Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Yine Laden

Yine Laden

En çarpıcı analiz Mazlumder’den geldi. ABD, insanlığın doğru bilgiye ulaşma hakkını gasbetti. Bir kişi suçlu da olsa hakları vardır.

Canlı ele geçirmesi mümkünken o kişiyi öldürmek de bir terör eylemidir.. Biz Hayata Dönüş operasyonunu bunun için eleştirmiyor muyuz?

Burada bir döneme ilişkin bir tanık ortadan kaldırılmıştır..

Aynı ABD daha önce de Laden’in ortadan kaldırıldığını açıklamıştı..

Kimine göre Laden öldürülmemiş, ABD’ye götürülmüş olabilir..

Kimine göre öldürülen Laden değil, onun dublörü..

Biz hâlâ Kenedi’yi kim, niçin öldürdü bilmiyoruz. Hitler’in ölümü de öyle..

Ortada kirli ve kanlı bir gerçek var.. Birileri öldürüldü, onu biliyoruz. Ama öldürülenler kimlerdi ve niçin öldürüldüler, belki ölenler bile bunu bilmiyor olabilir..

Yine bu konuda zihinleri bulandıran iki noktaya açıklık getirilmiş değil. Basına neden sahte fotoğraflar dağıtıldı? Bu işin gerçeğinin ortaya çıkmayacağını sanacak kadar geri zekalı olamaz bu adamlar.. Bu gerçeği bile bile bu yalanı niye uydurdular?. Ve tabii cesedi okyanusa atmanın mantığı ne?

Bu bana çocukluğumda söylediğimiz bir tekerlemeyi hatırlatıyor: Anahtar nerde? Suya düştü. Su nerde? İnek içti. İnek nerde? Dağa kaçtı. Dağ nerde? Yandı bitti kül oldu! Hayır ABD’nin buna hakkı yok.

Bakalım Wikileaks cemaati bu olayla ilgili internet mediasına bir açıklamada bulunacak mı?

Pakistan hükümeti de bir açıklama yapmıyor. Afganistan’dan gelen bir açıklama yok.

El Kaide ise kapsamlı bir açıklama yapmadı..

Bu saçmalıklar daha ne kadar zaman devam edecek bilmiyorum..

Eğer ABD El Kaide’ye karşı bir operasyon başlatmışsa, herhalde bu Laden’le sınırlı kalmayacaktır.. Peki o zaman sıradaki hedef kim, hangi ülke?. Ya da El Kaide bu operasyona misilleme yapacaksa, o hangi ülke ve neresi?

ABD, 11 Eylül dosyasını kapatmak için Laden’i öldürmüş olabilir mi?

Yaklaşık 40 dakika süren helikopter destekli baskında, “Seal Team Six” timi görev almış. Laden tek kurşunla öldürülmüş ve time yakalama değil, öldürme emri verilmiş.

Operasyonda Bin Laden’in oğlu ile El Kaide liderinin yaverleri olduğu sanılan 2 erkek ve 1 kadının da öldürüldüğü iddia ediliyor.

Habere göre Amerikalı yetkili, cesedin denize atılmasının gerekçesini şöyle açıkladı: “Dünyanın en çok aranan teröristinin cenazesini kabul etmek isteyecek bir ülkenin bulunması zor olacaktı. Bu yüzden ABD onu denize gömmeye karar verdi.” Oysa daha önce de, İslam’a göre cenazenin bekletilemeyeceği açıklaması yapılmıştı.. Operasyona 4 helikopter katılmış, biri isabet almış. Laden’in kaldığı ev kuryenin izi sürülerek bulunmuş..

Kimine göre her şey bir kurgudan ibaret.. Bazıları için bu operasyon zafer açlığı çeken Amerikan halkına Obama’nın bir zafer armağanı.. Bu zafer Obama’nın seçim kampanyasında onun lehine bir artı puan oluşturacak. Ya da bir başka komplo planına göre, Amerikan yönetimi, ekonomik ve siyasi krizi açmak için daha otoriter kararlar almak zorunda, onun için bir dış tehdide ihtiyaç var. Laden operasyonu ile bu dış tehdit provoke edilmiş oldu. Zafer ve intikam duygusunun arkasında bundan sonra ekonomik ve siyasi alanda atılacak adımlarla ilgili toplumda oluşması muhtemel tepkileri kontrol etme çabası sözkonusu..

Yani ortada Laden’e karşı bir saldırı gerçekleştirilmiş olsa da, bilardo oyununda olduğu gibi, vurduğunuz taş değil, o taşın vurduğu taşı hesaplarsanız, hedefin Amerikan kamuoyunun yeniden dizayn edilmesi ve daha otoriter bir yönetim için kamuoyu oluşturmak için bir psikolojik harp taktiği uygulandığı anlamında bir kanaate ulaşmak da çok zor değil.

Gerçeğin anlaşılması için zamana ihtiyacımız var.

Bugün için tek gerçek var, o da ABD’nin açıklamalarının gerçeği yansıtmadığı.. O ev bir villa filan değil. Fotoğraflara bakan, öyle ciddi bir koruma kalkanı filan olmadığını da görür..

Bir de Seal Team Six nasıl bir özel timmiş ki, 4 helikopterle Laden, oğlu ayrıca 2 erkek ve 1 kadının bulunduğu bir eve operasyon düzenliyorlar ve bir helikopter kaybederek operasyonu tamamlıyorlar.. Sakın Laden’in oğlunun fırlattığı sapan taşı ile düşürülmüş olmasın bu helikopter! Sahi o helikopter nasıl vuruldu ve markası neydi? Yeşilçam bu olayı film yapacak mı? Adı şimdiden hazır: Karaşahin Düştü 2.. Operasyonun adı “Bilvadin Operasyonu” gibi, mesela “Binladin Operasyonu!” Harika değil mi? Hani olay da benziyor sanki biraz..

Hadi, madem Laden öldürüldü, iki yardımcısını bırakalım, o kadın ve çocuğa ne oldu?

Cevabını arayan o kadar çok soru var ki! Susma Obama. Konuş! Selam ve dua ile..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdurrahman Dilipak Arşivi