Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

CHP, MHP, BDP

CHP, MHP, BDP

Bu üç partinin özelliği nedir? 3’ü de tutukluları meclise sokmak ve tutukevinden çıkarmak için eylem birliği içindeydi.. Ama olmadı.. Güya 3’ü de birbirinin can düşmanı. CHP ulusalcı. Kürtlere geçmişte ne yaptıklarını biliyoruz. Soğuk savaşta da MHP ile kanlı bıçaklı idiler.. MHP, CHP ile kavgalı olduğu gibi, BDP ile etnik milliyetçilik ve ulus devlet temelinde sorunu var.. BDP de aslında hem CHP ve hem de MHP ile kanlı bıçaklı.

13 şehid haberinin ardından partilerin açıklamalarına baktınız mı? CHP bu işi paşaların hapiste olmasının doğurduğu güvenlik zafiyetine bağladı.. Sanki tutuklu paşalar, darbe için kardeş kavgası planlamak iddiası ile içeri tıkılmadılar. Oraj, Suga, Sakal operasyonlarından haberi yok mu Kılıçdaroğlu’nun?.. Terör derin devletin gayrimeşru çocuğudur. Bu Ergenekonun sağı-solu, Alevisi-Sünnisi, Kürdü, Türkü yok..

Bahçeli’nin tepkisi de ilginçti. Hemen açılım durdurulsun diye bayrak açtı. Zaten bu terör planlayanlar bunun için bu işi yapmıyorlar mı? “Bir topluluğa olan düşmanlığımız bile bizi onlar hakkında adaletsizliğe sevk etmesin.” Kaldı ki biz düşman değil, kardeşiz.. Terörü besleyen bu zulüm, bu haksızlık değil mi? Vazgeçersek başladığımız yere geri döneriz ve terör toplumun belli kesimlerinde vicdani anlamda meşruiyet kazanır.

Açılım, devletin kendi yaptığı yanlıştan vazgeçmesidir ve bunu sürdürmemiz gerekir. Bundan vazgeçmek, inkar, intihar ve cinayet olur.. Aslında bu sürecin engellenmesi, Ergenekonun isteğidir.. 3 parti de hal ve gidişleri ile Ergenekonun ekmeğine yağ sürmektedir..

BDP’nin anlamsız yemin krizi bütün bu olanlara uygun bir zemin oluşturmuştur.. Bir yanda CHP ve MHP, öte yanda BDP karşılıklı kendi haksızlıkları için bahane üretmektedirler..

CHP ve MHP Ergenekon çizgisinde aynı safta buluşmuştur. CHP oy kaybını, MHP baraj altı kalmasın diye, CHP oylarının düşük olduğu bölgelerde, özellikle ulusalcı üyelerin MHP’ye oy vermeleri ile açıklamaktadır.. 8000 kadar sandık müşahidi CHP’li, kendi partisine oy vermediği için o sandıklarda CHP’ye sıfır oy çıkmıştır. 8000 rakamına da öyle ulaşılmıştır. Gerçekte ise bu rakamın çok daha yüksek olduğu, CHP’li sandık müşahidlerinin bile kendi partilerine oy vermedikleri anlaşılmaktadır.. Bunların büyük bir kısmı oylarını muhtemelen MHP’ye vermişlerdir..

CHP ve MHP “Ergenekonun avukatlığı”ndan öte “Ergenekon kardeşliği”nde buluşmuşlardır.. Kılıçdaroğlu’na şunu hatırlatmak gerekir ki, Ergenekon davası açıldıktan ve JİTEM uykuya çekildikten sonra, o günden bugüne bir tek dahi faili meçhul olmamıştır..

Yükselen terör dalgası, tutuklamalar sebebi ile oluşan güvenlik zafiyetinden kaynaklanmamaktadır.. Bu yaklaşım psikolojik harp taktiklerine uygundur. Kılıçdaroğlu’nun ağzından kaçırdığı “İK temelli güvenlik zafiyeti” argümanı Ergenekonun YAŞ’da kullanacağı argümanlardan biridir.. Hemen hatırlatalım, bizdeki general sayısı, diğer ülkelerdekinin 3 katına yakın!

Terörü kimlerin nasıl kullandığını biliyoruz. Arkasındaki lobileri, güçleri de.. Kontrollü bunalım stratejisini de öğrendik artık.. Tavşana kaç tazıyı tut politikasını da..

Bana kalırsa göz ucuyla İsrail’i izlemek gerek.. Amerikan Yahudi lobisini de tabii.. İsrail, Amerikan, Fransız ve İngiliz konsoloslukları “kripto Türkler” olabilir mi aceba, süreci bulandırmak isteyen.. Bizim elçiliklerde de diplomat ve askeri ataşe olarak bir sürü kripto adam vardı. Bazıları dava dosyasında deşifre olsa da dışişlerinde hâlâ bir sürü isim önemli makamları işgal ediyor olsa gerek.. Balyoz belgelerindeki fişler aslında bu konuda önemli ipuçlarına sahip.

“Büyük Selanik” de iş başında. Daha önce kendi gemimizi vurduğumuz gibi, kendi askerimizi vurmuş olabileceğimiz söyleniyor.. Kendi ülkesinin bir genel başkanını öldüren, kendi komutanına ölüm tuzağı kuran bir çeteden söz ediyoruz. Ergenekon denen yapı böyle bir şey. Kılıçdaroğlu, Bahçeli şimdi bu iddialara karşı ne diyecek bakalım! Sahi bu son iş YAŞ öncesi bir terfi planı ile ilgili olmasın?..

Kılıçdaroğlu %26 oy almasına rağmen onları tatile uğurladı. Denizde stres atacaklar. %50 oy alan Erdoğan grub üyeleri Anadolu’ya dağılmaya, teşkilat ve halkla buluşmaya, dertlerini anlatmaya gönderdi..

İş yapmak için 550 kişi de az, ama ortalığı karıştırmak için birkaç kişi yeter.. Bu arada 13 asker teröre mi ihmale mi kurban edildi, hâlâ belli değil.. Sebeb ne olursa olsun, fail kim olursa olsun, yüreğine ateş düşen anaların acısını kim dindirecek! Bu askerlerin acısı ateş gibi insanımızın yüreğine oturdu.. Sebeb ne olursa olsun, son günlerde yaşanan olaylara zemin hazırlayan bir durum var. Bu durumun sorumlusu da BDP’dir. Faşizmin, Türkü-Kürdü yok. Faşizm faşizmdir. İlk haram, ilk laneti hakeden odur.

Zulm ile abad olunmaz. Allah cahil ve zalim bir topluluğa hidayet nasib etmez.. Kan davası haramdır.

Akif, “Küfr olur, başka değil, kavmini sürmek ileri” der. Irkçılık lanetlenmiştir. Kan tartılarak adalet sağlanmaz. Başkalarının kanları ve gözyaşları üzerine kendilerine iktidar ve servet arayanlar şeytanın işbirlikçileridirler, bu kim olursa olsun.. Zulüm de tek bir millettir.. Selâm ve dua ile.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdurrahman Dilipak Arşivi