Hüseyin Öztürk

Hüseyin Öztürk

Abdüllatif Şener Şaka Yapıyor Olmalı

Abdüllatif Şener Şaka Yapıyor Olmalı

Abdüllatif Şener şaka yapıyor olmalı. Asla inanmam parti kuracağına. Parti kurmayacak kadar uyanık ve cevval bir kişidir sayın Şener.
Eğer gerçekten parti kurmaya niyetlenmişse, benim tanıdığım ve bildiğim Abdüllatif Şener, “aklını peynir ekmekle yemiş” demektir ki, herkes aklını peynir ekmekle yese, sayın Şener yine yemez. Sadece yiyenlere o güzel üslubuyla güler.
Sayın Şener, nevi şahsına münhasır bir kişidir. Kişisel özgürlüğüne çok düşkündür ve eğer vücut kimyasında ve düşünce kimliğinde bir değişikliğe uğramamışsa, dava arkadaşlarını asla satmaz. Dava arkadaşlığının satılmayacağını ben ondan öğrenmişimdir.
Abdüllatif Şener, Türkiye’yi en iyi okuyan adamdır bana göre. öğrencilik yıllarımda MTTB’den liderimdi. Türkiye’yi biz ondan öğrendik. Mülkiyeli olması hasebiyle, o günün ve geleceğin Türkiye’sini en iyi o anlatırdı. Siyasete girdiğinde de bunu görmüştük.
Boynuz kulağı geçer derlermiş, sayın Şener’e akıl verecek değilim ama Şener’in Ak Parti dışında gideceği herhangi bir siyasi teşekkül yoktur. Ayrıca Şener’i çekse çekse Ak Parti çeker. Şener kavga adamıdır ama düşüncede kavga adamıdır. Siyaset adına kavga etmeyecek kadar uyanık ve bilinçlidir. Onun için siyaset bir oyuncaktır.
“Biraz da ben oynayayım” diye parti kurmaya kalkıyorsa, eminim ki, şaka yapıyordur, dalga geçiyordur. Siyasi bir parti kurarak hiçbir şey yapamayacağını kendisinden daha çok bilen kimse yoktur.
Şuna kesinlikle inanıyorum. Kendisine “parti kur arkandayız” diyenlere asla güvenmez. Sadece onlarla dalga geçiyordur. Hakkında medyada çıkanlara gülüp geçtiğini sanıyorum. Hatta bazen içinden, bazen dışından “salaklar” dediğinden de eminim.
Böyle yazdığım için Abdüllatif Şener’le görüştüğüm ve konuştuğum falan sanılmasın. Uzun zamandır görüşmüyorum, bir önceki iktidar döneminde, meclis koridorunda karşılaşmıştık kısaca selamlaşıp bir iki espri yapıp geçip gittik.
Bu kadar net ve kesin yazmamın sebebi; kendisini gençlik yıllarından beri çok iyi tanımam ve siyasete girdikten sonra da konuştuklarını, yazdıklarını iyi takip etmemdendir. Gençlik dönemindeki en yakın arkadaşlarından birisi Ersönmez Yarbay’dır. Abdüllatif’i, Ersönmez Yarbay’a sorsunlar o söyler nasıl biri olduğunu.
Tabii bu kadar iddialı olmam, “Benim dediklerim doğrudur” anlamı da taşımamalı. Belki son yıllarda vücut kimyası gerçekten değişmiştir. Şimdiye kadar inandıklarını, bildiklerini bir tarafa itmiş olabilir. Ama ne kadar değişmiş olursa olsun, bu kadar tecrübeden sonra parti kurarak, kendisini harcayacağına asla ihtimal vermem.
Herkesin bildiği gibi siyaset bir kurtlar sofrasıdır. Şener bu kurtları iyi tanır ve bilir. Onlara yem olmamak için de kartlarını iyi oynar. Ak Parti ve Saadet Partisi tabanı dışında diğer partilerin tabanından oy almayacağını yine en iyi o bilir.
Abdüllatif Şener’in parası da yoktur. Başkalarının parasıyla parti kurarak siyaset yapmayacak tek kişi varsa o da yine sayın Şener’dir. Başkasından temin edeceği bir menfaatle asla ne siyaset yapar ne de iş kurar. Kimsenin boyunduruğunun altına girmeyecek kadar özgür, kabadayı ve asildir.
Yazdıklarım bir kısım insanlara çok abartı gibi gelebilir. Bütün bu söylediklerimi başkaları değil, sayın Şener çürütür ve aksini ıspat ederse, yanıldığımı, yanlış tanıdığımı ve hatta hiç tanıyamadığımı seve seve yazmaya hazır olduğumu peşinen belirteyim.
Akıllı adamdır Şener akıllı. Şu an kendisi üzerine hesap yapanların cemaziyel evvellerini bilir.
Etrafında bulunan ve kendisine gaz verenlerin şeceresini en iyi okuyan odur ve asla ne dolmuşa biner ne de gaza gelir.
Abdüllatif Şener kriz adamı değil, çözüm adamıdır. Bana göre parti kurmak falan şöyle dursun. öyle inanıyorum ki, samimi olduğu tek nokta, Başbakan başta olmak üzere, Ak Parti'ye yardımcı olmaktır.


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hüseyin Öztürk Arşivi