Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Olmaz kardeşim vereceksin!

Olmaz kardeşim vereceksin!

Roni Margulies diyor ki bir yazısında: “Ben ne diyorum?

Varlığım Türk varlığına armağan olsun mu? Benimki zaten ufacık bir şey. Çam sakızı bile değil. Vermeyeyim, bana kalsın, olmaz mı?”
“Vermezsen ne mi olur”, güzellikle vermezsen biz almasını biliriz!

Taraf’ın gayrimüslim yazarı Roni Margulies “and” konusunda ilginç bir yazıya imza attı. İlkokulda 5 yıl boyunca and içtiğini yazan Margulies, “Bu içkilerin sonucunda doğru veya çalışkan oldum mu, bilmem, ama Türk olamadığım kesin” dedi...
Türk olsan da olmasan da bu andı içeceksin kardeşim!. “5 yıl boyunca and içtim, Türkleşemedim” diyorsun. Ya ayağının teki havadaydı, ya içtiğin and, and değildi, ya da içiren iyi içirememiş!. Bu “içki”yi içeceksin.. Güzel bir benzetme. And, çorba gibi içildiğine göre, ona “içki” demek de beis yok. Ama biz çorbayı mesela kaşıkla içeriz. Hoşaf gibi..
Bu “içki” insanın aklını başından alıyor. Sarhoş ediyor.

Margulies içmeden sarhoş! “Ortaokulda üç yıl boyunca her Allah’ın pazartesi sabahı ve cuma öğle sonrası piyano eşliğinde İstiklal Marşı’nı söyledim. Olmadı, yine Türkleşemedim. (...) cumhuriyeti kuran kadroların bu imparatorluk artığı, çok ırklı, çok dinli, çok dilli topraklarda Türk ulus devleti yaratma, Türk olmayan herkesten kurtulma özleminin ifadesi bunlar. Ve başarmışlar. Bakmayın siz sınıf arkadaşlarım arasında Bedrosların, Hristoların olmasına. Türkiye’de bugün 2.000 Rum, 20.000 Yahudi, 60.000 Ermeni kaldı. “Gâvursuz köy olur mu” demiş ya adam. Olurmuş işte. Becerdiler. Ama tam istedikleri gibi de olmadı. Beceremedikleri bir şey kaldı. Kürtler kaldı!” diyor.
Mesela İmam-Hatip’te okurken bana zorla giydirilen şapka başımı ağrıtırdı.. Gıravat takınca boynumu sıkıyorlar sanki. Öyle değil biliyorum. Boynumu sıkan bu çağdaşlık dayatması. Nefes alamıyorum. Bak Roni. Ben içiyorsam, sen de içeceksin.. Onun canı “ufacık bir şey. Çam sakızı bile değil”miş. O minnacık çocukların canı ne kadar sanıyorsun..

Her milli bayramda yine bağırtacaklar o minnacık çocukları “Varlığım Türk varlığına armağan olsun” diye.

Türkiye’de yaşayan herkes Türkmüş.. Danıştay hazretleri öyle buyurmuş. CHP kafası bu! Yunanistan’da yaşayan herkes Yunan mı, Bulgaristan’da yaşayan herkes Bulgar, Almanya’da yaşayan herkes Alman mı? Rusya’da yaşayan herkes Rus mu? Akla ziyan iddialar bunlar.. Herkes Türk olacak derken, Türk bırakmıyorlar ortalıkta. Türk’ün “alameti farikası / onu o yapan, onu diğerlerinden ayıran” özelliklerini de yok ettiklerinin farkında değiller.
Roni, 40 yıl da and içse Türk olmayacaktı aslında. Olmadı da. Ama ona bu andı içirmekle zulmettiler, insanların kimlik ve kişiliklerini baskı altına almaya çalıştılar.. İnsanları Türklerden Türklükten nefret ettirmeye çalıştılar belki de.

Ayrılıkçı terör, etnik milliyetçilik dedikleri şey bu bataklıkta boy verdi.. Bu Türklüğü yücelten bir şey değil, aksine Türklere karşı bir komplo idi sanki.. Bu düzenleme, Türk’ü de rencide ediyor, Türk olmayanını da. Sadece bu işten rejimin kapı kulları, kafasını ADD ve ÇYDD’ye kiralamış dar bir kesim bu işden sadistçe bir haz alıyor sanki..
Bu kadar özel, resmi okul var. Bakalım bir tek müdür çıkıp bu uygulamayı kaldırma cesareti gösterecek mi? Sanmam. İstemediği için değil, korktuğu için.. Korku dağları tutmuş..
Hele şu seçim bir geçsin bakalım.. Eylül’de okullar açılsın, öğretmenler yapmazsa, veliler bu hukuksuzluğa bir çare bulacaklardır.. Bu işler Ergenekon kafası ile çözülmez!

Amerikan andına filan benzemez bu. Kraliçeye bağlılık andına da.. Herkesi “Tek adam”a, rejime bağlılığa zorlayan faşizan bir dayatma ile karşı karşıyayız.. Hiçbir hukuk devletinde böyle bir şey olmaz. Kürt sorunu diye bakmayalım bu soruna. Temelde adalet, hukuk, insan hakları ve özgürlük sorunu olarak bakmak gerek. Bu Türkiye’nin sorunu.. Kürt sorunu, Ermeni sorunu, Alevi sorunu değil. Hepimizin ortak sorunu. Darbelerle, militarizmle, resmi ideoloji yoluyla bu sorun beslendi.. Birbirimize karşı kazanacak bir zaferimiz yok bizim. Bu da ayrı bir oyun.. Bir tek zafer var o da birlikte kazanacağımız zaferdir..
Biz bir imparatorluğun bakiyesiyiz. Herkes var burada. Bu dert hepimizin derdi. Etle tırnak gibiyiz artık.. Kürtlerin çoğu büyük şehirlerde yaşıyor, kimi kimden ayırıyorsunuz.. Ayırmak isteyenler, küçük lokmalara ayırıp, yine bizi bize kırdırarak bu ülkenin çocuklarının kanları ve gözyaşları üzerine kendilerine iktidar ve servet üretmeye kalkanlardır.. Faşizmin Türk’ü Kürd’ü yok..
Ah be Roni.. Derdimi deştin..
Selâm ve dua ile..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdurrahman Dilipak Arşivi