Hüseyin Öztürk

Hüseyin Öztürk

Herkesin Hocası Erbakan

Herkesin Hocası Erbakan

Bu haftaki kitabımız; kadından erkeğe, gençten ihtiyara, hamaldan profesöre, çobandan devlet ricaline kadar, hemen herkesin okuması gereken bir eser.
Kitabın adı, “Herkesin Hocası Erbakan.” Yazarı ise Erbakan Hoca’yı en iyi tanıyanlardan daha çok tanıyan, hücrelerine kadar her şeyini bilen, Milli Gazete’yi Hoca ile beraber 30 yıl omuzlayan Ekrem Kızıltaş.
Erbakan Hoca hakkında bundan sonra pek çok kitap “çıkabilir.” Fakat hiçbirisi, Ekrem Kızıltaş’ın “yazdığı” Erbakan’ı anlatamayacaktır.
Erbakan Hoca’yı önyargısız, peşin hükümsüz ve objektif bir şekilde tanımak ve bu sayede Türkiye’nin yakın siyasi tarihini öğrenmek isteyenler için müthiş bir belge.
Ekrem Kızıltaş diyor ki;
“Herkesin Erbakan Hocası ismini taşıyan bu kitabın önsözünde ilk olarak yapılması gereken şey, Erbakan Hoca’yı anlatan bir kitabın yazılabilmesi işinin zor, hatta çok zor olduğu gerçeğinin altının çizilmesidir.
Talebeliğinde, öğretim üyeliğinde, sanayiciliğinde, odalar birliği yıllarında, siyasette; lider, başbakan, başbakan yardımcısı, bakan, milletvekili, mahpus, yasaklı...
Hemen bütün hayatı, inandığı doğruları hâkim kılabilmek için çalışıp çabalamakla ve bu uğurda başına gelen hiçbir şeye aldırmadan; inandığı yolda kararlılıkla yürümekle geçmiş ve bu arada belki bir süre sonra tarihin de altını çizeceği bir gerçek olarak, Türkiye’nin değişiminde tek başına çok büyük roller oynamış bir insandı Prof. Dr. Necmettin Erbakan.
Bu kitap, Erbakan Hoca’yı “anlamak ve izlemek” isteyenlerin, onun hakkında kapsamlı bir bilgiye sahip olabilmeleri temennisiyle yazıldı.
Prof. Dr. Necmettin Erbakan, kenarda kalmış, yok sayılmış, 27 Mayıs’ın gadrine uğramış dindar kesimlerin sosyal ve siyasal taleplerini, siyasetin merkezine taşıyarak, “önce ahlak ve maneviyat” değerlerini hayata geçirme isteğinin yanında, yaygın “Ağır Sanayi Hamlesi”ni yüzlerce fabrika açarak gerçekleştirdi. Onun siyasi arenaya girmesiyle, siyasi literatür de siyasetin gündemi de değişti.
Erbakan Hoca, Türk siyasetinin son 40 yılına sadece siyasi bir aktör olarak damga vurmakla kalmadı; inançlı kesimleri, “Milli Görüş” adı altında başlattığı hareketin içine dâhil ederek ve iktidara taşıyarak, geriye dönüşün imkânsız olduğu yeni dönemin fitilini ateşledi. Bu, İslami bir hareketin, demokratik siyaset arenasına taşınmasıydı.
Siyaset dünyasındaki derin izlerine rağmen sadece siyasetçi değil, buluşlar yapan bir mühendis, bir aksiyoner, bir fikir adamı ve inançlı bir Müslümandı.
Hangi halde bulunursa bulunsun, neler yaşanmış olursa olsun, Erbakan Hoca’nın sorduğu temel soru daima şu idi:
“Evet, şimdi ne yapıyoruz?” Ve ardından dur durak bilmeyen, yorulma kabul etmeyen bir koşuşturmaca...
Nihai olarak da tek bir hedefi vardı. Cenab-ı Hakk’ın rızasını kazanmak!..
Elinizdeki kitap, bu uğurla yaşanmış bir ömrün, hepimize örnek olması gereken hikâyesidir.”
Bilgi için Hayat Yayınları: 0212 613 11 00

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hüseyin Öztürk Arşivi