Yılmaz Öztuna

Yılmaz Öztuna

Ne istiyorlar?

Ne istiyorlar?

İkinci dil konusuna kadar bir takım uç talepleri gündeme taşımayı, Meclis’imizin 4. partisi olan Kürtçü partinin başardığını söyleyebilirim. Kürtçü dedim. Zira BDP’nin bugüne kadar Kürt konusu dışında koskoca Türkiye’nin en ufak bir meselesini gündeme getirdiğini hatırlamıyorum. Aynı zamanda Öcalan partisi de denebilir. Öcalan’ın direktifleri dışında hiçbir inisiyatifleri bulunmadığı olayların akışı ile açığa çıktı. Ne istiyorlar? Ama gerçekten ne istiyorlar? Gerçek niyetleri nedir?
Tam bağımsız Büyük Kürdistan devleti kurmak istiyorlar. Safha safha ilerliyorlar. Bizi, bazı kavramlara, gelişmelere, olmazları olur görmeye alıştırıp eğitiyorlar (!). Büyük Kürdistan=zaten kurulmuş olan Kuzey Irak Kürdistan otonom devleti + Güneydoğu Türkiye + İskenderun Körfezi’ne kadar Suriye kuzeyinde kalın bir şerit + İran’ın Kürt ve Lor eyaletleridir. Hedef budur, bunu istiyorlar.
Bu, tarihin tam bağımsız ilk Kürt devleti olacak. ABD ve AB tarafından hoş görülüp, ayakta durabilmesi, savunabilmesi için yardımcı olunacak. Böylece Türk-Arap-İran okyanusu ortasında kalan, Akdeniz’e de dar bir koridorla açılan devlet, asırlar ve asırlar boyu birlikte yaşadığı 3 büyük millete karşı ABD tarafından korunacak.
Nasıl olacak? Şöyle olacak: Amerika mutlaka İran’a savaş açacak, buna mecburdur. Türkiye, tarafsız kalacak. Amerika bunu stratejik ittifaka ihanet sayıp Türkler’in yerine Kürtler’e ve Ermeniler’e dayanacak. Bir alternatif oluşturamayacaklar ama, Amerika’nın başka çaresi de yok! Amerika, Büyük Kürdistan ve Büyük Ermenistan’ı kuracak. Büyük Ermenistan’ın Karadeniz’e çıkışı bulunacak. Bunun için Kuzeydoğu Türkiye’den ince bir şerit, Ağrı Dağı ile birlikte Ermenistan’a bırakılacak. Ermeniler’le Kürtler nice yıl sonra gene büyük ölçüde kapışacaklar ama, Washington’daki dâhîler buna da çare bulmaya çalışacak!
İran’da bir kaç devlet daha kurularak Sovyetler ve Yugoslavya’nın durumuna getirilecek. Türkiye ise sadece küçülecek, daha Avrupalı’laşacak.
Öcalan’ın, sayemizde devlet sahibi olan Barzani ile Talabani’nin en büyük ve uç hedefi (Osm. aksâ-yı emel) budur. Pekiyi Türkiye’nin karşı planı nedir? O da yarına...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yılmaz Öztuna Arşivi