Abdulkadir Özkan

Abdulkadir Özkan

Adaletin hakim olacağı bir dünyaya kavuşmak dileğiyle

Adaletin hakim olacağı bir dünyaya kavuşmak dileğiyle

Allah nasip etti bir Kurban Bayramı'nı daha idrak ediyoruz. Bu vesile ile inancımızın gereğini yerine getiriyor, imkanı olanlarımız kurban kesiyor, imkanı olmayanlara ulaştırıyor. İslam kardeşliğinin ve dayanışmasının bir örneğini sergiliyoruz. Her ne kadar bir takım kimseler her sene kurban kesimini bir vahşetin sergilenişi gibi takdim ederek inananların kurban kesmesini engellemeye, en azından azaltmaya çalışsalar da inanan insanların inancının bir gereği olan Kurban dünyanın dört bir köşesinde devam ediyor. Bu arada felakete uğramış ve fakir ülkelere dünyanın çeşitli köşesinden kurbanlar gönderiliyor. Ya da bizzat oralara görevliler giderek vekaletle kurban kesiyorlar.

Allah kesilmiş tüm kurbanları indinde makbul eylesin. Amin...

Hemen her bayramda dikkat çektiğimiz bir hususu bu Bayram vesilesiyle de hatırlatmak istiyorum. O da Bayramların tatil günlerine dönüştürülmekte oluşu. Elbette büyükşehirlerde pek çok insanın Bayramı memleketinde geçirmek istemesi ve kurbanını memleketinde kesmesi bayramı tatile dönüştürme anlamına gelmez. Onlar hem Kurban ibadetini yerine getirmiş hem de baba ocağını ziyaret etmiş oluyorlar.

Sözüm Bayramı manasına uygun yaşamak bir yana Ramazan Bayramı'nı; Şeker Bayramı, Kurban Bayramı'nı ise vahşet sergilenen günler olarak görüp böyle takdim edenlerin sıra tatile gelince bundan istifade ile günler öncesinden yollara düşmeleredir. Elbette herkes benim gibi düşünecek ve inanacak değildir. Ancak, Kurban kesmeyi Allah'ın emri olarak bilenlere karşı saygılı olmalarını istemek ve beklemek sanıyorum haksızlık, birilerinin hakkına tecavüz anlamına gelmez.

Hergün kasaptan kilolarca aldıkları etin kesilmiş bir hayvana ait olduğunu bilmezden gelenlerin sıra Müslümanların inancı gereği yerine getirmeye çalıştıkları Kurban ibadetine gelince seslerini yükseltmeleri en hafifi ifadesiyle saygısızlıktır. Yani onlar için her şey serbest ama Müslüman'ın inancı gereği Allah rızası için Kurban kesmesine karşı çıkmalarını iyi niyetle, hayvan severlikle izah emek mümkün değildir. Olsa olsa onlar bu vesile ile dinin bir emrini daha toplumun nazırında zayıflatmaya çalışıyorlar ama boşuna çabalıyorlar.

Müslümanlar sadece yakın çevrelerini gözetmek için değil dünyanın hangi köşesinde ihtiyaç sahibi varsa onlara ulaşmanın gayreti içindedirler. Bu sebeple Türkiye'den sadece Pakistan'da kesilmek için on binlerce Kurban vekaleti verilmiştir. Böylece İslam kardeşliğinin güzel bir örneği yaşanmaktadır. Bu arada inancı gereği Kurban kesen bir müminin Kurban'a karşı nasıl davranması gerektiğini başkalarından öğrenmeye ihtiyacı yoktur. Bir mümin Kurban kesmeden önce Kurbanın usulleri üzerine gerekli araştırmayı yapar. Bir Bayram boyunca ortaya çıkan istisnai birkaç görüntünün malzeme olarak kullanılmaya çalışılması inanan insanları Allah'ın emrini yerine getirmekten alıkoyamayacaktır.

Adaletin hakim olacağı bir dünyaya en kısa zamanda ulaşmak dileğiyle tüm kardeşlerimin Kurban Bayramı'nı tebrik ediyor, Bayram'ın arkasından tekrar buluşmak ümidiyle sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdulkadir Özkan Arşivi