Mevlüt Özcan

Mevlüt Özcan

Kur'an okunan evde şeytan barınmaz

Kur'an okunan evde şeytan barınmaz

Şeytan ve şeytanlaşmışlardan korunmak huzurlu bir hayatı yaşayabilmek için Peygamberimiz (s.a.v.)'in tavsiyelerine uygun yaşamak gerekiyor. Sizlere yapmanız gerekenleri hatırlatıyorum:

• Hergün el-Esmâu'l-Hüsna'dan el-Hafız ismi celilini 998 defa okumanızı tavsiye ediyorum.

• Hergün kesintisiz (yani gün atlamadan) Kur'ân-ı Kerim okuyunuz.

Kur'ân okumak evlerde şeytanın barınmasına engel olur. Okunduğu taktirde o eve şeytanlar, insan ve cin şeytanları giremez.

Peygamberimiz bu maksatla sabahları üç defa:

"Eûzü billâhi's-Semii'l-Alimi mine'ş-Şeytanirracîm" dedikten sonra, Haşir Sûresi'nin sonundan üç ayet (Ayet: 2, 23, 24) okumasını tavsiye etmişlerdir. (Tirmizi Sevabü'l-Kur'ân 22/2922. Darimi, Sünen 2/458)

Hadis-i şerifte beyan edilir ki:

"Bir ev, içinde Kur'ân okunması sebebiyle o evde oturanlara genişlik, ferahlık verir. Orada melekler hazır bulunur. Şeytanlar kaçar, evin hayır ve bereketi artar. İçinde Kur'ân okunmayan bir ev ise içindekilere dar gelir. O evde melekler gider, şeytanlar hazır bulunur, evin hayır ve bereketi de o olur." (Darimi, Sünen: 2/429-430. Fezailü'l-Kur'ân 1.)

Rasülüllah (s.a.v.), şeytanlardan korunmak için evlerde Bakara Suresi'nin okunmasını tavsiye ettiği hadis-i şerifin meâli şöyledir:

"Evlerinizi kabire çevirmeyiniz. Muhakkak ki şeytan, içinde Bakara Sûresi'nin okunduğu evden kaçar." (Müslim, Müsafirin, 212. Tirmizi, Sevab'ül-Kur'ân, 2/2877. Ahmet bin Hanbel, Müsned, 4/274)

Başka bir hadis-i şerifin meali de şöyledir:

"Bakara Suresi'nin 285-286'ncı ayetleri olan son iki ayeti bir evde üç gün okunmazsa, o eve şeytan yaklaşır" (Tirmizi, Sevabü'l-Kur'ân: 4/288. Ahmed İbn Hanbel, Müsned: 4/274. Darimi, Fezailü'l-Kur'ân 14.)

Uzunca bir hadis-i şerifte Rasülüllah (s.a.v.)'in şöyle dediği rivayet edilir:

"Sizden kim gece namaz kılarsa, Kur'ân'ı açıktan okusun. Zira melekler onun namazı ile namaz kılarlar. Okuyuşunu dinlerler. Havada bulunan mü'min cinler ve ev komşuları da onun namazıyla, evindeki ve çevresindeki evlerden âsi cinler ve aşırı şeytanları uzaklaştırır. içinde Kur'ân okunan evin üzerinde nurdan bir gölgelik vardır. Bununla göktekiler doğru yolu bulur. Tıpkı engin denizlerde ve çölde doğru yol bulunduğu gibi. Kur'ân okuyan ölünce, bu gölgelik kaldırılır, gökten melekler bakarlar, bu gölgeliği bulamazlar. Onun ruhunu melekler bir gökten öbür göğe kadar karşılarlar. "Âlem-i Ervahtaki" ruhuna dua ederler. Sonra onunla beraber olan "Hafaza" meleklerini karşılarlar. Sonra melekler o kişinin dirileceği güne kadar onun bağışlanmasını dilerler." (Tergip ve Terhip Terc. 2/49-28)

Ayet'el Kürsi'yi çok okuyun. Çünkü bu âyet her derde devam bir ilaç gibidir.Kur'ân ayetlerinin en faziletlilerindendir. (Darimi, Fezailü'l-Kur'ân 14. Ebu Davud H. No: 1460. Ahmed bin Hanbel, Müsned: 5/142) okunduğu yerde şeytanın barınmasına meydan vermez.

Sahabe-i kiramdan Seleme bin Kays (r.a.) Ayet'el-Kürsi hakkında: "Allah-u Teâlâ, ne Tevrat'ta, ne Zebur'da, ne de İncil'de Âyet'el-Kürsi'den daha büyük bir ayet indirmedi" demiştir. (Suyuti, Durrü'l-Mensur: 2/15)

Bu ayeti hiç olmazsa günde 7 defa okuyarak önümüze, arkamıza, sağımıza, solumuza, ayaklarımıza, havaya üfleyip ve yedincide içimize çekerek Allah'ın himayesine girelim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mevlüt Özcan Arşivi