Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Bir ipte iki cambaz oynamaz

Bir ipte iki cambaz oynamaz

AK Parti’ye karşı seçimde 3 cepheden birden saldıracaklar gibi.
CHP, MHP ve DP cephesi.
Öğrencileri de meydanlara çekmeye çalışıyorlar bu arada.
ADD ve ÇYDD mayısa doğru yeniden Cumhuriyet mitinglerini başlatacakmış.
Bu arada Doğan medianın CEO’su CHP il başkanı oldu. Dahası eski başyazarı Oktay Ekşi de CHP yolunda.. Bunun anlamı ADD ve ÇYDD’nin CHP’nin arka bahçesi olma yolunda olduğu.. CHP Ergenekonun avukatı değil stratejik ortağı.. Haberal’ın CHP’den aday gösterilmek istenmesi boşuna değil..
Sevilay Yükselir geçen gün “Doğan Grubu’nun AKP Hükümeti’nin bir kez daha tek başına iktidar olma ihtimaline karşı önlemler almaya çalıştığını biliyordum. Aydın Doğan’a en yakın isim olarak bilinen Vatan gazetesinin sahibi Zafer Mutlu’nun hemşehrisi ve aynı zamanda uzaktan akrabası olan Kılıçdaroğlu’na etki edip, bir şekilde CHP’yi dizayn için çabaladığını birkaç kez bu köşede anlatmaya çalışmıştım” diye yazdı. Başka iddialarda da bulundu..
Namık Kemal Zeybek’in adı DP Genel Başkanlığı için geçiyor.. Zeybek hakkında bir sürü iddia var. Aydın Doğan’ın da bacanağı olan Zeybek, eğer genel başkan olursa partide birçok şey değişebilir. Ama başarılı olur mu bilmiyorum..
Zeybek, adının Ayşe Sucu ile birlikte geçmesinden rahatsız. Sucu CHP’yi mi tercih eder, DP’yi mi belli değil. Ergenkonculara mesafeli gibi durmaya özen gösterse de Abdüllatif Şener ve Yaşar Okuyan gibi isimlere kapısını kapatmıyor. O da bir seçim ittifakı kurmadan seçimlerde bir başarı göstermesinin imkansız olduğunun farkında.
İttifak yapacakları partiler DP’ye katkı sağlasa da, DP’nin ittifak yapacağı partilere şans sağlayacağını hiç sanmıyorum. Sırtında bir kambur gibi Demirel’i taşıyan bir parti, sadece isminin pırıltısı ile insanlara umut verebilir mi göreceğiz.
DP ne kadar başarılı olursa MHP o kadar kaybeder. O zaman DP sonunda MHP’nin kapısını çalacak demektir.. Kesici DP’ye genel başkan olmayacağını açıkladı ama, MHP’ye katılıp katılmayacağı konusunda bir açıklaması olmadı..
Aslında Zeybek MHP’ye, Kesici DP’ye daha yakın gibi gözüküyor.. Ama CHP’den DP’ye ya da MHP’ye geçiş de seçmene açıklanması zor bir konudur..
Zeybek, DP’ye genel başkan olup, MHP ile seçim ittifakı yaparak MHP’nin barajı aşmasına mı destek verecek yoksa DP’nin varolma mücadelesine mi bilmiyorum..
DP’nin varolma mücadelesi, CHP ve MHP için bir felakete dönüşebilir.. Süleyman Soylu, DP için son şanstı onu da kaybetti..
Mesela artık ANAP’ın da dönemi bitti. Özal yaşarken o misyonunu tamamladı..
Bu senaryo kimin fikri ise çok akıllıca bir senaryo değil..
Şimdi DP’nin varolması değil, CHP’nin de yokolması gerekir.. Zaten DP diye bir parti yok. Yokluğu da hissedilmiyor. Varolması için de toplumda bir talep yok. Sadece siyasi bir marka olarak, siyasi anlamda bir nostalji konusu. Düne dair yaşananlar ise dünde kaldı..
Zaten DP, CHP içinden çıkan bir hareketti. Resmi ideolojinin ürettiği bir parti.. Bugün DP’ye hakim olan anlayış Menderes değil İsrailiyet mezunu Celal Bayar çizgisidir. Demirel DP de bu misyonun sözcüsüdür..
Bana kalırsa bu kadavra Zeybek’in taşıyamayacağı kadar büyüktür.
Açık söylemek gerekirse DP ve CHP aynı paranın iki yüzü gibi idi aslında. Hâlâ da öyledir..
Birilerinin elinde siyaset komediye dönüştü. Ahmet Ertürk’ü CHP’ye davet edenler ne düşünüyorlar aceba. Hadi Başesgioğlu’nu anlıyorum da Diyanet İşleri Başkanı ya da Ayşe Sucu’yu yanlarına çağıranlar bu isimleri herhalde sadece vitrin dekoru yapmak ya da seçmene yutturmak için oltaya takacakları bir yem gibi görüyor olsalar gerek. Peki bu şekilde bir davete muhatap olanlar bunun hiç mi farkında değiller.. Bu davet aynı şekilde bu kişilerin zekalarından kuşku duymak anlamına gelmez mi? Sanırım Bardakoğlu bu haberler karşısında sert bir şekilde tepki gösterdi.
CHP, MHP ve DP’de suların ne zaman durulacağı belli değil. Sanırım seçim tarihi yaklaştıkça bu tartışmalar daha da renkli bir hal alacak.
Ama önce şu DP’nin kongresini bir görelim, Erbakan sağlığına bir kavuşsun, seçim ittifakı arayışlarında neler olacak görelim.

Selâm ve dua ile..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdurrahman Dilipak Arşivi