Spirulina Kapsülleri

Spirulina Kapsülleri

Yapılan araştırmalar sonrasında Spirulina'nın insan vücuduna yararlı birçok madde içerdiği tespit edilmiştir.

Spirulina büyük bir miktarda protein içermektedir: 100gr Spirulina tozu 60-70 gr protein içerir, bu da soya fasulyesinde bulunan miktarın tam üç katıdır. Spirulina proteininin vücut tarafından emilim katsayısı %65 ila 80'e kadar çıkmaktadır.

Soya proteininin sadece %40'ı vücut tarafından emilmektedir. Bunun yanısıra Spirulinanın içerdiği 18 aminoasitten 8'i insan vücudu tarafından hiç üretilmemektir.

Spirulina, insan vücuduna son derece gerekli olan mineral ve mikro elementler içermektedir. Örneğin demir, kalsiyum, sodyum, potasyum, bakır, magnezyum ve manganez, çinko, fosfor, selenyum ve birçok vitamin karoten, nükleik asit, V-linolenik asit, polisakarin, manitol,klorofil, fenol, çeşitli enzimler ve biyoaktif maddeler.

1. Spirulina yüksek miktarda demir ve BI2 vitamini bakımından dünyanın en güçlü besin kaynağıdır. 10 gr Spirulina tozunda bulunan demir miktarı 450 gr kuzukulağı otunda ya da 320 gr ciğerde bulunan demir miktarına eşittir. Yani Spirulina ciğere oranla tam 3 kat fazla demir içermektedir. Spirulina demir eksikliğini gidererek kötü huylu anemiyi önlemektedir.

2. Spirulinaların arasında büyük miktarda Polisakarit içeren yosunlar yer almaktadır.Polisakarit, radyasyonun hücrelere yaptığı etkinin azalmasına ve ilik hücrelerinin çoğalmasına yardımcı olmaktadır. Polisakarit belirli mesleklerden insanlar için çok büyük önem taşımaktadır.Spirulina içeren besin takviyelerini kullanılarak vücudun genel durumunun iyileştirilmesi olanaklıdır.

3. Remzi Kök Spirulina V-linolenik asidi içermektedir.Bu madde prostaglandin oluşumunda çok önemli rol oynamaktadır. Prostaglandin normal tansiyon sağlayan biyoaktif bir maddedir. Spirulina, hücre yenilenme ve çoğalma sürecinde önemli bir rol oynamaktadır,çeşitli iltihaplanmaları önler ve iyileştirir, kalp ve şeker hastalığı için etkili bir çaredir.Bilim adamlarının Japonya'da yayınlanan bir raporuna göre, ağır form şeker hastaları Spirulina almaya başladıktan 8 hafta sonra, şeker seviyeleri, hafif form diyabetik hastalarda gözlenen seviyeye kadar inmiştir. Aynı raporda açıklanan diğer bir bilgiye göre Japonya'da birçok insanın Spirulina içeren besinleri kullanma amaçları şu şekilde sıralanmıştır: %45 çeşitli hastalıkları iyileştirmek, %25 şeker hastalığını yenmek. Yapılan deneyler şeker hastalığı tedavisinde Spirulinanın inanılmaz derecede etkili olduğunu kanıtlanmıştır.

4. Çeşitli enzimler ve biyoaktif maddeler içeren Spirulina, vücutta herhangi bir nedenden kaynaklanan yaraların hızlı bir şekilde kapanmasına yardımcı olur. Deri metabolizmasını düzenleyerek keratodermiayı önler.

5. 100 gr Spirulina 50mg B-karoten içermektedir. Bu madde A vitaminine dönüşerek niktalopiyi önler.Vücudun genel gelişiminde çok önemli rolü olan A vitamini eksikliği, derinin kabuklanması,saydam skleroz,dudak mukozasında keratoz gibi hastalıklara yol açabilir.

6. Remzi Kök Spirulina,sülfürik sefaletin ve glikolipid içerir.Bu maddeler uzmanlar tarafından,AİDS hastalığına karşı antijen olarak kullanılmaktadır.Bağışıklık sistemini destekler.

7. Remzi Kök Spirulina kolesterol ve trigliserid seviyesini düşürürken, kroner damar hastalığında aort sklerozu önlenmektedir. Yaşlanma sürecini yavaşlatabilir.Holin sterazanın kaybedilen etkisini canlandırabilir. Vücuttaki tüm hayati fonksiyonlar normalleşebilir.
Spirulina genel olarak içinde yararlı maddeler bulunan mucizevi bir üründür. Spirulina Remzi Kök yeşil su yosunu kapsüllerinde en yüksek düzeyde bulunmaktadır.

Yapılan araştırmalardan sonra elde edilen sonuç şaşırtıcıdır. Besin maddeleri açısından 1 gr Spirulina 1 kg sebzeye eşdeğerdir. Şu anda dünyada Spirulina içeren beslenme takviyeleri, en çok tercih edilenler arasında yer almaktadır.Spirulina Remzi Kök Yeşil Su Yosunu tabletleri kurutulan Spirulinadan modern teknoloji kullanılarak üretilmektedir.

Bünyesi zayıf olan, sık sık hastalanan, bağışıklık sistemi güçsüz olan, oksijen eksikliği yaşayan insanlar için bu ürün son derece büyük bir önem taşımaktadır. Uzun zamanlı kullanımında dahi hiçbir yan etkisi yoktur. Bir daha tekrarlamak gerekirse, Spirulina yüksek miktarda çeşitli yararlı maddeler içermektedir. Spirulina tozundan bir yüz maskesi yapabilirsiniz. Etkisi sizi şaşırtacaktır. Birçok pahalı kozmetik markalarına ait yüz maskeleri bile böyle bir etki yaratamamaktadır. Değerli tüketiciler, birkaç tablet Spirulinayı alıp toz haline getiriniz, suyla karıştırarak elde ettiğiniz karışımı yüzünüze sürünüz, yıkadığınız zaman yüzünüzün daha ışıltılı bir görünüme sahip olduğu görünce çok şaşıracaksınız. Bu durum Spirulinanın gözle görünür bir etkisinin olduğudur.

Spirulina ilk olarak uzaydaki astronotlara besin olarak verilmiştir. Çünkü insan vücudunun alması gereken her türlü besin maddesi içerisinde yer almaktadır.Demir elementi, E vitamini, BI2 vitamini, Gama-linoik asit, Aminoasit bakımından dünyanın en zengin besinidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi