Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Yüze yüze..

Yüze yüze..

Yüze yüze kuyruğuna geldik.. Bugün günlerden Cumartesi.. Ve yarın!..

Gerilim hiç azalmadı.. Şimdi de sandık güvenliğini konuşuyoruz.. Kime göre sisteme müdahale sözkonusu, kimine göre sandıkta hile yapılabilir, kimine göre sandık güvenliği tehlikede..

Tartışmayı CHP başlattı.. Çözüm söylemiyorlar.. Sadece zihinleri bulandırmak, kaybederlerse şaibe bahanesine arkasına saklanmak istiyorlar..

Bu arada Hatip Dicle ve Gürsel Tekin’in durumu da Yargıtay aşamasında tartışma konusu oldu.. CHP Silivri’den tünel kazarken aynı zamanda yargıdan adam aparma gayretinde gibi sanki..

Erdoğan Apo ile ilgili olarak, “biz olsaydık asardık” iddiası ile PKK’ya da restini çekmiş oldu. Öte yandan BDP cephesinde Zerdüştlük, İmam Hatip yurduna saldırı ve Kürtçe Ezan tartışması dengeleri altüst etmiş gibi gözüküyor.

PKK’nın seçim ve hemen ardından şehirlerde ve kırsalda saldırı hazırlığı içinde olduğu iddia ediliyor.. 400 PKK’lının görev yerlerine dağıldı bilgisi yer aldı basında.. BDP sandıkta gücünü gösteremezse PKK eylemlerle sesini duyurarak güç ve kararlılık gösterisi yapacak ama, plan deşifre olmuş durumda..

“İyi çocuklar” da bu arada iş üzerindeler. MHP’ye gerçekleştiremedikleri saldırıyı bu kez bir BDP’liye yaparak ortalığı kızıştırmak istiyorlar sanki.. KCK’nın sahte oy pusulası bastırdığı iddiası da tabii malum derin çevrelerin nasıl bir çaba içinde olduklarını gösteriyor..

Feyziye sitesinin kapısında, “Atatürkçü, laik, demokratik insanların yaşadığı sitedir” yazıyormuş.. Beyaz Türkler böyle bir dünyada yaşıyor.. Beyaz Kürtler de aynı yoldan gidiyorlar.. Giderken de aynen kendilerinden öncekilerin yaptığı gibi yapıyorlar..

Şimdi internete bakıyorum da, son dakika gelişmeleri hız kesmiyor. Tarikat çevrelerinden aksi istikametleri gösteren açıklamalar arkası arkasına geliyor. Bu arada Beyoğlu adliyesine bomba ihbarı yapılmış. Biliyorsunuz daha birkaç gün öncesinde de birileri THY’nin kule telsizine girip yolcu uçağını başka bir piste yönlendirmeye çalışmıştı..

Bütün bunların çok önemli bir yanı var. Artık herkes gördü ki, bu işler böyle devam edemez. Ve yine herkes gördü ki, kayıtdışı ekonomi ve kayıtdışı siyasetin önüne geçilmeden bir şey olmayacak. Bu adamlar her yerde varlar ve toplumu birbirine karşı kışkırtarak aynı ülkenin çocuklarının kanları ve gözyaşları üzerine kendilerine iktidar ve servet üretmek istiyorlar.. Kendi emelleri uğruna din dahil her şeyi kullanıyorlar..

Herkesin çok dikkatli olması ve hiç kimsenin kafasını birilerine kiraya vermemesi gerek.. Her söylenene, araştırmadan inanmamayı da öğrenmemiz gerek..

Ah bir şunu başarabilsek, sözü dinleyelim ve doğrusuna tabi olalım. Haksızlık kimden gelirse gelsin, haklıdan yana haksıza karşı olalım. Bir topluluğa olan öfkemiz de bizi onlar hakkında adaletsizliğe sevk etmesin.

Hiç kimse vazgeçilmez değildir. İnsanlar hiç kimseye mecbur ve muhtaç da değiller. Kimse bizim ilahımız ve Rabbimiz değildir ve rızgı veren de onlar değildir..

Dün TKMM’nin basın toplantısı vardı.. Şanar Yurdatapan 22 ilde yapılan ortak payda çalışmasının sonunu açıkladı.. Herkesin ortak talebi şu: Dini, etnik ve kültürel hak ve özgürlükler sorununa çözüm. Silahlar sussun, barış gelsin.. Bunun için hemen katılımcı, çoğulcu, insan haklarını güvence altına alacak yeni bir anayasa yapılsın. İşsizlik ve gelir dağılımındaki eşitsizlik giderilsin. İnanç, fikir, ifade ve örgütlenme hürriyeti sağlansın. Eğitim sistemi yenilensin. Tek tip insan yetiştirme ve resmi ideoloji dayatmasından vazgeçilsin. Siyasi Partiler ve seçim yasası, baraj konusu yeniden gözden geçirilsin. Sağlık ve kadınlarla ilgili iyileştirmeler sürdürülsün. Yargı reformu gerçekleştirilsin. Enerji ve çevre konusunda yeni bir düzenleme yapılsın.. Unutmadan, toplantıya diğer partilerin adayları da çağrılmasına rağmen sadece AK Parti’den 3 aday katıldı..

Bizim birbirimize karşı değil, birlikte kazanacak bir zaferimiz olduğunu artık herkes görmeli..

Haydi şimdi sandığa, unutmayalım ki, “def-i mazarrat, celbi menafiden evladır”.. Yaptıklarımızdan da yapmadıklarımızdan da mes’ulüz. Gerçeklere sırtımızı dönmek bizi her zaman kurtarmaya yetmeyebilir diye düşünüyorum..

Evet, sonunda yüze yüze sonuna geldik. Adaletten, barıştan, özgürlükten yana, bilgili, dürüst ve cesur olanlar, iyiler kazansın.. Selâm ve dua ile.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdurrahman Dilipak Arşivi