da itiraf edecektir.

Murat Yalçıntaş’ın haklılığı da kısa sürede anlaşılacak ve adalet geç kalmadan yerini bulacaktır. Adalete güvenenler böyle düşünmektedir.

*

Evet, sadece hukuk alanında değil, nerede olursa olsun, masum insanların uğradığı haksızlıkların bedelini Allah çok çabuk alır. Masum kulun duası hemen karşılığını bulur.

Murat Yalçıntaş’ın babası Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş, ilerleyen yaşına rağmen hâlâ bu ülke ve bu ülkenin insanları için gençler kadar coşar ve koşturur.

Gözlerindeki heyecan, dilindeki bilgelik, yüreğindeki birlik ve beraberlik ruhu, onu memleketimize ve milletimize hizmete mecbur etmektedir.

Murat Yalçıntaş’ın annesi Meliha Hanımefendi ise Nevzat Hoca başta olmak üzere çocukları ve torunları için mükemmel bir öğretmen olmaktan öte, o da ailesinden kalan zamanlarını bu memleket ve millet için harcamış ve harcamaktadır.

“Hayır zannettikleriniz şer, şer zannettikleriniz hayır çıkabilir” ikazı; bizim inanç değerlerimizde önemli bir mihenk taşıdır. Bu işin neticesi de hayırlı olacak umudundayız.

Kamu vicdanında ak ve pak olan Murat Yalçıntaş, ehil adalet dağıtıcıları tarafından aklanacaktır. Allah yar ve yardımcısı olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hüseyin Öztürk Arşivi