Merve Kavakçı İslam

Merve Kavakçı İslam

Aile büyüğümüzü kaybettik

Aile büyüğümüzü kaybettik

Ağır ağır çıktı merdivenleri Savunan Adam*. İlk adam. Bir başına bir davayı göğüsleme cesaretinde tek adam. Cesur Yürek. Konya. Kırık bir sandalye. Üstünde davaya çağıran Bir Adam. Engin engin çağlıyor. Aklı ebediyette, kalbi tarihin derinliklerinde. Kaynak kaynak akıyor. İdealizm öldü diyen varsa, hayır ölmedi deyip herkes ona işaret ediyor. “Olmaz” olmaz, Allah’ın izniyle olacak’ı prensip edinen Dahi Adam. Derin bir entellektüel. Düşünür Adam. Akademisyen. Mucit. Lider. Ümmet için İçi Kanayan Adam. Seksen beş yıllık bir ömür böyle geçti...
Sayın Necmettin Erbakan Hocamızı ebediyete uğurluyoruz bugün. Ne mutlu ona! İmtihanını tamamladı, gerçek aleme göç ediyor. Herkes onu hayırla yad ediyor. İslam dünyasının boynu bükük. Önemli bir liderini kaybetti. Türkiyeli yasta. Ama burası sadece bir durak. Göz açıp kapayana kadar soluklanılan bir aralık. Örnek bir şahsiyet, inandığı gibi yaşayan, göründüğü gibi olan, olduğu gibi görünen bir Müslümandı Erbakan Hocamız. Emr-i bil maruf, nehy-i anil münkeri şiar edinmiş bir zattı. Dava arkadaşlarına, mütemadiyen cihat farzının Kur’an-ı Kerim’de en çok bahsi geçen ilahi emir olduğunu hatırlatır, siyaset yoluyla cihat yapılması gerektiğini vurgulardı. O bunu bir opsiyon olarak görmedi. Görevdi! Canla başla yerine getirilmesi gereken bir görev. Bir ömür böyle geçti. Seksen beş yıllık bir ömür.
Türkiyeli yasta. Bu vatana en büyük hizmeti yapmış başbakanını kaybetti. Yolsuzluklar ve israfa karşı ilk mücadeleyi veren lider olmuştur, Sayın Erbakan. Halktan yana, Hak’tan yana olmuştur. Bunun bedelini de 28 Şubat ile ödemiştir. Evet, 28 Şubat 1997 Postmodern İhtilali güç odaklarının haksız kazançlarına çomak sokan Erbakan hükümetini düşürmek için yapılmıştır. Siyasetten yasaklanan Erbakan Hoca, statükoya karşı verdiği cihatta böylece saf dışı bırakılmak istenmiştir. Ancak akan sular durulmaz. Ok yaydan çıktı mı geri alınmaz. Su yatağında geri akıtılmaz... Kun fe yekun’a engel olunmaz... Bugün AK Parti’nin ilerlediği demokrasi yolunu Sayın Erbakan açmıştır. Bugünün Türkiye’sinde hizmet veren liderlerin büyük bir çoğunluğu onun eğitiminden geçmiş, onun verdiği mücadelenin bizzat meyvesi olmuştur. Bu aile büyüğünü kaybetti...
Son dönemlerinde sağlığı iyi olmadığı için sınırlı sayıda kişiyi kabul edebiliyordu. Dayımlar, geçtiğimiz günlerde arkadaşlarını hastanede ziyaret ettiler. Onları hemen kabul etti. Dile kolay yetmiş yıllık bir dostluk, gençliğin ilk yıllarına dayanan bir kardeşlik vardı. Büyük dayımla uzun yıllar komşuluk yapmışlardı. Küçük dayımın evinde atılmıştı Milli Nizam’ın ilk temeli. Eski dostlar, o gün, beraber, eskileri yad ettiler. Helalleştiler.
Kur’anî ifadeyle namazı, ibadetleri, hayatı ve ölümü Alemlerin Rabbi Allah için’di Sayın Necmettin Erbakan’ın. Onu sözlerin en güzeli, Kelimetullah ile uğurluyoruz bu şerefli yolculuğuna. Kur’an yoldaşı olsun. Dünyanın dört bir yanında kendisi için hatimler iniyor, dua ediliyor. Dallas’ta babamın cemaati de Pazar gününden beri hocamıza okuyor. Değerli ailesine, milletimize, ümmete başsağlığı diliyorum. Mekanı Cennet olsun. Entum lena selef ve inna inshaallahu bikum lahikun.
*Ahmet Taşgetiren beyin ifadesi


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Merve Kavakçı İslam Arşivi