Yılmaz Öztuna

Yılmaz Öztuna

Durum

Durum

42. yıl
Türkiye gazetesinde 42. yıla girdik. Sayın Enver Ören, İhlâs Holding’i ihlâs ile kurduğu için başardı. Şâheseri ise bana göre gazeteniz Türkiye’dir. Büyük basında 41 yıl aynı kişide kalan başka gazete yoktur. Doğru bildiğimiz yoldan şaşmadık. Allah şaşırtmasın...
Türkiye gazetemizden Türkiye’mize geçiyorum. Seçim kampanyasının fiilen başladığı haftadayız. Hem de tek milletvekili çıkaran ilimizden başladı. Bakalım İstanbul’dakiler nasıl olacak...
Batı demokrasilerinde televizyon, meydan mitinglerini çok azalttı. Büyük salon gösterilerini bile kısıtladı. Bizde liderler, halk ile yüz yüze gelmeyi tercih ediyorlar.
Cumhuriyet tarihimizin önemli genel seçimlerinden biridir. Seçimin bu önemi üzerinde, bütün partilerimizin ittifakı var. 24. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi, anayasacı meclis şeklinde tarihimize geçecek. İnşallah tam demokratik ilk anayasamız olacak. 1960’a kadar cumhuriyet anayasaları, Midhat Paşa’nın Belçika krallığı anayasasına göre hazırlattığı 1876 Kaanûn-i Esâsîsi’ne dayanır. 1961’de bambaşka, sosyalist bir metin kabul edildi. Atatürkçü geçinen darbecilerin, Atatürk Cumhuriyeti’ne aykırı düşen bir anayasa idi. Parlamentonun yetkilerini başta yargı, şuna ve buna dağıtıyordu.
1982 Anayasası, Evren’in dar karîhasına göre düzenlendi. Daha çok talimatnameye benzer. Yasak ve yasaklarla doludur. Şurasını burasını Yüce Meclis epey kırptı. Ama hâlâ yürürlüktedir. 2011 hedefi, Batı demokrasilerinkilere paralel, onların tıpkısının aynısı, tam, hilesiz, eksiksiz demokratik bir anayasadır. İyi Türkçe bilenlerce kaleme alınacak, güzel ve uydurma olmayan bir Türkçe kullanılacaktır. Milletimiz demokrasinin nimetlerine ve onuruna erişecektir. Gerisi lâf ve güzâftır.
Türkiye gazetesi, tarihimize, geleneklerimize saygılı, onlara en az Batılılar derecesinde bağlı, demokrasiyi yücelten, çevreye ağırlık veren tutumu ile yayınını sürdürecek. Beğendiğini savunacak, beğenmediğini eleştirecektir. Gazetemiz, doğru ve metin adımlarla, büyüyen, çok daha büyüyecek Türkiye’nin yayın organı olmaya devam edecek.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yılmaz Öztuna Arşivi