Ersoy Dede

Ersoy Dede

Biraz uykunuzu kaçıralım

Biraz uykunuzu kaçıralım

11 Eylül saldırısı ne kadar berrak ve net ise Usame bin Laden’in ölümü de o kadar berrak ve nettir. Laden’in, sadece 11 Eylül hadisesinden memnuniyet duyduğu kanaatini kanıt gösterip Afganistan’a giren Amerika, bugün düşmanını öldürüp denize dökmüştür. Peki ama neden bugün? Obama’nın seçimleri vesaire değil mesele. Pakistan desteğiyle yapılmış bu operasyonu ABD’nin 11 Eylül’ün failini cezalandırma deyip kenara çekilerek de açıklayamayız. Ya da en iyimser diplomatik tahlil ile; “ABD’nin asker çekmeye gerekçe oluşturması” gibi... Değil ama.. Bunların her birine yarayabilir kuşkusuz bu operasyon ama gerçek neden bunlardan hiç biri değil.  
¥
Önce şu kadarını söyleyelim. Bizim burada yaptığımız değerlendirmelerin kaç level sonrası ile ilgili Pentagon’da analiz yapldığnı bilmiyorum. Yani ben ancak Laden’den bir sonrasını görebilirim. Fakat eminim Pentagon’da Laden’den sonra başa geçecek olan ismin ölümüyle birlikte yıkılacak olan sistemler ve yerine bina edilecek yeni mekanizmalar tartışılmıştır bile.. O halde en hafif tabir ile Obama ve saz arkadaşları yalan söylüyor. Onlar da biliyorlar ki, Laden’in ölümüyle direksiyona Eyman El Zevahiri geçti.. Zevahiri’nin 1 numaralı koltuğa oturacak olmas şu anlama geliyor; özellikle Kaide’nin Mısır kolunun dünyada güç kazanacağını ve hareket kabiliyetini artıracağını görebiliriz. Yani Obama’nın gözümüzün içine baka baka söylediği; “Dünya artk daha güvenli” sözü, tam bir yutturmaca.. Hatırlayın, Avrupa Başkentlerinde, hatta 2003 Kasım’nda İstanbul’da meydana gelen terör saldırıları da dahil olmak üzere sansasyonel eylemlerin arkasında genellikle Zevahiri’nin olduğu biliniyordu. Hatta Laden’in, bu saldırıları de facto kabullenmek zorunda kaldığını söylüyordu uzmanlar.. İstemese de yani.  
¥
Gelelim bugüne.. Koalisyon güçleri Libya’ya zaten bomba yağdırıyor. Kadın-çocuk demeden imha ediyor. Trablus Büyükelçiliğimizin tahliye edildiğini okumuşsunuzdur gazetelerde. “Neden” olduğu ile ilgili yorumu size bırakıyorum. Suriye’de de faşist Esad Rejimi, Kürt-Türkmen ayırmadan kendi vatandaşlarını kesiyor. Kaçıp da Türkiye’ye sığınan canını kurtarıyor. Kaçamayan, bugün de ölmediyse yarın için dua ediyor. Şimdilik AB silah ambargosu başlattı. Yarın başka müdahaleler olacağına kesin gözüyle bakılıyor. Diğer bölge ülkelerinin de mutluluktan havalara uçtuğunu söyleyemeyiz. İşte böylesi bir ortamda, Şii Asf Ali Zerdari’nin katksyla, Sünni kimliğiyle öne çıkmış bir örgütün lideri, cenazesi insanlara gösterilemeyecek hale getirilinceye kadar kurşun yağmuruna tutulmuş. (bir bilgiye göre gözleri oyulmuş) Öyle ki o cenazeyi saklayıp, dünya kamuoyuna çakma fotoğraf servis etme görevi bile Zerdari’ye verilmiş. Sizce de, Şii Zerdari’nin oyuna çekilmiş olması manidar değil mi? Nusayri Esad ailesinin, Sünni Müslümanlara ölüm kustuğu gibi. Anlayacağınız zaten bölge Şii-Sünni savaşına hızla hazırlanıyor. Bu işler de onun birer parçası.  
¥
Az evvel dikkat çektiğimiz yerden devam edelim. Zevahiri yönetiminde bir Kaide ne yapar? Soru bu. Cevap belli. Büyük şeytan Amerika’nın, liderlerini denize dökmesini unutacağını zannetmiyorum Zevahiri’nin.  Ama önce Amerika ile işbirliği yapan Pakistan’dan hesap soracaklar gibi geliyor bana.. Sonra ise sıra Avrupa Başkentlerine gelecek kuşkusuz. Oralarda ise Libya başta olmak üzere Afrika’daki kardeşlerine selam göndermek isteyeceklerdir. Sonra ise Nobel Barış Ödüllü Hussein, bir yerlere müdahale etmek için istediği kozu elde etmiş olur. Ayrıca bir de bonus olarak Şii-Sünni gerilimi başlatır ki, sistemin dizginlerini kimsenin eline vermek icap etmesin. Allah yaklaşmakta olan bu kanlı süreçten Türkiye başta olmak üzere insanlığı korusun. Kalın sağlıcakla..



Önceki ve Sonraki Yazılar
Ersoy Dede Arşivi