Ersoy Dede

Ersoy Dede

Başörtülü vekil nasl olacak?

Başörtülü vekil nasl olacak?

Başbakan uçakta “Başörtülü vekil olacak m?” sorusunu yantlarken, topu aslnda kamuoyuna att. Kamuoyu da kararn açklyor sayn Başbakanm;
“Başörtülü milletvekili olmaldr, olacaktr..”
Yüce Türk Milleti nasl giyiniyorsa, millet iradesinin en yüce tecelligâh olan Millet Meclisi’ne de ayn giyim tarz ile girebilmeli..
Milletvekili, seçmeninden, kendisini Yasama hatta yürütme faaliyetinde temsil etmek üzere yetki alyor. Ancak kendisine yetki veren insann klk kyafetini yasaklyor. Bunun hiçbir açklamas yoktur.
Başörtülü milletvekili olacaktr, üstelik de bu artk zaman kaybedilmeden, 2011 seçimlerinde hemen olmaldr. Bu sütunda daha evvel de yazdm, şimdi bir kez daha hatrlataym; milletvekili seçilme yeterliliğini Anayasa 76. madde düzenliyor.. Bu maddeyi okuduğunuz zaman; başnda örtü olan seçilemez, şapka olan seçime giremez, peruk takan oy bile isteyemez gibi ifadeler olmadğn göreceksiniz.. Diyelim ki seçildiniz.. Tpk Merve Safa Kavakç ya da Nesrin Ünal gibi.. O dönem sistem iki yol dayatmşt vekillerimize.. Birini binlerce kilometre uzağa gönderdi, diğerinin de başn açtrd.. Oysa şimdi durum farkl.. Kimse o zamanlar çkp Ecevit ve arkadaşlarna; “İyi ama başörtülü görev yapmaya engel bir yasa var m?” diye soramad.. Neden bilemem.. Ama soramadlar. Bence o arkadaşlar da tarih önünde hesap verecekler. Gelin milletvekili çalşma prensiplerini belirleyen TBMM İç tüzüğüne bakalm bir de.. Orada ne yazyor klk-kyafetle ilgili olarak? “Kadnlar “tayyör” giyer”... Bu.. Bu kadar..

Fatma Ünsal’ hatrlarsnz. AK Parti’nin kurucularndan biridir. Başbakan Erdoğan’n da kendisini ne kadar sevdiğini partideki herkes bilir. Ancak şimdilerde (eğer Ankara’da şartlar değişmediyse) AK Parti ile yollar ya ayrld ya da ayrlmak üzere.. Peki ama neden? Çünkü Fatma Ünsal, artk parlamenter olma srasnn kendisine geldiğini düşünüyordu... Başbakan ise, daha vakti olduğu görüşündeydi.. Ama aslnda Başbakan, Fatma Hanm’n değil, Türkiye’nin daha vakti olduğunu düşünüyordu.. Ama artk vakit kalmad.. Üstelik söyleyeyim.. Sadece Fatma Ünsal’a değil, parti içinde başka isimlere de geldi sra.. Ayşe Böhürler’e geldi.. Ayşe Keşir’e geldi.,. Ayşe Mollamahmutoğlu’na geldi, Nur Özkaya’ya geldi, Hatice Kübra Öztürk’e geldi.. Geldi babam geldi.. İsmini birden hatrlayamadğm onlarca siyasetçiye geldi.. Bugüne kadar teşkilatlarda başaryla görev yapan bu isimlere, “Siyaset sadece Ankara’da olmaktan ibaret değildir” denmişti.. Şimdi de onlar soruyor; “Peki siz neden Ankara’dasnz o zaman?” Evet artk sra geldi, zaman geldi. Ama başörtülü olduklar için muhtemelen partileri onlar listelerine almayacak. Yine başörtülü kadn permal bir vekili temsil edecek..

12 Haziran 2011 için hedefi açklyorum şimdi..
AK Parti ya da Has Parti başörtülü milletvekili aday göstermeyecek.. Saadet Partisi gösterecek, onlar da seçilemeyecek.. (Son dakika Numan Kurtulmuş bir sürpriz yapp iki milletvekili aday koyabilir gibi geliyor bana ya neyse..) Fakat, kazanacak bölgeden iki başörtülü milletvekili aday, bağmsz olarak seçimlere katlacak. (Bunlardan biri de temenni ederim ki Fatma Ünsal olsun) Ve bu iki isim seçimleri kazanacak.. Bundan sonra ise süreç yavaş yavaş normalleşecek.. Parlamentodaki başörtülü vekilin adam yemediğini görecekler.
Kaln sağlcakla..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ersoy Dede Arşivi