Mehmet Talu

Mehmet Talu

Hac kayıtları başladı

Hac kayıtları başladı

Muhterem okuyucu! Hac, İslâmın rukünlarından yani beş temel esasından birisidir. İslâmın rukünlarının tamamlanması ve kemale ermesi hac ile olmuştur. Çünkü Veda haccında, Cuma günü ikindiden sonra Resûlullah (S.A.V.) Efendimiz Arafat meydanında devesinin üzerindeyken:

"... İşte bugün size dininizi ikmal ettim, kemale erdirdim. Üzerinizdeki nimetimi tamamladım ve sizin için din olarak İslâm'ı beğendim, razı oldum..." (Maide sûresi:3) âyet-i kerimesi nazil olmuştur. Bu sebeple kişi farz haccını yapmadıkça, dinini kemale erdirmiş olamaz. Hac, ne büyük ibadettir ki, eda edilmezse din kemâlini kaybediyor.

ALLAH Teâlâ, hac ve umreyi emrederken:

"Hac ve umreyi ALLAH Teâlâ için tamam yapınız..." (Bakara sûresi:196) buyurmuştur.

Hac, bilgi ve rehberliğe dayalı, devamlı dikkat, takip ve kontrol isteyen bir ibadettir.

Bu sebeble hacca tecrübeli bir rehber hocaefendi ile ve az-çok bilgi sahibi olarak gitmek gerekir.

Cenab-ı Hakka sonsuz şükürler olsun ki, şirket görevlisi olarak birçok kere hacca, umreye gitmek nasip oldu. Bu vesile ile hacı adaylarımızın karşılaştıkları ve çektikleri sıkıntıları, yaptıkları hataları yakînen müşahede ettik.

Makbul umre ve mebrur hac için tecrübe, bilgi ve birikimlerimizle bizimle beraber umre ve hacca geleceklere yardımcı olmaya gayret edeceğiz.

Bundan böyle umreye ve hacca ASİL Turizm ile beraber gideceğiz, inşaALLAH.

Ayrıca şu eserlerimi de önemle tavsiye ediyorum:

1- "Hac" ile ilgili bütün bilgi ve uygulamalar için: Ya Rabbi! Ben Senin rızan için HAC yapmak istiyorum" isimli eserimizi,

2- "Umre" ile ilgili bütün bilgi ve uygulamalar için: Ya Rabbi! Ben Senin rızan için UMRE yapmak istiyorum" isimli eserimizi,

3- "Hac veya umrede yapılabilecek dua" ile ilgili bütün bilgi ve uygulamalar için: "Ya Rabbi! Ben Senin rızan için DUA yapmak istiyorum" isimli eserimizi,

4- "Mekke-i Mükerreme" ve "Medine-i Münevvere"de ziyareti mümkün olan yerler ve tarih bakımından bilinen, fakat günümüzde maalesef izleri bile mevcut olmayan yerler ve bilinmesinde fayda bulunan bazı konular hakkında: "Ya Rabbi! Ben Senin rızan için ZİYARET yapmak istiyorum" isimli eserimizi önemle tavsiye ederiz.

Mebrûr bir hac, makbûl bir umre ve müstecab dualar için adı geçen bu eserleri mutlaka almanızı, dikkatlice okumanızı, ondan sonra hacca veya umreye gitmenizi, giderken de bu eserleri yanınızda bulundurmanızı önemle tavsiye ederiz. Bir sorunuz olursa, çekinmeden her zaman arayabilirsiniz: "0532 273 38 96" Meşgul olmam sebebiyle cevap verilemezse, mesaj bırakabilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Talu Arşivi