Mehmet Talu

Mehmet Talu

Bid'at ve hurafelerden uzak durmak için

Bid'at ve hurafelerden uzak durmak için

Cenab-ı Hakka sonsuz şükürler olsun ki, görevli olarak birçok kere hacca, umreye gitmek nasip oldu. Bu vesile ile umreye gelen kardeşlerimizin karşılaştıkları ve çektikleri sıkıntıları, yaptıkları hataları yakînen müşahede ettik. Nafile sa'y yapanları, sünneti işleyeceğim derken haram işleyenleri ve farzı, vacibi terk edip bid'atleri farz telakki edenleri çok gördük.

İşte bu durum; umreye giden bir müslümanın, umresini noksansız eda edebilmesi, makbul bir umre yapabilmesi ve ALLAH Teâlâ katında en yüksek ecri kazanabilmesi için, umreye niyet ettiği andan itibaren memleketinden çıkıp tekrar evine dönünceye kadar bu kutsal ibadetin nasıl yapılacağını, umre esnasında nelere dikkat etmesi gerektiğini, hangi fiil ve davranışların suç sayıldığını, kısaca erkânından adabına kadar, bu ibadetle ilgili hükümleri, kendisine yetecek kadar, kolayca, iyi bir şekilde öğrenmesi gerekir. Farzlarını, vaciplerini, sünnetlerini ve teorisini ve pratiğini bilmeden makbul bir umre yapmak mümkün değildir. Bu sebeple ALLAH Teâlâ'nın misafirleri ve davetlileri olarak kabul edilen insanlarımıza, Kur'an-ı Kerim ve sünnet ışığında, bid'at ve hurafelerden uzak, doğru bilgi ekseninde yardımcı olmak ve rehberlik etmek büyük önem arz etmektedir. Bu durum, memleketten çıkıldığı andan itibaren uygulamaya yönelik olarak nerede ne yapılacağını ayrıntılara girmeden adım adım anlatan pratik bir Umre Rehberine ihtiyacı ortaya çıkarmıştır.

İşte elinizdeki bu kitap, (Bu eseri temin etmek için lütfen arayınız: 0532 610 33 49 - 0506 690 34 50 - 0532 273 38 96 ) söz konusu ihtiyacı karşılamak ve makbul bir umre yapmak isteyenlere, rehber olması gayesiyle hazırlanmış olup, sadece UMRE ile alakalı konulara yer verilmiştir. Başka hususlara temas edilmemiştir. Çünkü yaygın olan Hac-umre rehberlerinde, genellikle hac-umre ve diğer konular iç-içe işlendiğinden, bilhassa umreye ilk defa gidenlerin pek istifade edemedikleri görülmektedir. Bu sebeble istifade edilmesi daha kolay ve pratik olsun diye:

1- "Hac" ile ilgili bütün bilgi ve uygulamalar için: "Ya Rabbi! Ben Senin rızan için HAC yapmak istiyorum" isimli eserimizi,

2- "Hac veya umrede yapılabilecek dua" ile ilgili bütün bilgi ve uygulamalar için: "Ya Rabbi! Ben Senin rızan için DUA yapmak istiyorum" isimli eserimizi,

3- "Mekke-i Mükerreme" ve "Medine-i Münevvere"de ziyareti mümkün olan yerler ve tarih bakımından bilinen, fakat günümüzde maalesef izleri bile mevcut olmayan yerler ve bilinmesinde fayda bulunan bazı konular hakkında: "Ya Rabbi! Ben Senin rızan için ZİYARET yapmak istiyorum" isimli eserimizi önemle tavsiye ederiz.

Mebrûr bir hac, makbûl bir umre ve müstecab dualar için adı geçen bu eserleri mutlaka almanızı, dikkatlice okumanızı, ondan sonra hacca veya umreye gitmenizi, giderken de bu eserleri yanınızda bulundurmanızı önemle tavsiye ederiz. Bir sorunuz olursa, çekinmeden her zaman arayabilirsiniz: "0532 273 38 96" Meşgul olmam sebebiyle cevap verilemezse, mesaj bırakabilirsiniz. (Bu eserleri temin etmek için lütfen arayınız: 0532 610 33 49 - 0506 690 34 50 - 0532 273 38 96)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Talu Arşivi