Hasan Aksay

Hasan Aksay

Liyakat sandığı önümüzde

Liyakat sandığı önümüzde

“Milletler layk olduklar idareye kavuşurlar.”
Önümüzdeki sandk, “dört sene” diyor. Arza olmazsa vaktinde gelir tren. Kurtarclar arzadr. Afrika ibret. İsmet Paşa dönemini yaşayanlar anlatmal. 27 Mays, 12 Eylül, Post Modern Darbe bin yl yaşatlacakt? Kaydolmak için ETÖ arayan Kemal bey, oy sandğn kaybediyor.
Sandğn tekrar gelebilmesi, emanet edilenlerle yol güvenliğine bağldr.  
Milletlerin ahlaki çöküntüsü dikta davetçisidir. Özgürlük ahlakla yaşar, “Şeriatn kestiği parmak acmaz” dedirten adalet ister. Çkarclk ahlakn, insanlğn, hukukun, özgürlüğün kezzabdr.
Başörtüsü düşmanlğnda temel nedenin İslamiyet olduğunu, CHP Genel Bşk. Yrd. Süheyl Batum, eğip bükmeden, “Moda için örten örtebilir” yasakç gerekçesini söyledi. Azmettiren bu. Bir de tetikçileri var. % 70 örtülü. % 20 örtüsüz ama fişlenmiş. Bu %90’nn bütün insan haklarn kullanma imtiyaz avantaclar. Vicdan kararnca akl şğ sönüyor, erdemler ve insanlk ölüyor. İnsan olmadan da özgürlük yaşatlamyor.
Bukalemun mantğ her renge giriyor. Anadolu sermayesi batsn, dünya kendine kalsn? “Yeşil sermaye” kezzab? Yeteneksizliğine frsat için, meslek okullar batsn? YAŞ tasfiyesi? Sezer geri gelip kararname imzalasn? Olur da olur.
Doğru yerden bakarsak hepsi ibret. Hrs, çkar, yandaş hesab? Hak’ta karar klmak gerek. Siyasi yanlg, nesilleri yutan bir felakettir.
Baba evlad adna borçlanamaz. Seçtiğin kimse torunu da borçlandrr. Banka içi boşaltlr, sana ödetir. Siyaset, büyük nimetlere de, büyük felaketlere de açlan bir kapdr. Hangi yöne açlacağn tayinde, liyakat, gayret ve duamz önemlidir.
Konu 2: BİRİ İNSAN; BİRİ HAYVAN
Kimse evladnn, ahlak ve insanlktan uzak, hayvani iştihalara tutsak, insani kayglardan nasipsiz kalmasn istemez. Ftratla gelen insani yüceliklerin kayb, ölmeden önce ölmektir. “Rüzgar kaybolursa tepede; su kaybolursa derede bulursun. Haya, edep, insanlk kaybedilirse, bulabilecek bir yer yoktur.”
Görsel ve yazl medya, ahlak tahrip için adeta özel program uyguluyor. Hayvandan da aşağ bir “özgürlük” telkin ediyor. TV programcs: “Başörtüsü özgür olsun mu?” Sonra, sanki haya ve imanla denkler gibi, “Peki eşcinsellik?” diyor. Bu kanal açan da, yazl medyasn alan da milletini, nesillerini ateşe atyor. Felaket davetçisi oluyor. Köpeğin dahi kendine yakştrmadğ ahlakszlklar var:
Bursa Karacabey çiftliğinden asil bir KANGAL köpek alrsanz nüfus cüzdan ile bir bilgilendirme kitapçğ verirler. Ayn batnda 8-10 yavru doğar. Ama ancak bir-ikisi asildir. Asil kangallar, seneler sonra da olsa kardeşini anlar, kesinlikle onunla çiftleşmez. İt, bu işlerin teşvikçilerinden daha asil değil mi?
İnsan ahlakyla insandr. Milletler ahlakyla yaşar, yahut ölür. İslam ahlak hayattan üstün değerlerdir. İnsan “Ekmel-i mahluk ve eşref-i mahluk” klan budur.
Zerre-i miskal kadar hayr; zerre-i miskal kadar şer yapan karşlğn görecektir. O halde seyrettiğimiz ekrandan, aldğmz gazeteden sorumluyuz. Evladmz, neslimizi, milletimizi ahlakszlk batağnda yok olmaktan kurtarma gayretimiz, Müslüman mahallesinde salyangoz ticaretine de son verecektir.
Konu 3: MİLLET ŞUURU
Nükleer enerjiyi engelleme, şifreli imtihan ve BDP’nin Cuma namazna karş kampanyas gibi provokasyonlar, milli şuura çarparak ters dönüyor. Bunlar eşsiz birer nimettir. Farknda olmak, şükretmek nimeti arttrr. Allah’a şükredelim.


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hasan Aksay Arşivi