Mehmet Talu

Mehmet Talu

Ramazan ayını iyi değerlendirelim

Ramazan ayını iyi değerlendirelim

Bir taraftan Umrede bulunmanın heyecan, sevinç ve mutluluğuyla, diğer taraftan da Kur'an-ı Kerim'in inmeye başladığı ve bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'nin içinde yer aldığı, rahmet ve bereket mevsimi bir Ramazan ayına yaklaşmanın huzur ve mutluluğu içinde MEKKE-İ MÜKERREME'DEN bu yazıyı gönderiyor bütün okuyucularımıza, dinleyicilerimize özel dua ediyoruz. Siz de bize dua ediniz. Soru, tavaf ve dualarımıza 00966 550 489 527 telefonu ile ulaşabilirsiniz.

Sevgili Hz. Peygamber (S.A.V.)Efendimizin ifadesiyle "evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem ateşinden kurtuluş" olan Ramazanın gönüllerimize huzur, yuvalarımıza bereket, ailemize, ülkemize ve İslam âlemine hayırlar getirmesini, insanlığın hidayet ve barışına vesile olmasını Cenab-ı Mevla'dan niyaz ediyorum.

Ramazan ayını bütün inananların en güzel şekilde değerlendirmesini temenni ediyor, rahmet ve mağfiret ayının başta ülkemiz insanı olmak üzere, tüm inananlar ve insanlık için hayırlar getirmesini, insanlığın dirlik ve düzenliğine, barış ve esenliğine vesilesi olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum.

Bu ayın ulviyeti; Kur'an-ı Kerim'in bu ayda inmiş olması, onu diğer aylardan daha hayırlı kılan "Kadir Gecesi"nin bu ayın içinde bulunması, bu ayda tutulan orucun bir arınma ve takva vesilesi olması, kulun ALLAH'a olan iman ve bağlılığını bu ibadet vasıtasıyla kendi nefsinde yaşayarak tecrübe edebilmesinden kaynaklanmaktadır. Bu hakikati Kur'an-ı Kerim bize şöyle bildirmektedir:

"Ramazan ayı öyle bir aydır ki, onda Kur'an-ı Kerim, insanlara sırf bir hidayet ve Hakk'a ileten dosdoğru yolun ve hak ile batılı ayırt eden hükümlerin apaçık delilleri olarak indirildi. Artık sizden her kim o Ramazan ayına erişirse onun orucunu tutsun. Ve her kim de hasta olur veya sefer-yolculuk halinde bulunur da orucu tutamaz sa, tutamadığı günler sayısınca, diğer günlerde oruç tutar. ALLAH Teâlâ, size kolaylık diler, size güçlük istemez. Kolaylık istemesi o sayıyı kaza borcunuzu ikmal etmeniz, tamamlamanız ve sizi hidayete erdirdiği, muvaffak kıldığı o şeyden dolayı ALLAH Teâlâ'yı tekbir etmeniz, yüceltmeniz içindir. Ve taki şükredici olmanızı ümit edebilesiniz."1

Ramazan ayı ayların efendisidir. Kur'an-ı Kerim'in inişi bu ayda başlamıştır. Ramazan ayı ALLAH'a itaat ve ibadet, iyilik ve ihsan, mağfiret, rahmet ve rıdvan ayıdır. Ramazan ayı içinde, bin aydan hayırlı olan Kadir gecesi bulunmaktadır. Ramazan ayı mü'min kulun din ve dünya işlerinin düzeltilmesine yardımcıdır. Ramazan ayı duaların çokça kabul edildiği bir aydır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Talu Arşivi