Hüseyin Öztürk

Hüseyin Öztürk

CHP iktidarının rüyası bile görülmez

CHP iktidarının rüyası bile görülmez

Beş çeşit rüya vardır. Dördü şeytani, biri rahmanidir.
Ülkemizdeki görülen siyasi rüyaların da rahmanisi olmaz. Çünkü günümüz siyaseti ile rahman arasında iletişim sıfırdır.
Görüldüğü iddia edilen rüyalar varsa, onlar da tamamen psikolojiktir. Beynini siyasi örgülerle örmüş bir kişi, o yorgunlukla uyuyunca çeşitli rüyalar görebilir.
Yalnız hangi şartlarla olursa olsun, CHP’nin iktidara gelmesi gibi bir rüyanın görülmesi imkânsızdır.
Çünkü tarihin hiçbir döneminde Cumhuriyet Halk Partisi, halkın partisi olamamıştır. Burjuvanın partisi olmuştur. Halen aldığı oylara bakıldığında rahatlıkla görülebilir.
Cumhuriyetin ilk yıllarında CHP’ye karşı halkın kurduğu partiler ise yine CHP tarafından ya kapatılmış ya kapattırılmış veya kapattırılmak istenmiştir.
Parti kapatma davalarının seyrine bakılırsa fotoğraf net görülebilir.
Aziz milletimiz CHP iktidarına 1950’de son vermiştir. Bir daha iktidar yüzü görmeyeceklerine dair halkımız sandıkta son mührünü vurmuştur.
.......
Bırakın toprağın üstündekileri, toprağın altındakilerin bedduaları bile CHP’nin kıyamete kadar iktidara gelmemesi için yeterli “sebepli dualardır.”
Türkiye’de CHP zihniyetinin işlediği zulümler yazılıp çizilse, ne özel ne de resmi kütüphanelerin rafları almaz.
Dağdaki çobandan devletin zirvesine kadar millete hizmet eden her ferdin, CHP zihniyetinden alacağı vardır ve bedduası vardır.
Bu ülkede sadece insanlar değil, hayvanlar bile CHP zihniyetinin zulmüne maruz kalmıştır. Hani meşhur olay anlatılır.
Adam eşeğinin vergisini vermemek için, eşeğini damdan çıkarıp evinde yatağa yatırmış ve gelen CHP’li memurlara da yatakta yatanın babası olduğunu söyleyerek eşeğini kurtarmak istemiştir.
.......
Bir de devletin tepesinden örnek:
Allah rahmet eylesin, Menderes devrinin Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu, biliyorsunuz diğer idamlar ve cezalandırmalar gibi yok yere idam edilmiştir.
Zorlu’nun idam sebeplerinden birisi de düğününde takılan hediyelerdir. Üstelik Fatin Rüştü Zorlu, Atatürk döneminin Dışişleri Bakanlarından Tevfik Rüştü Aras’ın damadıdır ve düğün de Atatürk’ün himayesinde yapılmıştır.
Haliyle düğün Atatürk’ün himayesinde yapıldığı için de yurt içinden ve dışından pek çok hediye gelmiştir.
Darbe olunca; “Sen bu hediyeleri bakanlığın döneminde elde ettin ve çaldın” denilerek suçlanmış ve ipe çekilmiştir.
27 Mayısçılar Mustafa Kemal’e bile ihanet etmiştir. Oysa başta İsmet Paşa olmak üzere o hediyelerin hepsinin düğünde verilenler olduğu bilinmektedir.
........
Darbeden yıllar sonra Rahmetli Zorlu’nun eşi tekrar mahkemeye müracaat ederek, darbecilerin el koyduğu ve idam gerekçesi sayılan hediyeleri mahkeme kararı ile geri almıştır.
Merhum Zorlu’nun eşi beddua etti mi bilmiyorum ama rahmetli annesinin bir bedduası var ki, CHP zihniyetinin bu topraklarda iktidar yüzü görmesi mümkün değildir.
Bu ve benzeri sebeplerden dolayı, CHP iktidarının rüyası bile görülmez. Kısacası, CHP’yi ciddiye alarak devlet ve millet meşgul edilmemeli.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hüseyin Öztürk Arşivi