Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Korku çağı

Korku çağı

Gerçek şu ki hepimiz birbirimizden korkuyoruz..

Korku nefreti, nefret düşmanlığı getiriyor..

Amacı Avrupa’yı Müslüman işgalinden korumakmış. “Vahşice olsa da zorunlu” gördüğü eylemin gerekçesini böyle açıklıyor.

Samast Dink’i, “Anadolu’nun Ermeniler tarafından işgalini önlemek için” vurmadı mı?

Kimine göre “Rumlar Trabzon’da bir Pontus devleti kurmaya hazırlanıyor”lar..

Türkiye ha bölündü bölünecek..

Kimine göre AB bizi yuttu yutacak, kimine göre de Türkiye 2020’de Avrupa’nın hakimi olacak..

“Tarihin sonu” böyle geldi. “Medeniyetler arası çatışma” ise kimine göre eşikte gibi.

Yıllar önce ünlü düşünür Peter Scholl-Latour ile birlikte Almanya’da ZDF’de “Kur’an, Konfiçyus ve Coca Cola” diye bir tartışma programına katılmıştım.. Batıda büyük tepki almıştı tartışma. Çünki batı Coca Cola ile temsil ediliyordu.

Batıda müziğin süper starı Amy. Yurtsuz, evsiz, ileri derecede alkol ve uyuşturucu bağımlısı, mutsuz bir kız.

Batı inancını, ahlakını, tarihini, mimarisini, kültürünü, sanatını, velhasıl her şeyini kaybetti.. “Artık hiçbir şeye inanmıyorlar, derin bir boşluğa düştüler, intihar için uygun hale geldiler.”

Ekonomileri çözülüyor. Siyasetleri de öyle. En önemlisi öz güvenlerini ve saygınlıklarını kaybettiler, geleceğe ilişkin hayalleri de yok..

5 kişilik bir aile düşünün. Biri uyuşturucu kullanıyor ya da ileri derecede alkolik. Biri en az bir defa intihara teşebbüs etmiş. Biri psikolojik destek almadan kendi başına ayakta durabilecek biri değil, biri cinsel sorunları var ensest ilişkiye kadar uzanan çarpık ilişkiler içinde.. Ve bir kişi yaşadığı terör ve şiddet sonucu ağır sağlık sorunları yaşıyor ya da sağlıksız fiziki ve psikolojik şartlar sebebi ile araz taşıyor. İşte batılı yaşam tarzının önümüze çıkardığı vahim tablo.

Evlenmiyorlar, evlilikler uzun sürmüyor, çocuk yapmıyorlar. Yalnız yaşıyorlar ve aile bağları kopmuş durumda.. Batı yeni bir terör ve intihar salgınına hazır olmalı.. Hayat onlar için anlamını yitirdi. Hedonist, atomize olmuş, agnostik, popcorn akımların peşinde koşan fastfood tıkınan bir genç..

Sosyalizm çöktüğünde onun altında nasıl ırkçı faşist bir zihniyetin hayat bulduğunu Bosna Serebrenika trajedisi bize gösterdi. İsrail, Hitler rejiminden kaçanların aslında nasıl Hitlerleştiğini de gösterdi bize..

Hümanizm, liberalizm, demokrasi, insan hakları, katılımcı, çoğulcu, şeffaf, multi kültürel bir dünyanın hayallerinin kurulduğu bir dünyada ırkçıların nasıl boy verdiğini de gördük..

Faşizm, kapitalizm, komünizm, siyonizm.. Bir insan ömrüne 3 dünya savaşı sığdırdılar. 1, 2 yetmedi, adına soğuk savaş dedikleri bir dünya savaşı daha. Yetmedi, 4’üncüsü için çalışıyorlar..

Buraya gelirken Kızılderilileri yok ettiler, kara derilileri köleleştirdiler, sarı ırkı soyup soğan çevirdiler.. Dört ırktan 3’ü batı uygarlığına kurban edildi.. Batı uygarlığı, bu kan ve gözyaşı, çalınan alın terleri üzerinde yükseldi.. Batının zenginliği doğunun ve Afrikalıların yoksulluğu kadar büyük.

Korku filmleri, çığlık sesli müzikler, makine homurtuları. Salgın bir hastalıkla mı, tabii bir afetle mi yıkılacak dünya. Yoksa nükleer bir felaket mi kapımızı çalacak. Armagedon mu ya da melhame-i Kübra mı eşikteki savaş? Çevre felaketi ile dünya son bulacak, Uzaylılar mı işgal edecek dünyayı, ya da Yecüc Mecüc ve cinler mi? Genetik bilimi insan neslini mutasyona mı uğratacak? Yeni dünya savaşı bir nükleer savaş mı, biyolojik savaş mı, yoksa kimyasal savaş mı? Ya da esoterik bir savaş mı olacak? İpnozla birileri beynimizi ele geçirecek.. Bu insanlar neden kaçıyorlar ve neye sığınacaklar?..

Norveçli mavi gözlü sarışın korkuyor.. Bu korku onu bir terminatöre dönüştürüyor. O işaret fişeğini ateşledi.. Batının ekonomisi giderek kötüleşiyor. İşsizlik artıyor. Bu da onları çıldırtıyor.. Bütün bunların sorumlusu olarak Müslümanları, Afrikalılar, Asyalıları, yabancıları görüyorlar..

Gelecek günler geçen günleri aratabilir obez ekonomileri ve geriatri hastası para babaları ile batı dünyası için.

Birileri çaresizlik duygusuna kapılıp, kendine zarar verebilir. Mesela intihar dalgasına hazır olması gerek batının. İsrail de bunlara dahil!. Bir kısmı ötekilere saldıracak.. Bir kısmı unutmak için içki, uyuşturucu ve fuhuş bataklığına saplanacak.. Bana kalırsa bu kriz, ekonomik krizden daha tehlikeli ve öncelikli bir konudur. Papa, Patrik Hıristiyan demokratlar, liberaller, laikler, sosyal demokratlar şimdi ne diyecekler bu durum karşısında..

Batı için sonun başlangıcı. “Hasta adam”ın çaresizliği. İhtişamdan sefalete doğru sürüklenen hayatlar.

Yarın bu konuya yine devam etmek istiyorum. Selâm ve dua ile..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdurrahman Dilipak Arşivi