Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Bu bir plan tatbikatı değil!

Bu bir plan tatbikatı değil!

Herşey planlandığı gibi.. Yakalanırlarsa ne diyeceklerine kadar hepsini yazmışlar ve yazdıklarını oynuyorlar.. Kendilerinden çok eminler. Başaracaklarına inanıyorlar ve hiç kimsenin kendilerinden hesap soramayacağını düşünüyor olmalılar ki, “langırt oynayan paşa”yı bile fişlemişler..
Başbakanlık’taki bir çok personel hakkında ayrıntılı notlar tutmuşlar. İlk tutuklanacaklar, görevden alınacaklar, terfi ettirilecekler, şimdiden yerlerini koruması için destek verilmesi gerekenler.. Bunların bir plan tatbikatı ile ne alakası var?..
Hele bir milli mutabakat hükümeti ekonomi politikası program taslağı var ki, evlere şenlik. Hoşgeldin devletçilik, hoşgeldin varlık vergisi.. Türkiye’yi Kuzey Kore’ye çevirmeyi öngören bir plan..
Adamlar gözaltına alınacakları, kimin bu işi yapacağını, gözaltına alınanların nereye götürüleceğini falan hepsini planlamışlar. O yalan, bu yalan, peki o gömülen silahlar neyin nesi!..
Cumhuriyet mitingleri neyin nesi idi?..
Mızrak çuvala sığmıyor.. Çetin Doğan’ın te’vil çabaları da inandırıcılıktan çok uzak..
İşin “ulusalcılık”la filan bir alakası yok. Amerikan, İsrail karşıtlığı filan hikaye.. İşin içinde MOSSAD da var, CIA’in Siyonist kanadı da.. Dany Rodrik’in proje içindeki yeri “damat”lıktan çok daha öte gibi gözüküyor.. Masonların çoğu darbe planında aktif sorumluluk sahibi..
Madem bu sadece bir plandı, o izlemeler, dinlemeler ne oluyor?..
Hem nasıl bir plan bu? Üstünüze vazife mi, seçimle gelmiş bir iktidarı, daha seçimden 2 ay sonra devirme planı yapmak! Nasıl bir plansa bu, AK Parti’yi didik didik etmişler.. İçeriye istihbarat ve provakasyon amaçlı adamlar sokmuşlar.. İlk gözaltına alınacaklar diye listeler yapmışlar.
MÜSİAD ve ASKON üyelerinin paralarına, mallarına; irtica, yeşil sermaye bahanesi ile el koyma hazırlıkları yapmışlar.. Hatta faizsiz finans kuruluşlarının başına atayacakları isimleri bile belirlemişler.. Yaptıkları böyle bir plan..
Donanmada döşeme altından çıkan belgeler, her şeyi açıklıyor. Islak imza iddialarının da artık inandırıcı bir yanı yok.. Suçluluk psikolojisi ile zaman kazanmaya çalışıyorlar.. Ama artık nafile..
Birkaç kişi, CHP’den aday olarak kendini kurtarma hesabı yaparken, bir çok kişi daha savcılığa çağrılmak için sıra bekliyor olabilir..
Bunun bir plan tatbikatı olmadığını herkes biliyor. Ama buna rağmen ciddi ciddi aksini söylemeleri nasıl bir ruh halinin sonucu ise, onu anlamak bana çok kolay gelmiyor..
Adamlar irticaya karşı savaş açıp, demokratik açılımdan vazgeçmeyi ve şeriata topyekun savaş açmayı planlamışlar.. Ve bunu “en yüksek tehlikeli senaryo” şeklinde planlamışlar. Yunanistan’la sorun çıkartıp sıkıyönetim ilan etme planları var.. Bunlar EMASYA ile başlayıp, “savaş hali” ile devam etmek istemişler. Aynı zamanda bir savaşın eşiğinden dönmüşüz. O “it dalaşları” filan boşuna değilmiş yani.
Ahmet Mercan’dan Ahmet Selamet’e, İsmail Müftüoğlu’ndan, Abdulaziz Bayındır’a, Cübbeli Ahmet Hoca’ya kadar yüzlerce kişiyi ilk gün tutuklamak için listeler hazırlayıp, kimler tarafından nereye, hangi araçlarla taşıyacaklarının hesabını yapmışlar. İyi çalışmışlar anlaşılan.
12 Eylül’ün Bayrak planını esas almışlar bunu yaparken de.. “Netekim” kılavuzları Evren Paşa.. Hani şu bizim hapishanede değil de lojmanda beslediğimiz adam..
Birliklerin sevk ve intikaline kadar bütün detaylar çalışılmış..
Burada gözardı edilen bir durum daha var. Bu adamlar Yunanistan’la bir savaş çıkartmaya iyiden iyiye niyet etmişler. Dışarıda bir sorun çıkartıp, içerideki baskıları, operasyonları meşrulaştırmayı, sonra da batı ile masaya oturup kozlarını paylaşmayı kafaya koymuşlar.
Toplantının kapanış konuşmasında söylenen şu söze bakar mısınız: “Son seçimler sonucunda Cumhuriyetin temel ilkeleri ile bağdaşmayacak bir parti iktidara gelmiştir. Modern çağda dini öne çıkartmak birleşmeyi değil bölmeyi öne çıkartır. Dini temeller o günkü çağda, o zamanın toplumunu ıslah etmek için konulmuştur. Bu günkü ceza hukumuz, medeni hukukumuz İslâmi esaslardan hiçbir şey almamıştır. Sadece aklın ve mantığın eseridir. Bütün bunlara rağmen bazı çevreler bizleri Araplaştırmaya çalışmaktadır.. Bizde Müslüman demokrat olamaz. Müslümanlık şeriat düzenidir ve demokrasi ile çelişir..” Bu sözlerin plan tatbikatı ile, gerçeklerle ne alakası var!
ORKOM. (Çetin Doğan olsa gerek) Ayrıca şöyle buyuruyor: “Yalana dayalı zafer kazanılamaz. Bu nedenle kötü de olsa, iyi niyetle ve doğru bilgi vermek çok önemlidir.”
Bu iş bir niyet beyanından da öte, plan tatbikatı ile maskelenmeye çalışılan ve kuvveten fiile çıkartılmış, tatbikata konulmuş bir darbe harekatıdır.
Çerçek ortada, inkar ve te’vil çare değil. Sizi CHP bile kurtaramaz. Selam ve dua ile.


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdurrahman Dilipak Arşivi