Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

CHP’den kurtulmak!

CHP’den kurtulmak!

Bin oyum olsa birini verir miyim bilmem ama, Pamukoğlu, parti kurmakla doğru bir iş yaptı.. Bu oy vermeyeceğim partinin kapatılmasını da istemem, varolma hakkını sonuna kadar savunurum. Benim varolmasını istemediğim tek parti var o da CHP. Yoksa İP bile varolma hakkına sahiptir..
Cindoruk’un deyimi ile “kendi tüzüğünü yapmaktan bile aciz bir partiye anayasa yapma görevi mi verilir?” Kendi bütçesini yapamayanlara siz nasıl memleketin bütçesini emanet edebilirsiniz ki? Bu da işin bir başka yanı..
Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Osman Pamukoğlu eski bir asker. 50 ilde örgütlendiklerini söylüyor. 10 ilde daha yakın bir zamanda örgütlenecekleri haberini veriyor. Kendi partisinin başarı oranını baraja yakın görüyor..
Partisinin 2011’de yapılacak seçimlere hazır olduğunu savunan Pamukoğlu, referandumdan sonra kendilerine seçimlerde ittifak yapmak için bir çok partinin geldiğini söylüyor.
Pamukoğlu sağ mı, sol mu, milliyetçi mi bilmem. Laik, ulusalcı, Kemalist bir çizgide olduğu muhakkak. Yani sağ ittifakta mı yer alır, sol ittifakta mı bilmem ama, ulusalcı kanat da kendi arasında bir ittifak yapabilir..
Aslında Kemalistler için sağın solun bir anlamı yok. Onlar bu memlekete ne lazımsa onu gerçekleştirmek adına dönüştürdükleri bir ideolojiye sahipler..
Kemalist dedim ama, aslı “Kamalist!” Geçen gün Ayşe Hür bu hikayeyi uzun uzadıya anlattı.. Zaten sağı da, solu da, komünisti, dindarı, ırkçısı da Meclis’e girmek için bu ilkelere yemin etmek zorunda olduğuna göre, olmazsa olmaz şart olarak Kemalizm her partinin ortak ideolojisi olunca, gerisi teferruat.. Ben bu dayatmaya karşı olduğum için, bu aşağılamaya tahammül edemediğim için CHP’nin varlığına isyan ediyorum.. Herkes Kemalizmi, rejime karşı bir maske olarak kullanıyor sonunda.. Herkes bu tehdit karşısında takiye yapıyor. CHP’liler bunu bilmiyor mu?! Bu tutum ne Kemalistler ve ne de CHP’liler için herhalde övünme vesilesi olamaz.. Bu dayatmanın hukukla, akılla bir alakası da yok.. Akılsızca ve hukuksuz bir çağdaşlık iddiası ise komediden başka bir şey değil.. Hele hele bir de bu akılsızlığı ayakta tutmak için askerden medet ummak, o da ayrı bir konu..
Şimdi, herkes kendini baraja yakın görüyor. Erbakan zaten iktidara yürüdüklerini söylüyor.. Halep orada ise arşın burada. Yaza doğru oy oranlarını göreceğiz.. Herkesin hayalini süsleyen rakamlara gelince, özellikle, iktidar ve Meclis’te grubu bulunan muhalefet partilerinin dışındakilerin hayallerindeki rakamların büyük bir kısmının içinin boş olduğu görülecek..
BDP zaten bağımsız girecektir seçimlere. Çünkü barajı aşmaları mümkün değil. MHP’nin barajı aşması da zor.. Demirel bir yandan, ulusalcılar öte yandan, milliyetçiler beri yandan çekiştirince MHP’ye fazla oy kalmayacak gibi.. BBP’deki yükseliş sürüyor.. Özellikle Pamukoğlu ulusalcıların oyunu alırsa iyi eder aslında. Demirel bakalım DP ile ne yapacak. Kimin oyunu alacak, kime destek verecek, göreceğiz..
MHP barajı aşamazsa, CHP’nin oyu azalsa bile milletvekili sayısı artabilir. Tabii, BBP, Kurtulmuş, Süleyman Soylu ittifakı barajı aşamazsa.. Ki aşarsa o zaman MHP’nin yerini bu koalisyon alır ve CHP’nin milletvekili sayısı bugünkünün de gerisine düşer..
Ergenekoncuların SP’yi DP’nin yanına çekme çabalarının ben fayda vereceğini sanmadığımı daha önce yazdım..
Sağ bir ittifak zor aslında. Sol bir ittifak da zor.. TKP’si, İP’i, CHP’si, ÖDP’si kolay bir ittifak kuramaz. Komünist, sosyalist, sosyal demokrat, sol, demokratik sol derken kimin nerede duracağı belli değil.. Zaten toplam oyları ne ki, nereden çıkartıp, nereye ekleyeceksin?..
Aslında siyasete meraklı subaylar, paşalar gidip Pamukoğlu’nun partisine destek verseler, hepsinin birden toplumdaki desteğinin yüzde kaç olduğunu görürüz.. Ama bunların beyinleri ve yürekleri paramparça. Bir araya gelmezler, gelemezler. Gelseler de kavga ederler..
Öyle üniforması sırtında iken çıkıp aba altından sopa göstermek, meydan okumak, tehdit etmek olmaz. Çık bugün, söyleyecek sözün varsa buyur söyle. Millete anlat derdini. Pamukoğlu bugün bunu yapmaya çalışıyor.. Onun için bu hareketi önemsiyorum.. Ötekiler parti de kurmuyorlar, kurulan partiye de katılmıyorlar, homurdanıp duruyorlar sadece.. Bol bol ahkam kesiyorlar..
Adam dolaşıyor, koşuyor, terliyor. Bizim CHP’den daha çabuk kurtulabilmemiz için Pamukoğlu’nun daha çok çalışması gerek! Hoş, bu üslupla halktan oy alacaklarını sanmam ama çalışıyor adam.. O Türkiye’yi tanıyor, Türkiye onu.. Onun şahsında asker mantığını.. Bu açıdan önemli bir deneyim.. Pamukoğlu sorun değil, asıl sorun CHP! CHP Kemalistlerin başına bir dert.. Kemalizmin de CHP’nin şansı olduğunu sanmıyorum.
Selam ve dua ile..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdurrahman Dilipak Arşivi